Skocz do zawartości

Zarządzanie projektami - nie tylko SEO

Lesiu

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam, że dawno temu był tu temat odnośnie zarządzania projektami SEO. Nawet go odgrzebałem, ale ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem tam narzędzia, o którym bym chciał Wam napisać.

https://lesiu.click/clickup (ref)

Długo szukałem czegoś takiego. Sprawdzałem różne narzędzia, w tym Trello, Ora, Plutio, Freedcamp. Te 3 ostatnie były na AppSumo jako LTD. Jednak nie podeszły mi z różnych względów i ostatnio sprawdziłem ClickUp, który posiada większość funkcji, które są mi przydatne w pracy, nie tylko SEO.

Po pierwsze ma bardzo przyjemny interfejs, dojrzałe i dobrze działające aplikacje - apka na Androida, aplikacja windowsowa, wiem też, że apka na iOS śmiga poprawnie. Wiem, że to detal, ale tryb ciemny jest, co mi się podoba. Bardzo ważne jest to, że ma edytor kodu, a w zasadzie wbudowany edytor kodu w normalny rich text editor z podświetlaną składnią. Można w nim wybrać z listy język do podświetlania składni. Jeśli ktoś koduje to doceni. Do tego dochodzi kilka rodzajów list. Mi akurat kanban nie bardzo pasuje, dlatego Trello do mnie nie przemawia. Tutaj można sobie przełączać widoki, więc jeden pracownik może pracować na kanban, inny na normalnej liście, a jeszcze inny wybierze gantt'a. Są predefiniowane listy/foldery zadań. Inne kolumny i statusy wykorzysta copywriter, a inne SEOwiec. Tutaj można z nich skorzystać, ale można też tworzyć swoje własne. Generalnie narzędzie jest bardzo elastyczne. Dodam do tego zadania w ramach konkretnego zadania, powiązania zadań, checklisty w zadaniach itp. Naprawdę jest tego dużo.

Jest bardzo fajny podział na workspace'e oraz space'e. Czyli można sobie zrobić osobno workspace'e prywatny i firmowy, żeby wszystko się nie mieszało. I wtedy można się przełączać między nimi. Coś znakomitego.

Żeby nie było tak słodko - nie ma na ten moment interfejsu w języku polskim, choć statusy i kolumny można po polsku definiować, gdyż czcionki są OK. Są w trakcie wprowadzania kolejnych języków, ale na chwilę polskiego nie ma. Mi to nie przeszkadza, ale pewnie niektórym może.

I jeszcze jedno - po odkryciu tego narzędzia rezygnujemy z Trello i przenosimy się na ClickUp, które uważam, że jest milion razy lepsze. I bardzo tanie. Dla freelancerów może wystarczyć pakiet darmowy, zaś dla osób pracujących w zespołach przyda się pakiet unlimited, który kosztuje około 19 PLN na miesiąc. I niebawem black friday, więc na bank będzie jakieś promo.

Używałem w ramach jednego projektu z klientem. Masakra. Juz wole trelo, które tez nienawidze.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nawet wodka ostatnio źle przechodzi ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Lesiu 

21 godzin temu, Lesiu napisał:

Żeby nie było tak słodko - nie ma na ten moment interfejsu w języku polskim,

sprawdź taagy.com - polskie narzędzie do zarządzania zadaniami.  Spełnia wszystkie Twoje oczekiwania.

Przed chwilą, Karol Zimmer napisał:

@Lesiu 

sprawdź taagy.com - polskie narzędzie do zarządzania zadaniami.  Spełnia wszystkie Twoje oczekiwania.

taagly.com

Z okazji Święta Dziękczynienia ClickUp uruchomiło promocję na pakiet UNLIMITED oraz BUSINESS.

Dla pakietu UNLIMITED kupon rabatowy TURKEY20 o wartości 20%.

Dla pakietu BUSINESS kupon rabatowy THANKS23 o wartości 23%.

PS. Post pod postem, gdyż nie mogłem już edytować ostatniego posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności