Skocz do zawartości

Kilka pytań o Qlweba

LeeQS

Rekomendowane odpowiedzi

Salve,

W końcu zdecydowałem się na rejestrację na forum, choć czytuje je już od jakiegoś czasu. Zainstalowałem sobie skrypt Qlweb i zabrałem się za modyfikację. W związku z tym mam kilka pytań, które zrodziły się podczas zmian w katalogu (żeby nie było - przejrzałem wątki na tym forum, jednak nie znalazłem odpowiedzi na poniższe pytania):

1. Numeracja kategorii. W ramach testu dodawałem i usuwałem kategorie i podkategorie. Przy wyczyszczeniu jednak wszystkich kategorii i dodaniu na nowo pierwszej kategorii ma ona jednak nr np. 17 (a nie kat1). Gdzie można to wyczyścić? (Zapewne w bazie, ale już nie chcę sam nic tam czyścić bo jak "instynktownie" zacząłem czyścić to się nieco przesadziłem i musiałem na nowo instalować Qlweba: )

2. Dodatki do Skryptu Katalogu. Są jakieś must-have dodatki wspomagające Qlweba? Jakieś licznik, dajmy na to? Byłbym wdzięczny za sugestie. Aha, no i jeszcze jakieś łaty/zabezpieczenia do skryptu (np. tego typu) - czy są jakieś jeszcze? Przewertowałem te forum i w sumie nic dodatkowego nie znalazłem.

3. mod_rewrite. Zadziałało to u mnie bez problemów. Czy jednak da się tak to ustawić w .htaccess, żeby w pasku adresu nie widniała nazwa "kategoria" i numer - a pojawiła się rzeczywiście nazwa tejże kategorii?

w oczekiwaniu na odpowiedz

pozdrawiam weekendowo

LeeQS

1. Wyczyścić daną kolumnę w bazie trzeba.

2. W sieci nic takiego nie widziałem, ale o jakie liczniki Ci chodzi? Ja wkrótce sobie napiszę licznik, że jak wchodzi bot google, msn czy yahoo to powiększa się liczba przy jego logo (w niektórych katalogach tak jest). A to co opisał bełdzio to już jest naprawione.

3. Da się, ale ja nie wiem jak ;)

1. Wyczyścić daną kolumnę w bazie trzeba.

2. W sieci nic takiego nie widziałem, ale o jakie liczniki Ci chodzi? Ja wkrótce sobie napiszę licznik, że jak wchodzi bot google, msn czy yahoo to powiększa się liczba przy jego logo (w niektórych katalogach tak jest). A to co opisał bełdzio to już jest naprawione.

3. Da się, ale ja nie wiem jak :)

Dość "konkretna" odpowiedź, nie ma co ; ) Przy okazji - kolejne pytanie: testuje sobie tego qlweba, katalog działa bez zarzutu, szybko ładuje każdą stronę. Dodałem paręnaście stron bezproblemowo - niestety teraz jeśli chcę dodać jakąś stronę formularz się zawiesza na DODAJ STRONĘ (ładuje się, ładuje aż w końcu "załadowuje" białą, pustą stronę). Nieciekawa sprawa = jak temu zaradzić? (dodam, że nic nie zmieniałem w kodzie - i stało się to "nagle").

pzdrv

LeeQS

3. Da się, ale ja nie wiem jak !!!

Tutaj napisałem wskazówki

https://qlweb.wordpress.com/2006/11/18/modr...alogu-by-jachu/

Dotarłem do Twojej strony, ale nic ta zmiana nie dała. Tzn. dała - nie katalog za pierwszy razem nie działał (lewe menu było rozjechane). Dodam, że pozamieniałem cudzysłowie na te właściwie.

Za drugim razem katalog się poprawnie wyświetlił (=dodałem wpis w innym miejscu w pliku usefull.php ; ) - ale żadnej zmiany nie widzę.

Podepne sie pod watek.

mam pytanie, w ktorym pliku mozna dodac w lewym menu jeszcze jeden blok tzn. standardowo sa: menu, linki, ostatnio dodane.

A ja chcialbym dodac jeszcze partnerzy. Ktory plik za to odpowiada ?

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

i jeszcze left_menu_categories.php

A to po co??

Kolega chciał dodać nowy blok ...

w index.php

<?php include('menu_left.php'); ?>

<?php include('links.php'); ?>

<?php include('search.php'); ?>

wystarczy dodać

<?php include('partnerzy.php'); ?>

To tak tylko dla ścisłości... a budowe bloku podpatrzeć można w jakimś z plików ww.

Jako, że "szukanie hasla" na tym forum jakos dziwnie zajmuje dlugo czasu (laduje sie i laduje) - pozwole sobie zapytam w swoim watku - coby nie smiecic; )

pytanie: Jak ustawic FILTR zeby nie przyjmowl strony juz na etapie pierwszego formularza w qlwebie, gdzie sugeruje sie URL i podaje e-mail. Rozumiem, ze filtr uaktywnia sie dopiero w momencie proby wyslania 2 formularza (z tytulem strony, adresem, opisem, keywordami....). Gdzies w kodzie mozna dodac taka czarna liste zglaszanych-sugerowanych uporczywie stron? ; )

z gory dzieki za odpowiedz

pozdrawiam serdecznie

LeeQS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności