Skocz do zawartości

Skaczące wyniki w google

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem tutaj nowy więc nie chciałbym być uznany za spamera. Dlatego napisze w skrócie o co chodzi. A mianowicie staram się pozycjonować swoją stronę jest to portal randkowy o tematyce erotycznej. Staram się to robić według wytycznych jakie znajduję w internecie. Co zauważyłem. wpisując w google site:mojastrona.pl google raz mi pokazuje że znajduje 144 wyniki i 56s za dwa dni sprawdzam jest 44500 tys wyników, za kilka dni sprawdzam jest 160 wyników potem znowu tysiące, Na dodatek jednego dnia sprawdzam po frazie np: sex kamery , strona jest na 30 pozycji a za kilka dni poza top 100 , po czym za kolejne kilka dni na 27 miejscu , i znowu poza top 100. Pozycjonuje stronę od miesiąca czy to normalne zachowanie google w pierwszych miesiącach? Jak uniknąć takich skoków w gogole.

Kolejne moje pytanie jeśli mogę zapytać , w sumie to porada. Poniżej napisze co już zrobiłem dla swojej strony i pytam co jeszcze powinienem zrobić 

A mianowicie

1 W miarę możliwości przygotowałem stronę pod kątem SEO , dodałem meta taki title descripsion do ponad 80 zakładek swojej strony według wytycznych gogole

2 Strona ma plik robot.txt , sitemap i jest zwerfikowane plikiem google dla google webmastera i google statystyk

3 Strona posiada proste adresy, ma favicon,  i social media facebook twitter pinterest 

4 Od kilku lat prowadzę 3 blogi na których dodałem kilka artykułów z linkami dofallow

5 Zakupiłem na allegro 30 linków dofallow 

6 Dodałem stronę do google map i google moja firma

7 Strona ma SSL , blog i forum

Co jeszcze powinienem zrobić  aby pomóc stronie zaistnieć wyżej? Każdą krytykę oraz poradę przyjmę 

czy chodzi o BEZPIECZEŃSTWO I RĘCZNE DZIAŁANIA? Jak tak to mam NIE WYKRYTO PROBLEMÓW.  zerkam w GSC i tam nie widać nic co by mogło być niepokojące, chyba że nie wiem gdzie szukać i patrzeć 

zauważyłem też że od jakiś 15 dni google nie wczytuje nowo dodanych linków zewnętrznych i wewnętrznych, a takie są dodawane mówię tutaj oczywiście o linkach dofallow

W dniu 27.11.2019 o 15:34, igorczarnowo napisał:

5 Zakupiłem na allegro 30 linków dofallow 

Co jeszcze powinienem zrobić  aby pomóc stronie zaistnieć wyżej? Każdą krytykę oraz poradę przyjmę 

Branża erotyczna to jedna z cięższych i kosztowniejszych. 30 Linkami z allegro to lokalnej kwiaciarni nie ruszysz. Nie żeby zniechęcać ale trzeba mieć kilka tysi miesięcznie na seo takiej strony i dodatkowy budżet na działania poza internetem.  

Alkowiki - dla większego relaksu

Teraz, gmod napisał:

trzeba mieć kilka tysi miesięcznie

Na koszty pracy chyba tylko :) O budżecie na treści/linki zapomniałeś napisać.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

strony erotyczne to ciężki temat nie tylko w polsce, ale jak ma się odpowiednie zaplecze, chęci i czas to można wysoko wyskubać strony w google,. Nie zrobisz tego w miesiąc czy dwa. Zauważ że np. portal showup ma z 30 stron które są stronami wizytówkami i kierują na stronę docelową. Budując i promując taki portal nie możesz skupiać się tylko na swoim portalu. Ja osobiście mam dwie takie strony które sam promuję, są w top 20 od kilku lat na frazy sek kamery seks kamery sex kamerki ale nigdy nie udało mi się wbić w top 10.  Opinia że potrzeba milionów aby ruszyć taką stronę jest błędna, fakt 20 linkami z allegro za wiele nie zdziałasz, ale facebook twitter i dobre zaplecze seo robi robotę. Jak możesz to podaj link do strony zobaczę jak to wygląda i mogę ci pomogę. 

Wracając do skaczących wynikach w google to interesujące, raz czy dwa jak coś takiego się zdarzy to rozumiem ale co kilka dni hmmm. W jaki sposób sprawdzasz pozycję strony w google?

• 4 tygodnie później...

Podłącze się pod temat skaczących pozycji.

W moim przypadku chodzi o jedną stronę, w konkurencyjnej branży, ale nie erotycznej ;). W związku z dużą konkurencją nie spodziewam się tam aż tak dużych wahań pozycji.

Pozycjonuję tam 24 frazy, ale tylko z trzema mam problem. Linkują one do różnych podstron. W okresie monitoringu na screenach poniżej nie były wprowadzane żadne zmiany optymalizacyjne. Ten "problem" trwa już kilka miesięcy. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna. Proszę o Wasze opinie.

Screenshot_2020-01-02 Panel Administracyjny(1).png

Screenshot_2020-01-02 Panel Administracyjny.png

3 wskazówki od 3G Studio do pozycjonowania strony samemu.

• 3 tygodnie później...
W dniu 2.01.2020 o 11:25, maleficent napisał:

Podłącze się pod temat skaczących pozycji.

W moim przypadku chodzi o jedną stronę, w konkurencyjnej branży, ale nie erotycznej ;). W związku z dużą konkurencją nie spodziewam się tam aż tak dużych wahań pozycji.

Pozycjonuję tam 24 frazy, ale tylko z trzema mam problem. Linkują one do różnych podstron. W okresie monitoringu na screenach poniżej nie były wprowadzane żadne zmiany optymalizacyjne. Ten "problem" trwa już kilka miesięcy. Nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna. Proszę o Wasze opinie.

Screenshot_2020-01-02 Panel Administracyjny(1).png

Screenshot_2020-01-02 Panel Administracyjny.png

Moim zdaniem przydało by się kilka artykułów na dane frazy na serwisach z wyższą reputacją.

3 minuty temu, fototapeta napisał:

Czy oststnio był jakiś duży upgrade google? Prowadze stronę  czekoladowafontanna.com i skaczą mi wyniki mocno.

Chyba Bóg Cie opuścił dziecko z tym spamowaniem

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności