Skocz do zawartości

Najprostsza opcja zdobycia duzej ilosci linkow

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

@Stranek  Pytanie do czego Ci te 100k linków i co chcesz nimi osiągnąć? Bo 100k linków szybko "nabić" obojętnie w jakim szybkim seosofcie - SB, GSA, XR itd.

Możesz zdobyć 100k mocnych linków, ale równie dobrze możesz zdobyć 100k "śmieciowych" linków. W zależności od strategii i mocy tych linków możesz - zrobić nimi topy, możesz nie osiągnąć żadnego efektu, możesz sobie zaszkodzić.

Pytanie jak zdobyć 100k linków jest banalne -  jakakolwiek spamiarka, aukcja na fiverr, ogłoszenie na PiO. Co innego jakbyś pytał jak zdobyć szybko 10 mln mocnych linków :D

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chce zakryc w statsytkach typu semrush.com troche linkow i 3 refferring domain , zeby te linki nowe byly po prostu na gorze.

nie zalezy mi na jakosci tych linkow czy na pozycjonowaniu strony te linkni maja zamaskowac stare ;)
Wrzuciłem ramke na swoja strone x.pl i teraz we wszystkich statystykach y.pl mam informacje na temat domeny x.pl a nie chce tego miec musze to zakryc bo wywalic raczej latwo sie nie da.

W dniu 28.11.2019 o 11:56, okazwłoka napisał:

Ja bym zrobił to skryptem, wystarczy wrzucić na dowolną domenę:

<?php
for ($x=0;$x<100000;$x++) {
echo "<a href='https://mojalinkowana.pl' rel=dofollow>Super Anchor</a><br>";
}
?>

100k linków gotowe. Można dowolnie zmieniać niemal wszystkie parametry ;) 

Co to daje jak tego uzywac?
Zda sie do moich potrzeb ?

16 godzin temu, s_matysik napisał:

@Stranek  Pytanie do czego Ci te 100k linków i co chcesz nimi osiągnąć? Bo 100k linków szybko "nabić" obojętnie w jakim szybkim seosofcie - SB, GSA, XR itd.

Możesz zdobyć 100k mocnych linków, ale równie dobrze możesz zdobyć 100k "śmieciowych" linków. W zależności od strategii i mocy tych linków możesz - zrobić nimi topy, możesz nie osiągnąć żadnego efektu, możesz sobie zaszkodzić.

Pytanie jak zdobyć 100k linków jest banalne -  jakakolwiek spamiarka, aukcja na fiverr, ogłoszenie na PiO. Co innego jakbyś pytał jak zdobyć szybko 10 mln mocnych linków :D

A
Gdybym teraz uzyl

Cytat

to przykryje mi stare linki ? Dodatkowo mam z jednej domeny 15k linkow przez ta ramke macie jakies proopzycje jak sie tego pozbyc usunac zakryc ?

A może macie jakiś inny ciekawy pomysł jak sobie z tym poradzić ?

@Stranek możesz kupić to fiverr dla zamaskowania.

Rozumiem, że zdobyłeś jakieś linki bezpośrednio do docelowej, które porobiły topy i teraz chcesz to zamaskować, aby stosować to teraz tylko przez ukryte 301 ?

41 minut temu, s_matysik napisał:

@Stranek możesz kupić to fiverr dla zamaskowania.

Rozumiem, że zdobyłeś jakieś linki bezpośrednio do docelowej, które porobiły topy i teraz chcesz to zamaskować, aby stosować to teraz tylko przez ukryte 301 ?

Nie naprawde nie.
Chce tylko zamaskować linki bo mam 10k linków z domeny , której nie chciałbym zeby ktoś zobaczył.
Nie chodzi o pozycje itd. chodzi o afiliacje wiecej nie moge napisac.
Jak kupie te kilka milionow linkow to zakryje mi 12k linkow z domeny x.pl  z jednej domeny tak naprawde ? bo nie chce tylko jej miec w statach wszystko inne moze byc :)

W dniu 29.11.2019 o 12:32, MaxPan napisał:

Kto to Tobie powiedział? Testy robiłeś?

A aktualizacja Pingwin? Przecież Google ignoruje spamerskie linki..

@Tech World Co to znaczy ignoruje, pomija je? Zakładając że tak jest to móglbyś walić blasty jak popadnie, a google wzięłoby pod uwagę tylko dobre linki, bo przecież spamerskie ignoruje? Żyć nie umierać.

Nie jestem ekspertem tylko potrafię czytać i wnioskować, a z tego co czytam ostatnio wynika, że google nie powinno ukarać strony która ma "dobre linki", nawet jak przywalisz jej spamerskich. Najgorsza opcja to mieć same spamerskie, bądź same z anchorami, z jednego skryptu itp. Musi być dywersyfikacja.

47 minut temu, Jaro1221 napisał:

@Tech World Co to znaczy ignoruje, pomija je? Zakładając że tak jest to móglbyś walić blasty jak popadnie, a google wzięłoby pod uwagę tylko dobre linki, bo przecież spamerskie ignoruje? Żyć nie umierać.

Nie jestem ekspertem tylko potrafię czytać i wnioskować, a z tego co czytam ostatnio wynika, że google nie powinno ukarać strony która ma "dobre linki", nawet jak przywalisz jej spamerskich. Najgorsza opcja to mieć same spamerskie, bądź same z anchorami, z jednego skryptu itp. Musi być dywersyfikacja.

Dokładnie o to mi chodziło, gdy pisałem że Google radzi sobie z takimi działaniami. Że nie powinien ukarać strony za to, że ktoś dowali jej spamerskimi linkami.

A Ty MaxPan jak na moderatora troszkę niemiło się zachowujesz wyśmiewając użytkowników forum. Jeśli się mylę, powiedz mi co powiedziałem źle i przedstaw swoje stanowisko, zamiast szyderczo się nabijać bez żadnej merytorycznej wypowiedzi?

Niestety, Ty chyba jesteś z tych użytkowników którzy zamiast  sprawdzić przy pomocy testów wierzy w to co pisze Google i "seo blogerzy".Postaw sobie testowe domeny i zalinkuj jedną jak Ty mówisz spamem a inne "dobrymi linkami co kol-wiek to znaczy" .

Cytat

troszkę niemiło się zachowujesz wyśmiewając użytkowników forum

Zadałem pytane a Ty opowiadasz co? Myślisz ja bajek od wyszukiwarek nie czytam? Myślałeś, że nie wiem co to Pingwin? Co ta Twoja odpowiedź miała pokazać? A nic, wyłącznie to, że wierzysz we wszytko co pisze w internecie. Zdradzę Tobie wielką tajemnicę - prawie wszytko co komunikują wyszukiwarki jest po to, żeby tacy jak Ty ( z całym szacunkiem) pozycjonery w to uwierzyli. Uwierzyli i robili to co pośrednio lub bezpośrednio zwiększa ich zyski, nic więcej to tylko biznes.

Inne osoby również czytają te komunikaty, co więcej czytają to co jest miedzy wierszami i sprawdzają prostymi lub skomplikowanymi testami. Winniki tych testów nie opowiadają na blogach i nie i nie uszczęśliwiają na sile tych pierwszych, bo po co? Więc wierzysz w to co piszesz, wierz. Ale nie odbieraj mi prawa śmiać się z tego, bo to śmiesznie.

p.s zgłaszać do mnie moje posty możesz oczywiście ale nie wiem czy to coś da.

No to jak w końcu?

Wyżej Jaro napisał, że jak domena ma linki z dobrych stron (według mnie to takie, które mają wysoki domain rate i posiadają dobry profil linków, czyli z zaufanych stron), to dowalenie jej linkami spamerskimi nie powinno jej zaszkodzić. I to wynikać miało z aktualizacji Pingwin.

Ty z kolei uważasz, że to śmieszne, nabijasz się, ale nie mówisz skąd wynika Twoja opinia. Mam taką domenę, gdzie nagle przybyło mi spamerskich linków i nie zauważyłem żadnego spadku na Senuto w tym okresie. Cóż, ja jestem dopero początkujący, może mnie oświecisz zamiast się nabijać?

Cytat

według mnie to takie, które mają wysoki domain rate

Google takie coś udostępnia? Jest jakiś licznik? Bo chyba coś przegapiłem. Chyba Tobie nie chodzi o różnego rodzaju rankingi prywatnych firm nie mających nic wspólnego z Google? Mogę jutro postawić ładny serwis wymyślić swój wskaźnik domain rate nazwać go MaxRank, MT lub jeszcze jakoś, będzie ładnie, kolorowo zrobię grafiki, wykresy i zapłacę dobremu copy żeby wylał tyle nic nieznaczącego bełkotu, że będzie wyglądać na tekst ekspertki. Zapłacę parę blogerom oni uznają mnie za nowego SEO guru.  Uwierzysz?

Cytat

może mnie oświecisz zamiast się nabijać?

A Ty przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem co ja napisałem. Jeśli dalej nie rozumiesz, ja Ciebie, niestety nie nauczę, bo brak mi czasu i nie widzę w tym sensu. Pozdrawiam serdecznie

W dniu 30.11.2019 o 22:51, Stranek napisał:

bo nie chce tylko jej miec w statach wszystko inne moze byc