Skocz do zawartości

[PILNE] Szukam kontaktu celem usunięcia wpisów

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Domena ma 11 lat ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

35 minut temu, toja napisał:

Mam pytanie. Dlaczego usuwasz wpisy z tych katalogów? Te katalogi są postawione na wieloletnich domenach wiec wg mnie mają moc SEO. Po co je usuwasz?

bo uważam, że szkodzą. kiedyś zrozumiesz :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

DT to ostateczność. Zalezy mi na usunięciu jak największej liczby odnośników z katalogów stron. Nie wiem o czym myślisz - nie jestem telecośtampatą.

jakies 10-15% usunąłem ... trzeba przeć naprzód :)

6 godzin temu, zgred napisał:

DT to ostateczność. Zalezy mi na usunięciu jak największej liczby odnośników z katalogów stron. Nie wiem o czym myślisz - nie jestem telecośtampatą.

jakies 10-15% usunąłem ... trzeba przeć naprzód :)

1. Od jakiegoś czasu obserwuję twoje wypowiedzi na PiO, obserwuję twojego Fb ponieważ traktuję twoją osobę jako autorytet SEO. Uważam, że jeśli będę czytał blogi, wypowiedzi, komentarze takich osób jak TY to się czegoś nauczę. Staram się uczyć, czytać o seo, popełniać błędy i wyciągać wnioski. Zastanawiam się teraz nad tym, że w jakimś innym temacie na tym forum napisałeś, że nie ma po co usuwać linków prowadzących do strony, że nie warto tego robić a teraz jesteśmy w innym wątku i widzę, że usuwasz linki do strony klienta. Jest to dla mnie niespójność, sprzeczność -  wiec zastanawiam się po prostu dlaczego usuwasz te linki ze strony klienta. Przypuszczam, że są to linki ZŁE ( zapewne dodane automatem ) . Pomyślałem, że strony, które usuwasz są oflagowane przez google i lepiej, żeby z takich stron nie prowadziły linki do strony twojego klienta. Temu napisałem pytanie czy mój tok myślenia jest właściwy czy się po raz kolejny mylę? 

2. Widziałem, filmik na którym mówiłeś o pozycjonowaniu Twojej strony na KRAKÓW. Zrobiłem małą analizę ( w ramach mojej niewielkiej wiedzy o SEO) i mój wniosek jaki z tego wyciągnąłem był taki, że warto linkować z domen z historią. Katalogi, które przedstawiłeś w tym poście są postawione na wieloletnich domenach. Dlatego znowu widzę tutaj problem ponieważ nie rozumiem tego. Z jednej strony linkujesz swoją podstronę KRAKÓW z domen z historią a z drugiej strony usuwasz linki z seokatalogów na domenach z historią. Po prostu nie rozumiem tego wiec dopytuję. Byłoby mi miło gdybyś wskazał mi poradę:

a) dlaczego domeny które wypisałeś na początku wątku są niewłaściwe (ZŁE) czy jest jakaś strona, która na której są oflagowane domeny do których nie można dodawać linków

b) czy w analizie twojej podstrony Kraków, która przedstawiłem w pkt 2 jest wyciągnięty właściwy wniosek, mówiący o tym, że wartościowe linki to linki z domen z historią?

@toja

Ad.1 Z autorytetem to przesada. jestem stary pewnie dlatego. Ucz się na sobie i analizuj.

To co robię to uważam, że linki są złe i trzeba to oczyścić a Disavow nie pomoże.

Ad.2 Domena z historią to jedno, a domena z syfiastą historią to drugie. https://polska.googleblog.com/2009/06/kilka-sow-o-katalogach.html

7 minut temu, okazwłoka napisał:

Zgred chyba nie wierzysz we wszystko co piszą. Tym bardziej jeśli to było 10lat temu ;)

z tą wiarą w to co piszą jest tak, że wierzą tylko nowicjusze. Ja na początku swojej przygody wierzyłem we wszystko. Teraz jestem na etapie szukania i słuchania autorytetów i osób które siedzą w branży wiele lat. 

Godzinę temu, okazwłoka napisał:

Zgred chyba nie wierzysz we wszystko co piszą. Tym bardziej jeśli to było 10lat temu ;)

A czemu? Wiesz jak fajnie sprawdzają się takie wytyczne na salach sądowych? 

Wracam sprzątać linki - bo trzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności