Skocz do zawartości

Maksymalna ilość linków wewnętrznych (on-site).

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

Zacząłem ostatnio zastanawiać się nad linkami.

Jak sądzicie jaką maksymalną ilość linków wewnętrznych można wrzucić na stronę?

Na mojej stronce jest od 106 linków do 400 (strona główna). Jest to sklep internetowy z izolacjami, nie jestem pewien czy mogę podać link.

Mam 4 strony pod sobą i szczerze mówiąc ta wychodzi najgorzej. Dopiero się uczę i staram się ogarnąć to wszystko z czasem ;).

• 2 tygodnie później...

Jeżeli jest to sklep internetowy tak jak piszesz a linki wewnętrzne o które się pytasz są w większości odnośnikami do produktów czy kategorii(na przykład prowadzących z menu) to nie masz się o co martwić. Nie są to jakieś duże wartości jak dla sklepu internetowego. Problemu z widocznością strony szukałbym gdzieś indziej.

Agencja marketingowa OnRise - Pomagamy firmom pozyskiwać klientów oraz zwiększać sprzedaż za pomocą marketingu oraz reklamy internetowej.

W sklepie internetowych (zresztą nie tylko)problemem nie jest ilość linków wewnętrznych ale gdzie one prowadzą, jak rozkłada się Page Rank w witrynie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W dniu 5.12.2019 o 10:52, dominikos129 napisał:

Jak sądzicie jaką maksymalną ilość linków wewnętrznych można wrzucić na stronę?

Jak domena jest mocna,  to linków wewnętrznych może być naprawdę dużo i działa to zdecydowanie na plus.

4 minuty temu, s_matysik napisał:

Jak domena jest mocna,  to linków wewnętrznych może być naprawdę dużo i działa to zdecydowanie na plus.

Uważaj zatem na YMYL :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 18.12.2019 o 18:49, okazwłoka napisał:

00cc86a94c37d40d761500eb4b65eccb.png

:D

Bycie sklepem internetowym nie jest łatwe.

Chociaż widziałem zwykłe portale, na których każda strona była rozbita na trzy - cztery podstrony. Przykładowo była strona produktu A: example.com/product-a i potem mieliśmy example.com/product-a/opis, example.com/product-a/specyfikacja i example.com/product-a/dokumentacja - ilość stron, których nie indeksowano to ponad 400 000... Także coś w tych linkach na stronie może być :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności