Skocz do zawartości

Google Search Console

sosix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Może zacznę od takiego tematu gdyż dla wielu i w tym dla mnie jest to nie do końca jasne. 

Co to są właściwie wyswietlenia w Google Search Console?  Czy jest to rzeczywiste wyświetlenie mojej strony/podstrony w wyszukiwaniu czy to ogolna ilość zapytań na dane słowo w danym okresie...Zastanawia mnie to gdyż jest to dosyć nie logicznie pokazane.  Jeżeli Google SC ustawie sobie tak że ma mi pokazywać najbardziej oddalone pozycje to pokazuje mi np te z 94 miejsca na które defakto są wyswietlenia większe niż przy niektórych osiągających te gorsze pozycje... no ok za chwilę ktoś napisze że te słowa kluczowe są po prostu bardziej popularne...

To niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego ktoś przechodzi na 9 stronę w Google i wyświetla moja strone. 

Pozycjonowanie Stron w Szczecinie i za granicą na terenie takich Państw jak Niemcy, Holandia, Szwajcaria, Szwecja i Norwegia. 

No ok, tylko nie na 9 stronę google, mam nawet rekordzistę...fraza na 150 pozycji w Search Console a wyświetleń 15. Coś tu nie gra z tymi wyświetleniami. Po prostu wydaje mi się mało realne. "Błekitny" raczej nie masz racji gdyż w search console powinni pojawiać się prawdziwi użytkownicy/wejścia, to o czym mówisz to Google Analitics i to tam czasami np o 4 rano pojawiają się roboty np z Dubaju. 

Czy naprawdę nikt nic nie wie w tym temacie?  

Pozycjonowanie Stron w Szczecinie i za granicą na terenie takich Państw jak Niemcy, Holandia, Szwajcaria, Szwecja i Norwegia. 

Prawdziwi użytkownicy? A jak niby wszelkie monitoringi sprawdzają pozycje fraz? Podszywając się pod prawdziwego użytkownika.

Wyobraź sobie że masz frazę która jest na 45 pozycji mniej więcej. I codziennie sprawdzasz jej pozycję w google. Na dzień dobry masz już 30 wyświetleń miesięcznie. I przyjmijmy że fraza jest jakoś tam konkurencyjna, do tego masz 10 konkurentów którym idzie gorzej niż Tobie... i już masz 3000 wyświetleń swojej strony miesięcznie :D

dymna.jpg

Ja mam zawsze ustawione wyświetlanie 100 wyników, bo 10 to dla mnie zawsze za mało (moje strony nigdy nie osiągnęły top10 ;) 

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności