Skocz do zawartości

msn lepszy od googla ?

Rekomendowane odpowiedzi

jestem pod wrazeniem tego jak zasówa mi po stronach msn bot - non stop i kosi linki z innych stron w blyskawicznym tepie,

algorytm chyba tez nie najgorszy - zastanawiam sie czy oni nie chca przebic googla w jak najszybszym czasie :-k

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Moim zdaniem wyszukiwarki nie należy oceniać

pod kątem szybkości indeksacji, tylko zwracanych

wyników (czyli mechanizmów analizowania treści).

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Oni chcą przebić Google i to a najszybszym czasie.

Co więcej - nie ma cudów, UDA IM SIĘ.

Ja akurat nad tym boleję, w Google stoję b. wysoko, w Onecie genialnie wysoko, a do nowego MSN mam, powiedzmy, "średnie" szczęście.

Fakt faktem, TLB będzie konieczną strategią w MSN.

Podziwiam ich, że tak często uaktualniają ranking. To musi być potężny algorytm i jeszcze potężniejszy sprzęt.

Pozdrawiam, J.

Może i smiga ale zwraca w wynikach śmieci.

Google jest wolniejsze i zanim coś zindexuje to się "zastanowi"

Ale przez to są czystsze wyniki.

Ponadto Google czyta Seo i wcale nie zmierza ułatwiać nam życia.

Opisane było to w kilku newsletterach Site Pro News i całkowicie to rozumiem.

Trzeba utrudniać życie takim jak My Seo fanatycy :)

A MSN mieli wszystko na zachęte.

Jak minie trochę czasu i MSN zacznie nabierać doświadczenia szybko też przestanie mielić -narazie to paczątki.

Ponadto ma wiele błędów jeszcze

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ale jednak, msn pięknie zjada wszystkie podstrony. A z googlem szczegolnie po nowym roku cos ciężko idzie. Czyżby googlowi za bardzo zapychała się baza i ograniczyli trochę robocika ?

Na początku byłem bardzo entuzjastycznie nastawiony do tej wyszukiwarki (msn), ponieważ wszystkie moje strony zajmują znacznie wyższe pozycje niż w google, ale niechciałbym aby rynek wyszukiwarek w Polsce jeszcze bardzej się podzielił.

Teraz sę można właściwie skupić na google, a co będzie jeśli gogel podzieli się udziałami z msn. Pozycjonowanie pod kilka wyszukiwarek to już mniej fajna zabawa i częściej trzeba sięgać pod zakazane techniki.

Poza tym konkurencja będzie bardziej wymuszać dopracowanie algorytmów antyspamowych przez w.yżej wymienione enginy, aby polepszyć wyniki..

Co z jednej strony dla słabszych pozycjonerów nie jest dobrą wiadomością, z drugiej strony ci najlepsi powinni mieć lepiej.

...

Gość Anonymous

google ma ten plus, że wykrywa kraj. gdy ktoś malo obeznany z komendami jakimi można posługiwać się wpisze słowo, które jest w wielu językach znajdzie wyżej słowa angielskie (lepiej pozycjonowane, a może jakiś plus od MSN). nie każdy kto włączy komputer wie, że może ograniczyć się do polskich wyników wpisując site:pl co z kolei nie daje mu 100% pewności, że będą to strony tylko polskie. tak samo jak nie ma pewności, że to czego szuka nie znajduje się na stronie polskojęzycznej, ale w domenie .com

myślę, że to może być dla nich problem, bo tyle domen co google to raczej mieć nie będą.

ja tez tak mysle m$ slynie z tego, ze:

1. ma duzo kasy

2. wykupuje rozne rzeczy od malych firm

napewno maja juz kilku informatyków z malych firm, którzy pracuja nad nowymi algorytmami

poza tym to ze ich robocik tak zasówa wymaga ogromnie zaawansowanych i ogromnie drogich serwerów - a w tym google napewno im nie dorówna... niestety

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Szczerze to sie ciesze ze MSN wygryza google. Poniewaaz msn zindeksowal mi 623 strony a google 1  :twisted:

8) Nie liczył bym długo na takie wygryzienie

Analitycy przewidują 60% dla Google 30 dla Msn- w przyszłosci i reszta Yahoo czytałem na jakimś portalu.

Lepiej się wziaśc za Google i Msn

Narazie łatwo w Msn bo raczkuje potem zobaczymy

8)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

poza tym to ze ich robocik tak zasówa wymaga ogromnie zaawansowanych i ogromnie drogich serwerów - a w tym google napewno im nie dorówna... niestety

Po to google weszło na giełdę, żeby mogło dorównać i żeby taki M$ nie wygryzł ich w 3 tygodnie. Google to w tej chwili przecież jedna z najbogatszych firm na świecie. Watpie zeby w tej walce wygrał jeden bądź drugi, tylko ze względu na serwery. Obie firmy mają ogromne możliwości, jednak nie chodzi tu o serwery czy nawet samą kasę. Google zna i korzysta z niego prawie każdy internauta, Google ma już olbrzymią część rynku. Jeśli ktoś faktycznie może mu to zabrać, to tylko M$, ale nie poprzez inwestycje w serwery, a raczej przez wykorzystanie do tego Windowsow. Zintegruje szukarkę z IE, z Windowsem i w ciągu kilku lat miliony ludzi może zacząć z tego korzystać. Tyle że nie jest pewne że zaczną i że wyniki będą ich zadowalać.

Osobiście uważam, że Google nie jest na straconej pozycji i że M$ będzie o wiele trudniej niż w przypadku pokonania Netscape na polu przeglądarek. W każdym bądź razie powinno być ciekawie.

ja tez tak mysle m$ slynie z tego, ze:

1. ma duzo kasy

2. wykupuje rozne rzeczy od malych firm

napewno maja juz kilku informatyków z malych firm, którzy pracuja nad nowymi algorytmami

Google ma ogromny budżet. W dodatku zdobyty tylko dzięki wyszukiwarce. Microsoft, to ogromna korporacja, która zajmuje się oprócz systemami operacyjnymi i programami, także grami i sprzętem komputerowym.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności