Skocz do zawartości

Spadek zaindeksowanych stron

rtvagdmedia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem pierwszy raz na forum a na pozycjonowaniu znam się tyle co tu wyczytałem. Prowadze sklep pod adresem www.rtvagdmedia.pl sklep działa około 2 miesięcy. W ostatnim tygodniu zauważyłem że liczba zaindeksowanych stron spadła z 2000 do 25. Spadek nie był nagły, co kilka dni spadało po kilkaset. Strona nie była specjalnie pozycjonowana, dodałem tylko kilka może kilkadziesiąt linków do katalogów.

Do google dla webmasterów została dodana sitemaps.xml. już jakiś miesiąc temu i liczba zaindeksowanych stron rosła aż tu taki krach. :D

Może ktoś wie co jest przyczyną takiego spadku.

Będe wdzięczny także za rade w jaki sposób pozycjonować sklep oraz czy sklep jest dobrze wykonany.

co ty nie opwiesz a czytales pozostale tematy ?

nie wiemy co sie dzieje

Googla juz nie bedzie bo kupiło go YouTube

wczoraj o 23 polskiego czasu podpisano umowe i sam zobacz jak wyszukiwanie plików wyglada w youtube.com

wpisz np; madonna bootle

powinna pojawic sie matka Boska i jak ludzie nabierają wode z żródełka do buletlki i co sie dzieje jakie mamy łade wyniki i teraz tak juz bedzie w google

Najlepiej jest kozystac z onet.pl

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Aż takim laikiem to nie jestem. To google kupiło youtube a onet,pl sie nadaje tylko do czytania wiadomości.

A ja mam następny spadek z 25 na 13 zaindeksowanych stron przez 10 godzin

Co się dzieje ???

Wydaje mi się że strona jest przyzwoicie zrobiona ale czy to w tej chwili ma jakiś znaczenie.

Przez ostatnią dobe z googla weszło mi aż 7 osób :D

Googla juz nie bedzie bo kupiło go YouTube

wczoraj o 23 polskiego czasu podpisano umowe i sam zobacz jak wyszukiwanie plików wyglada w youtube.com

wpisz np; madonna bootle

powinna pojawic sie matka Boska i jak ludzie nabierają wode z żródełka do buletlki i co sie dzieje jakie mamy łade wyniki i teraz tak juz bedzie w google

Najlepiej jest kozystac z onet.pl

Radze tyle nie pic :D

Podaj troche więcej danych...

Ja wstępnie stawiam na dalsze konsekwencje Paragrafu 31 !

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Jak dlamnie to winne jest google sitemap :hello:

Zauwazyłem to jakis czas temu i postanowiłem zrobic testy .

Do testów wykozystałem katalog stron .

Bez Google sitemap katalog indexował się powoli ale systematycznie i w czasie ok 2 miesiecy doszedł do ok 1800 stron zaindexowanych w G . Odwiedzalność botów w tym czasie wachała się w granicach 150-350 dziennie .

Po dodaniu sitemap do google odwiedziny botów wzrosły w pierwszych dniach do ok 3000-4000 dziennie i rozpoczeło sie wyindexowywanie stron . Po upływie ok 2 tygodni odwiedziny Gbota zaczeły utrzymywac sie na poziomie ok 800 wizyt dziennie i wyindexowywanie trwało nadal .

Po ok. miesiacu pozostało kilkanascie stron zaindexowanych (szzcegulnie te do których prowadza linki z głównej strony) .

Kiedy sytuacja sie troche ustabilizowala zaczeło znów indexowac strony jednak w powolnym tempie (duzo wolniej niz bez sitemap) . Mineło jakies 1,5 miesiąca od dodania sitemap i stronka ma ok 120 stron zaindexowanych .

Poczekam i zobacze co bedzie dalej , czyli TEST jeszcze trwa :D

Jak nie zapomne to dopisze co sie stało za jakies 3 tygodnie .

Link do katalogu w stopce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności