Skocz do zawartości

[Opinie] cyberFolks (dawne Linuxpl.com)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 374
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hej...mam stronkę na ich serwerze, presta shop, i mam sygnały że strona zamula... ( klienci z uk lub usa)

jak robie testy to działa szybka, ale czasem faktycznie widać zawiechy...

płacę 400 pln rocznie, a tu zawiechy, coś nie teges...

Być może routing z europy do USA gdzieś po drodze kuleje. Sprzedajesz w USA, kup hosting w USA.

Quas Primas

• 1 miesiąc temu...

ja korzystam i niestety nie polecam

support rzeczywiście reaguje, ale nie zawsze jak bym tego oczekiwał, poza tym sory, ale co to za reakcja jak prawie codziennie zwis i reakcja typu sprawdzamy..

to lepiej mieć hosting gdzie nie trzeba korzystać w tym celu z supportu bo wszystko działa poprawnie

sposób na sprawdzenie https://binarycanary.com dostępności domeny

Wczasy Egipt, Urlop w Turcji

Imieniny obchodzą..... - złóż Życzenia imieninowe

Przygotuje unikalne teksty turystyczne, kontakt - PW

Ja mam tam chyba z 3 konta i konta klientów i naprawdę to najlepszy hosting jaki mógł mnie spotkać, naprawdę i szybka reakcja supportu i zawsze rzeczowe odpowiedzi i pomoc to najważniejsze, na pewno pare razy zaoszczędziłem na programiście dzięki nim. Jak mi braknie miejsca to będę dokupywał kolejne konta.

Linuxpl.com jest najlepszym hostingiem w którym jestem. Współpracuję z nimi od około 5 lat trzymając tam kilka serwerów dedykowanych, kilkadziesiąt wirtualnych, VPSy. Nie mogę powiedzieć złego słowa na tą firmę.

Jedna wada tej firmy to ceny domen, które są wygórowane ale tam nie kupuję. Jednak z serwerami nigdy problemu nie miałem. Support zawsze pomagał mi profesjonalnie.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Linuxpl.com jest najlepszym hostingiem w którym jestem. Współpracuję z nimi od około 5 lat trzymając tam kilka serwerów dedykowanych, kilkadziesiąt wirtualnych, VPSy. Nie mogę powiedzieć złego słowa na tą firmę.

Jedna wada tej firmy to ceny domen, które są wygórowane ale tam nie kupuję. Jednak z serwerami nigdy problemu nie miałem. Support zawsze pomagał mi profesjonalnie.

Mam podobne odczucie. Na tle konkurencji jezeli chodzi o jakosc w stosunku do ceny do dla mnie wypada najlepiej.

• 5 tygodni później...

No i niestety po kilku kontach tam i długim czasie zadowolenia przyszedł czas na pierwsze minusy... Właściwie to jeden WIELKI MINUS ode mnie.

Totalna biurokracja i brak możliwości dogadania się w jakikolwiek sposób. Dzięki temu jestem stratny 3 stówy, ale niestety najwyraźniej firmy SERVERADMIN to nie obchodzi, a faktura korygująca poprzednią to za dużo roboty...

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

A możesz wyjaśnić sprawę, dużo osób ma tam konta, więc miło by było, gdybyś opisał, o co dokładnie chodzi, a nie że fakturka korygująca to dużo roboty.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

@edit: Już załatwione, wszystko OK - czytaj niżej :)

Mam konto klienckie amid6669, na nim 3 konta (chociaż powinny być 2):

- amid6669 W5GB, które dzisiaj zostało zablokowane

- teverum W5GB, które zostało OMYŁKOWO dodane do tego konta (nie wiem czy przez system czy przeze mnie) i opłacone, mimo że miało to być opłacenie amid6669 W5GB

- hatpa W5GB, którego już nawet nie chcę.

Mam drugie konto klienckie teverum, na którym jest konto W5GB teverum2 - opłacone mniej wiecej w tym czasie kiedy omyłkowo dodane zostało teverum.

Mówiąc krótko: chciałem zapłacić za teverum2 W5GB i amid6669 W5GB, a zostało mi to zaliczone jako teverum2 W5GB i teverum W5GB. Łatwo to sprawdzić, że nie miałem nawet pojęcia o tym koncie teverum W5GB - nigdy nie zostało wykonane żadne logowanie nawet.

Dzisiaj nagle zostało mi zablokowane konto amid6669, więc sprawdziłem sprawę. Chciałem więc prosić ZWYCZAJNIE o skasowanie/dezaktywację konta teverum W5GB, a zaliczenie kwoty wpłaty na niego (która jest taka sama i w tym samym czasie mniej więcej kiedy się kończyła amid6669) na poczet amid6669 W5GB.

Jestem jednak w szoku bo dostałem informację, że to niewykonalne. Nie wiem czemu, skoro faktury korygujące można wystawiać. Ja z resztą faktury nie potrzebuję, chodziło techniczne o odblokowanie jednego za zablokowanie drugiego.

twitter.com/JakubKrol - informacje o tym co robimy | TheFirstPath.com - aplikacje natywne, mobile, strony WWW, CMS

Hmm a dzwoniłeś, czy tylko gadałeś via chat, ja w przypadkach przenoszenia, zmiany danych itd. raczej infolinia, bo chat jest kiepskim rozwiązaniem?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...

OKi, wysłałem meila o tej treści na dział płatności i od razu wszystko załatwione.

Także podtrzymuję zadowolenie :) Przyznam, że byłem trochę wkur... przez całą sytuację i pewnie to też wpłynęło na to, ze nie udało mi się tego przez chat załatwić. Ale opisałem to na meilu jak tutaj i już konto prawidłowe mam odblokowane a to nieprawidłowe zablokowane :)

Pozdrawiam!

Widzisz :) fajnie, że na plus wszystko :) Czyli info dla innych przy okazji: nie korzystamy z chata, jak chcemy załatwić kluczowe kwestie w działaniu konta :)

Tak jest :) Taka z tego wynikła nauka - najlepiej meil, wtedy wygląda na to ze mają większe możliwości.

No i przy okazji pozdrawiam Panów z linuxpl.com, na których się trochę przeniosło moje podenerwowanie. Cieszę się, że jednak mogę spokojnie napisać: sprawa została szybko załatwiona, dalej uważam że SERVERADMIN to profesjonaliści :)

• 3 tygodnie później...

Ja też nie mam żadnych problemów. W ciągu 5 lat było może kilka godzin przerw.

To chyba mówimy o jakimś innym linuxcom.pl :) Jakoś w listopadzie tylko w ciągu jednego tygodnia było 31 godzin przerwy. Tak się stało z kilkoma moimi domenami. Obiecywane czas dostępności serwera można wsadzić miedzy bajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności