Skocz do zawartości

[Opinie] cyberFolks (dawne Linuxpl.com)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

To co jest na IP ma znaczenie i zdecydowanie syfiarskie strony podnoszą prawdobieństwo banu, zerowania site pozostałych stron itp itp

Były na ten temat różne wątki na pio, różne opinie, zrobiłem kilka testów/obserwacji i może nie jest to rutyna ale jest coś na rzeczy (wisi mi to czy ktoś się zgadza czy nie).

Mam dziesiątki stron tej samej jakości, więc mają identyczne "minusy" w google, na jednym hostingu nigdy nie miałem bana, a dla przykładu na jupe zawsze raz na miesiąc była jakaś akcja googla;) Dolewając oliwy do ognia powiem że i skrypt ma znaczenie przy takim banie (wiem, że zaraz mnie ktos wyśmieje ale tak jest, inna sprawa że to co mówie jest jakąś zajawką a nie całą, pełną historią). 

Co do jakości stron, to rzecz wtórna, nie był to SWL rotacyjny ale nie była to też strona firmowa.

a po drugie, zauważ, że nie wieszam psów na firmie, wyzywając ją od najgorszych itp, itp (to ryzyko wkalkulowane w biznes). Wątek był, umieściłem post bo wydawał mi się zasadny, a sądziłem że firma pilnuje tego co jest na IP (nasłuchałem się swojego czasu sporo superlatyw)

• Odpowiedzi 374
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sądziłem że firma pilnuje tego co jest na IP

nie pilnuje ;) nie ma technicznych możliwości ani chęci ;) dla jednych treści generowane automatem to spam a dla innych źródło fachowej wiedzy, niczym biblia ;)

Z moich obserwacji wychodzi, że IP serwera nie ma znaczenia przy filtrach i bananach u wujka gugla. Mają jednak znaczenie inne czynniki, o których wspomniałeś wyżej - gugiel świetnie sobie radzi z pozwiązywaniem ze sobą stron w inny sposób niż po IP. IMHO Twoje strony mogły zostać "wyzerowane" przez inny "wspólny mianownik" :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ja stanowczo odradzam stawianie wordpressa na linuxpl. Jak tylko zrobił się ruch to prędkość ładowania strony mierzona webspeed.intensys.pl wynosiła olaboga 15 sekund. Żadna optymalizacja nie pomogła. A jak wiadomo google nie lubi wolnych stron. Po przeniesieniu wordpressa na reseller w hekko.pl prędkość spadła do 4 sekund. Ale na przykład joomla 3x którą mam na linuxpl śmiga bardzo szybko 2 sekundy. Tak samo smf 0,8 sekundy. Więc stawiajcie wszystko na linuxpl prócz wordpressów.

• 1 miesiąc temu...

Jeśli chodzi o pomoc techniczną lepszej być nie może. Na zgłoszenia odpowiadają szybko i szybką sprawę załatwiają. Jednak zauważyłem ,że wordpress wolno śmiga na ich serwerach a już np. joomla całkiem dobrze.

Największa wada to ,że serwerów nie mają w Polsce.

Na zgłoszenia odpowiadają szybko i szybką sprawę załatwiają

Bywa różnie ;) są tematy, które niestety czkawką się odbijają ale suma sumarum wszystko kończy się pozytywnie ;)

Największa wada to ,że serwerów nie mają w Polsce.

Wada? A co chciałbyś sobie popatrzeć na maszynę fizycznie czy jak? :D Ja tam w tym wad nie widzę ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

To ja trochę ponarzekam ;) Nie wiem jak u innych operatorów, ale w linuxpl backup można zrobić tylko w nocy (23-7). Jak ktoś jest śpiochem, to może to być nieco irytujące.

Jak napiszesz im zgłoszenie to zrobią to za Ciebie - w superhost można było zrobić to o każdej porze dnia i nocy ale co z tego jak nagle wszystkie usługi przestawały działać.

Powaga w owej konkurencji miałem sklep, który codziennie importował produkty i użycie CPU na superhoscie było 100% - 700% (nie wiem jak oni to liczą) na linuxie żadko kiedy dobijam do 4 %

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

ale w linuxpl backup można zrobić tylko w nocy (23-7)

Fakt, miałem wiele lat temu jakieś tam spamy a to zapamiętałem do dziś. O ile nie dziwi fakt racjonalnego planowania rozkładu obciążenia w ciągu doby to brak możliwości ustawienia crona na godziny nocne, tylko "czatowanie" już bardzo :D

Powaga w owej konkurencji miałem sklep, który codziennie importował produkty i użycie CPU na superhoscie było 100% - 700% (nie wiem jak oni to liczą) na linuxie żadko

https://sjp.pwn.pl/szukaj/%C5%BCadko.html

Powaga.

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Po tym jak zbanowali mi konto za 1 szt web-mini w 2009 roku bez żadnego sensownego tłumaczenia bo ktoś dodawarką dodał wpis o poczcie wiadomo jakiej, nie mam i nie chce mieć z tą firma nic wspólnego. Co do CRON to w ogóle jakiś nonsens :D

To dziwne, ale może kiedyś tak było, wydaje mi się ze z adminami da się dogadać, nawet na gg pomagają od razu.
Jeśli ktoś potrzebuje, taniego hostingu i nie ma za dużych wymagań, to jak najbardziej odpowiedni.
Ale też pamiętam że jak był bum na SEOhostingi parę lat temu to była masakra u nich.

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

• 8 miesięcy temu...

Moja opinia o linuxpl.com (mam kilka kont typu shared hosting):

zalety:

- bardzo dobry support, szybko rozwiązują problemy

- nieograniczna ilość darmowych subdomen np. *.linuxpl.eu

- aktualizują PHP (np. dotępne 5.6), różne wersje do wyboru

- niskie ceny (od 50zł/na rok za podstawowe konto i to bez promocji)

- wszystkie bazy/konta e-mail ograniczone pojemnością całego konta

wady

- różni administratorzy różnie podchodzą do sprawy, dla jednych da się coś zrobić dla innych nie (i np. sugerują, że to jest możliwe jedynie dla serwerów dedykowanych)

- dosyć słaba oferta transferu/pojemnności w stosunku do ceny (co jakiś czas zwiększają dla danego typu konta)

- bardzo drogie wysyłanie emaili/smsów poprzez konto hostingowe

• 7 miesięcy temu...

Ja właśnie zgłosiłem im, że na serwerze SEO mają farmę linków, 800 domen na jednym ip, domeny 7 poziomowe typu : edycja nie twoje nie pokazuj! i dostałem odpowiedź, że jak zgodne z prawem to nie interweniują.

Moim zdaniem stawianie tam zaplecza mija się z celem. Może G nie blokuje po IP, ale na pewno sąsiedztwo ma wpływ na ranking.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności