Skocz do zawartości

[Opinie] cyberFolks (dawne Linuxpl.com)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 374
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Acar, widzisz, no nie znasz się. Moja strona działa na starym serwerze, który niestety jest zawirusowany. Przeniesiona jest tam tymczasowo.

Tak naprawdę, to mam ponad 150 stron na jednym seo koncie w Linuxpl i śmiga wystarczająco dobrze. Czas ładowania? W seo hostingu mało isttony, bo wystarcza do 30 sekund i w takim się mieści.

B-H jest 10000 gorsze pod tym względem. A kylos to teraz też B-H.

No widzisz, nie znam się. Ale spoko, uwierzę takiemu specjaliście jak Ty. Zawsze tłumaczyłem klientom, że szybka strona to plus, teraz wiem, że głupoty gadałem Teraz wiem, że aby odnieść sukces to musi mi się ładować ponad minutę.

A tak na marginesie, co ci kylos zrobił, że im koło d... robisz i wmawiasz, że to BH?

• 9 miesięcy temu...

Linuxpl.com teraz już niestety nie jest przyjazny dla programistów jak ma się większą liczbę stron. Wiele innych serwerowni oferuje bezpłatną szybką instalacje certyfikatów ssl, a linuxpl nie chce nadal na to przystać, jedynie ofertuje płatne rozwiązania i dodatki SNI. Totalny strzał w kolano, na aktualne standardy. 

No z tym SSL to faktycznie drażni. Musiałem kilka stron przenieść do konkurencji, bo bardziej opłacało się...

Jednak jeżeli chodzi o niezawodność serwerów, szybką pomoc techniczną to Linuxpl jest dobrą firmą hostingową.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Uciekłem z linuxpl.com mimo dobrego supportu. SSL o tym przesądził.

5 godzin temu, jimmi napisał:

Ciekawe kiedy zrobią certyfikaty z automatu

mydevil.net podpina bez problemu z automatu

5 godzin temu, jimmi napisał:

chyba że chcą profil klientów zmienić

Chyba tak jest... chcą "doić" mniej świadomych klientów, którzy zapłacą byleby dostać to czego potrzebują bez problemów, przenoszenia itd.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

Na pewno lepiej jest mieć 10 własicieli firm, którzy postawią stronę w html'u i wybiorą najdroższą opcję hostingu jak 100 pozycjonerów, którzy zapchają serwery po brzegi. Nie raz miałem klientów, którzy kupują hostingi SSD po 50 GB jak mają stronę 5 MB i zużycie transferu 2 GB.

Edit: Swoją drogą przeniosłem zaplecza ostatnio z linuxa bo zamulał SEO serv.

• 8 miesięcy temu...

Właśnie płacę za odnowienie najmniejszego, dzielonego konta W1GB na linuxpl.com.

Pod skrzydłami H88 cena w Linuxpl.com poszła do góry o 92% w stosunku do poprzedniego roku z 40,82 zł na 79,00 zł. Ok to wciąż nie wiele, ale to pewnie początek za którym jak to w każdej S.A. pójdą cięcia kosztów (support)

Jak żyć?

Gdzie szukać fajnego stabilnego hostingu pod niewymagające stronki poza home, netart, ovh, h88 (tj.: linuxpl, futurehost, hekko, active24, bizneshost, superhost, netdc, ogicom, blink.pl, domeny.pl, ionic, serwerydedykowane.pl, mintshost)

Nie narzekał bym na taką cenę bo to i tak mało, a z tego co pamiętam to dołożyli parametrów.

Ale jeśli szukasz czegoś jeszcze tańszego to zobacz blutu.pl to zaprzyjaźniony z tym forum dostawca, oferta budżetowa, ale daje rade do małych stronek.  

2_tani_hosting_www.jpg

MyDevil.net chyba najlepszy hosting dla Dev i nie tylko ref
Najwartościowsze kursy online

4 godziny temu, ebinx napisał:

a 79,00 zł.

4 godziny temu, ebinx napisał:

Jak żyć?

Zdajesz sobie sprawę, że to wychodzi:  79 /12 = 6,50 zł miesięcznie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

to jest i jeszcze długo będzie najtańszy hosting, a patrząc na jakoś obsługi klienta to tak naprawdę jest on prawie darmowy. Pomagają nawet w tematach, w których błąd jest z twojej winy, a to nie często się zdarza, często dostajesz odp że to twoja wina i sobie poszukaj problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności