Skocz do zawartości

[Opinie] cyberFolks (dawne Linuxpl.com)

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

to jest i jeszcze długo będzie najtańszy hosting

Chyba Cię trochę poniosło, bo jest przynajmniej kilkanaście tańszych hostingów w Polsce (przynajmniej jeśli porównamy tylko jeden parametr - cenę). Ale też żeby nie było - nie uważam, że 79 zł rocznie jest to już "drogo".

Argument, że "Pomagają nawet w tematach, w których błąd jest z twojej winy" jest imo raczej słabo trafiony, bo dopóki nie masz tego zagwarantowanego w ofercie, trzeba traktować na zasadzie może jest (będzie), a może nie. A że nie jest to jakiś s-f, to poszukaj tematu o b-h (także h88), w której była też taka pomoc do VPS'ów typu root i potem się okazało, że już jej nie ma - było z tego powodu burza od paru klientów (dlatego ja nie jestem zwolennikiem pomocy ponad to, co jest w ofercie w myśl zasady 'daj człowiekowi palec, a...' ;) ).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• Odpowiedzi 374
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...
W dniu 5.06.2018 o 14:58, Dralik napisał:

to jest i jeszcze długo będzie najtańszy hosting, a patrząc na jakoś obsługi klienta to tak naprawdę jest on prawie darmowy. 

Nie twierdzę, że to drogo ale mam powiedzieć klientom, że 97.17 zł brutto to prawie darmo? Do tego jeszcze, do konta W1G trzeba osobno wykupić certyfikat SSL. Zadzwoniłem do nich z pytaniem o co chodzi, że w ciągu roku konto podrożało prawie 100%. Bardzo uprzejma pani tłumaczyła, że u nich nie było podwyżek przez wiele lat a jakość usług wzrosła a oni gwarantują niezmienność ceny tylko przez rok. Szanowna pani, szczerze? H88 kupiło Linuxpl i chyba w tym sedno. Na jednym W1G udało mi się jeszcze włączyć bezpłatny certyfikat SSL ale i to wkrótce zablokowali. Z kolejnych chyba będę rezygnował i przenosił domeny jeżeli nie przywrócą możliwości podpięcia SSL do konta W1G.

Install-Secure techniczna ochrona obiektów -  alarmy, monitoring, domofony Łańcut.

Pracownia Psychologiczna Psycho-Test prowadzi psychotechniczne badania kierowców , badania operatorów, wysokościowe. 

Elektroniczna Ochrona Obiektów poleca kamery monitoringu Łańcut z możliwością podglądu obrazu przez internet.

Wszystko co wchłonęło H88 poszło w dół. Ze swojej strony, i nie tylko bo kilka wątków na forum jest, można podać hekko które upadło jakością masakrycznie. Ostatnio prace konserwacyjne dość często i tak powoli pierdzieli się tam wszystko. Czas odpowiedzi z niektórych serwerów to dno kompletne. Osobiście odradzam.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

• 8 miesięcy temu...

Kilka serwerów to podwyżka może nie jest odczuwalna ale jak ktoś ma ich XX lub XXX to podwyżka może dobić. Większe parametry? Dla mnie nie potrzebne...

Edycja: jeszcze wspomnę, że miałem cenę wynegocjowaną. Teraz płacę jak normalny klient.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Nie wiem jak w przypadki Linuxpl, bo jakiś czas temu zabrałem stamtąd strony, ale w Hekko kompletnie zmienili pakiety. Takich z których korzystam już po prostu nie ma w ofercie, a parametry obecnych różnią się dość znacznie, nie mówiąc o cenie. Do odnowienia mam jeszcze trochę czasu, dlatego na razie o tym nie myślę, ale ciekawe co mają zamiar zrobić.

Pozdrawiam :)

@Pomyslowy Dzięki za wzmiankę o Hekko. Nie miałem pojęcia o kolejnej zmianie. Na szczęście załapałem się jeszcze na stary cennik, bo mam konto z końca stycznia, ale za niecały rok byłaby niemiła niespodzianka przy przedłużeniu, bo koszt teraz to niemal x2 dla pakietu, który musiałbym wybrać. Słabo to wygląda.

Dnia 11.03.2019 o 13:38, blazejs napisał:

I nigdzie u nich nie ma info, ze pierwsza platnosc to 10% normalnej ceny.

W cenniku pewnie jest :-)

Z innych historiii, o12.pl aktualnie podniosło ceny. Klienci wcześniej korzystający z usług hostingowych w cenach oscylujących w okolicach 200zł aktualnie muszą płacić trochę więcej (np. 800zł), podobnie ceny za domen zostały zrównane z tymi na nazwa.pl (120zł netto rocznie).

Bardzo ładnie to wszystko co piszecie wyżej i to co ja napisałem widać tutaj: https://top100.rootnode.pl/ 

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• 3 miesiące temu...
Dnia 11.03.2019 o 09:54, Pomyslowy napisał:

Nie wiem jak w przypadki Linuxpl, bo jakiś czas temu zabrałem stamtąd strony, ale w Hekko kompletnie zmienili pakiety. Takich z których korzystam już po prostu nie ma w ofercie, a parametry obecnych różnią się dość znacznie, nie mówiąc o cenie. Do odnowienia mam jeszcze trochę czasu, dlatego na razie o tym nie myślę, ale ciekawe co mają zamiar zrobić.

u mnie zbliża się odnowienie i ludzie z Hekko przysłali proformę na 300% większą kwotę ;) naprawdę na głowę upadli. Od lat płaciłem mniej więcej tyle samo, nagle z powodu zmiany pakietów cena poszła w górę o "nieznaczne" 300%  :D

6 godzin temu, qazy napisał:

u mnie zbliża się odnowienie i ludzie z Hekko przysłali proformę na 300% większą kwotę ;) naprawdę na głowę upadli.

U mnie to samo, z ok. 50 zl na 150. To mi przypomina, ze musze w koncu przeniesc zapleczowki z Hekko na cos innego.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

My się właśnie z Hekko wynosimy ze wszystkimi domenami. Miałem indywidualny rabat wynegocjowany 39%, ale kiedy zrobili podwyżkę w maju i powiedzieli, że nie są w stanie utrzymać dotychczasowych cen, teraz wszystko leci do microhost.pl.

Tam nie ma nawet już z kim rozmawiać, bo na supporcie każdego dnia jest ktoś inny - Gosia, Bartek, Paweł itd. Kiedy jeszcze Hekko było jednoosobową działalnością, była klasa.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

W hekko.pl w roku 2015 za hosting miałem 74 zł. (przeskok o plan wyżej) W 2016r. było 117 zł. W 2017r. było 196 zł. W 2018 r. było 192 zł. Teraz dostałem na kwotę 188 zł.

*** online mobilnie... ;-)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności