Skocz do zawartości

[indexowanie]Czy robot zaindeksuje treści z MySql?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, ponieważ ostatnio przeczytałem na pewnej stronie, że robot z wyszukiwarek nie indexuje treści, które są w bazach danych. Czy to prawda?

Nie wiem czy Ciebie dobrze zrozumialem, ale raczej to nieprawda.

Wszystkie posty na tym forum sa w mysql i jest ponad 23000 stron w indeksie.

Samej bazy robot nie zaindeksuje, ale przeciez poprzez skrypt wyswietlasz na stronie wynik zapytania, wiec wtedy to juz jest czescia strony.

POwiedzmy tak, robot widzi dokladnie to co jest jak Ty ogladasz zrodlo.

Witam.

Mam pytanko, ponieważ ostatnio przeczytałem na pewnej stronie, że robot z wyszukiwarek nie indexuje treści, które są w bazach danych. Czy to prawda?

Pokaż nam tą stronę :)

Strona z danymi wyciągnietymi z bazy danych nie różni się niczym od strony pochodzącej z Twojego Notatnika.

Szy.

voby.prv.pl

Jeśli dane są w bazie, a żadne skrypty nie wyświetlają ich na stronie, to ich nie zaindexuje.

Lecz jeśli jakiś skrypt je wyświetla (jak chociażby na tym forum) to strony zostaną zaindexowane.

Pozdro.

Być może chodziło o pewne elementy które mają być udostępniane. Roboty nie indeksują contentu pochodzącego z niektórych programów partnerskich. Można to prosto sprawdzić przeglądając źródło gdzie zamiast treści jaką widzi przeglądarka zobaczymy <script src="adres skryptu"></script>

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności