Skocz do zawartości

Zwijanie tekstu pod przyciskiem czytaj więcej

o2w5n778

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Chciałbym wdrożyć na stronie swojego sklepu zwijanie tekstu. Treści mają tam po kilka akapitów (2000-3000zss). Chcę by tylko pierwszy akapit był widoczny, a pod nim przycisk czytaj dalej.

Aktualnie zastosowałem do tego następujący kod:

akapit1
<details>
  <summary style="cursor: pointer;">Czytaj więcej</summary>
  akapit 2
  akapit 3
  akapit 4
</details>

Oczywiście efekt jest taki jak potrzebuję. Tylko czy tego typu rozwiązanie  jest optymalne dla SEO? Bądź jest na to jakaś inna metoda, która będzie mniej szkodliwa dla optymalizacji? Jakie macie doświadczenia z tym sposobem zwijania tekstu?

Pozdrawiam

Moje doświadczenie jest takie, że każdy schowany tekst jest mniej wartościowy dla goole niż ten widoczny na stronie. Miałem stronę, która miała sporo tekstów w kartach. Po zlikwidowaniu ich i wrzucenie wszystkiego na zewnątrz poskutkowało wyrzuceniem strony z 5 na 1 miejsce.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

3 godziny temu, 5k18a napisał:

schowany tekst jest mniej wartościowy dla goole niż ten widoczny na stronie

Powiem więcej, schowany tekst od jakiegoś czasu nie jest uwzględniany przez Google. Jest indeksowany, ale nie ma wpływu na pozycje.

Jeżeli pytanie odnosi się do podstron kategorii produktów to przenieś teksty do dolnej części podstrony, tak aby były pod produktami na wzór chociażby moreli czy x-komu.

Agencja marketingowa OnRise - Pomagamy firmom pozyskiwać klientów oraz zwiększać sprzedaż za pomocą marketingu oraz reklamy internetowej.

Jeżeli masz dobry tekst i jest go dużo, to powinno przynieść dobre rezultaty. Ja kiedyś zrobiłem doświadczenie i postawiłem zapleczówkę z jakościowymi tekstami na blogu - teksty minimum 4500 zzs do nawet 15000 zzs. Bez żadnego linkowania, strona jest do dzisiaj goła pod względem seo a siedzi w top 6 na konkurencyjnych frazach. Także moje zdanie na ten temat jest takie, że dobra strona: teksty, optymalizacja, grafiki info to podstawa.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności