Skocz do zawartości

[AUTOFLUX] Automat dodający, symulujący działania człowieka na stronach, podający kawę

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mogę coś zasugerować, to sugeruje nagranie filmików instruktażowych :chatownik:.

Z doświadczenia wiem, że to bardzo żmudna praca, ale znacznie ułatwia userowi prace z programem i co ważne decyzję o zakupie ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Program jest w sprzedaży za 62,40 zł netto z rabatem (kod: fpio).

Osobno będę sprzedawał zestawy adresów ze skryptami, pierwsza paczka 200 forów i 250 stron ogłoszeniowych za  14,40 zł netto.

https://www.programy.cyfropolis.pl/programy/autoflux/

pozdrawiam
Grzegorz

nie miałem czasu tego jeszcze testować, ale rzuciłem okiem na "poradnik". I z tego co zrozumiałem w ogłoszeniach trzeba ręcznie kategorie wybierać poprzez wklepanie nr ID każdej (dla każdej strony). Trochę to upierdliwe ;) , może nawet bardzo, jak na automat. Czy nie dałoby się tego "obejść" poprzez np. podanie kilku fraz/słów sugerujących kategorię i na tej podstawie program sam sobie te kategorie powybiera w czasie dodawania? Tam, gdzie nie da rady można by ustawić albo: 1. Niech zostawi te strony do "ręcznego wybrania kategorii", 2. Doda do loswej (jak sobie spamujemy i się nie przejmujemy :) ).

Da się tak? :)

@SEO-Admin

Nie widzę opcji podpięcia capchta. Jako, że program wykorzystuje przeglądarkę... zakładam, że podpinamy w poniższy sposób?

https://antcpt.com/eng/download/google-chrome-options/manual-crx.html

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

3 godziny temu, qazy napisał:

nie miałem czasu tego jeszcze testować, ale rzuciłem okiem na "poradnik". I z tego co zrozumiałem w ogłoszeniach trzeba ręcznie kategorie wybierać poprzez wklepanie nr ID każdej (dla każdej strony). Trochę to upierdliwe ;) , może nawet bardzo, jak na automat. Czy nie dałoby się tego "obejść" poprzez np. podanie kilku fraz/słów sugerujących kategorię i na tej podstawie program sam sobie te kategorie powybiera w czasie dodawania? Tam, gdzie nie da rady można by ustawić albo: 1. Niech zostawi te strony do "ręcznego wybrania kategorii", 2. Doda do loswej (jak sobie spamujemy i się nie przejmujemy :) ).

Da się tak? :)

Trochę upierdliwe może to być. Ale jest to jednorazowa czynność. Większość ogłoszeń jest na krótki czas, więc następne ponowienie ogłoszenia jest już całkiem automatyczne.

Ale nie mówię nie. Można nad tym pomyśleć. ?

2 godziny temu, novum napisał:

@SEO-Admin

Nie widzę opcji podpięcia capchta. Jako, że program wykorzystuje przeglądarkę... zakładam, że podpinamy w poniższy sposób?

https://antcpt.com/eng/download/google-chrome-options/manual-crx.html

Program nie działa z serwisem antcpt.com, tylko z anti-captcha.com.

Tam trzeba się zarejestrować i wpłacić parę dolców, żeby było czym płacić za rozwiązania.

Indywidualny klucz klienta z tego serwisu wkleja się do odpowiedniej opcji głównej w autofluxie i tyle.

pozdrawiam
Grzegorz

17 godzin temu, SEO-Admin napisał:

Trochę upierdliwe może to być. Ale jest to jednorazowa czynność. Większość ogłoszeń jest na krótki czas, więc następne ponowienie ogłoszenia jest już całkiem automatyczne.

Ale nie mówię nie. Można nad tym pomyśleć. ?

no tak, ale dla każdego kolejnego projektu/kolejnej strony trzeba to ręcznie robić od nowa i to jest wybitnie upierdliwe ;) skoro to jest automat to mi się mówiąc wprost: nie chce tego tak robić :)  Dlatego opisany pomysł na obejście tego jak dla mnie byłby tu zbawienny

Popatrzę co da się pod tym względem zrobić. Ale to nie jest takie oczywiste, bo kategorie są różnie oznaczane, itd.

Myślę, że jeśli już ktoś chce losowo "spamować", można używać w skrypcie funkcji #rand lub #int programu, lub łańcucha synonimów w przypadkach wyboru kategorii.

Zresztą zobaczę...

4 godziny temu, SEO-Admin napisał:

Myślę, że jeśli już ktoś chce losowo "spamować", można używać w skrypcie funkcji #rand lub #int programu, lub łańcucha synonimów w przypadkach

można to już teraz jakoś robić? Jak? :) jest gdzieś jakaś instrukcja?

Instrukcja o użytecznych trickach w skryptach jest w meny\pomoc programu lub to samo na stronie: https://www.programy.cyfropolis.pl/autoflux/autoflux-tricki-w-projektach-i-skryptach/

Ale co do losowości, to zrobię dzisiaj czy na dniach jeszcze opcję automatycznego generowania łańcuchów synonimów do pól typu select, tak aby właśnie losowo wybierać kategorię.

Czyli będzie można sobie łatwiej robić w skrypcie na przykład coś takiego:

select=category_id={16|44|38|987}

Czyli program wylosuje jakąś kategorię i ustawi w formularzu. Taki skrypt będzie "uniwersalny" jeśli komuś nie zależy na dokładnym miejscu umieszczenia wpisu.

Tak przeglądam sobie jeszcze raz te serwisy ogłoszeniowe i nie wiem, czy nie wystarczy (dla osób chcących dodawać do wielu kategorii) wprowadzenie tylko łańcuchów synonimów dających losowy wybór kategorii. Na razie dodałem w okienku podglądu pól formularzy funkcję tworzącą gotowe do skopiowania łańcuchy synonimów opcji dla danego pola select. Można sobie przekopiować cały łańcuch do skryptu a program będzie wybierał kategorię losowo.

Teoretycznie mógłbym zrobić chyba funkcję wyszukującą kategorię wg zadanej frazy, ale nie jestem pewny czy aż tak dobrze będzie się trafiać. Bo to tylko w teorii tak fajnie wygląda, ale w praktyce albo będzie trzeba szukać krótkich fraz, albo długich, ale nie będzie to elastyczne. Nie wiem czy nie wystarczą łańcuchy synonimów.

selects-lancuchy.thumb.png.689172e007cd1fa0bf2c46ad72cb7ba6.png

Kliknij obrazek, aby powiększyć.

no tak, ale (jeśli dobrze rozumiem) to i tak trzeba ustawić ręcznie dla każdej strony ogłoszeniowej osobno. A mi chodzi o maksymalne uproszczenie i ułatwienie, skoro jest to automat. Czy nie dałoby się tego przenieść do obszaru definiowania "projektu"? Czyli miejsce, gdzie podajemy dane typu strona www.nazwa firmy, adres, treść ogłoszenia. I tam również podać słowa/frazy kluczowe dla poszukiwania kategorii i/lub zaznaczenie opcji: "Jak nie znajdziesz kategorii to przydziel do losowej", albo z definicji: "Kategoria losowa" (jeśli akurat wszystko mi jedno gdzie ten wpis wyląduje). Po zdefiniowaniu tych raptem kilku rzeczy klikamy "Start" i leci :) Jak automat to automat

Ok, da się to zrobić, ale i tak nie będzie to na zasadzie pełnej sztucznej inteligencji, która czyta w myślach użytkownika programu. ?

Trzeba by połączyć trzy miejsca.

W notatce do projektu wpisuje się linie np.: 

#frazy1 agd, kuchn

#frazy2 mazow

Z kolei w każdym skrypcie adresu byłoby z kolei definiowanie takie jak np.:

select=category_id=#frazy1 [23]

select=id_wojewodztwa=#frazy2 [25]

Zaś w notatce do skryptu będą wpisane listy pól selectów z ich opcjami, np.:

[23] id_kategorii
    Usługi>Uslugi Transportowe = 102
    Usługi>Usługi Prawne = 101
    Usługi>Usługi Księgowe = 100
    AGD, RTV, Elektronika>Kamery = 92
    AGD, RTV, Elektronika>Pozostałe - RTV = 91
    AGD, RTV, Elektronika>Wieże, Wzmacniacze, Głośniki = 90
    AGD, RTV, Elektronika>Odtwarzacze CD, MP3 = 89
 [/]

[25] id_wojewodztwa
  Wybierz województwo = 0
  Łódzkie = 5
  Małopolskie = 6
  Mazowieckie = 7
  Opolskie = 8
[/]

I teraz, program, gdy zobaczy w skrypcie hasło #frazy, bierze z notataki projektu jakich fraz ma szukać. Dla każdej frazy przeszukuje notatkę skryptu i jeśli znajdzie frazę w danej linii odpowiedniej sekcji (czyli np. sekcji  [23] ) to bierze wartość opcji i używa do ustawienia selecta na stronie.

Czyli w powyższym przykładzie w pierwszym selekcie wybierze opcję 92, w drugim selekcie opcję 7.

Pozostaje tylko jednorazowe przygotowanie przeze mnie skryptów i notatek skryptów i udostępnienie w zestawach. Użytkownik programu zmieniałby sobie tylko frazy w notatatce projektu.

:) powiem tak: nie używałem tego softu jeszcze wcale, więc to powyższe nie wczytując się mocno brzmi totalnie zagmatwane, że nie wiadomo o co chodzi :) Nie da się po prostu dać użytkownikowi "okienka" do wklepania danych (dane adresowe, URL, treść i frazy dla kategorii + "zaznaczenie", że jak nie znajdzie kategorii to niech doda losowo), następnie kliknięcia "Start" i niech jedzie "wypluwając" na końcu listę URLi z wpisami? A jak to zostanie zrobione "od środka" to już w ogóle mnie nie interesuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności