Skocz do zawartości

Gdy zaplecze wyprzedza stronę docelową

fanzgred

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z moich stron A zapleczowych (z kilkunastoma podstronami i kilkunastoma linkami) z rocznym stażem zaczyna wyprzedzać docelową stronę B (strona z kilkuletnią historią i mocnymi linkami w liczbie kilkudziesiącu) na główną frazę, jaką pozycjonuję stronę B...na razie są to pozycje około 20. miejsca.

Linki ze strony A prowadzą na stronę B...

1. Pytanie: czy zostawić to tak jak jest - czy może zdecydować się na przekierowanie 301 któreś ze stron? Pytanie czy stronę A na B, czy może na odwrót?

2. Pytanie: A może usunąć linki ze strony B, by robot przypadkiem nie traktował tych dwóch stron tożsamo...

3. Pytanie: co zrobić, by maksymalnie taką sytuacje wykorzystać?

W mojej opinii na podstawie tego co piszesz, na razie nie ma co kombinować, tylko równolegle podnosić pozycję stron. Tak naprawdę nie ma problemu, żeby zająć dwie pozycje, jeśli będzie trudniej (nie znam frazy) wtedy rozważał bym dalsze kroki. 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

hej :) Jak tam po update'ach w Nowym Roku?:) U mnie whitehaty (agd) stabilnie do góry a blackhaty(suple) troche w góre, trochę w dół.
Im stara domena bardziej pasuje do tego, co było na niej stawiane, tym  lepiej poradziła sobie z update. Niektóre sporo poszły do góry, a z kolei te nietematyczne mocno spadły :)
Mam dwa pytanka:
1. Próbowałeś kiedyś szkolić pracownika w obsłudze xneo? Jeśli tak, to czy warte to było zaangażowania i wysiłku?
2.Znalazłem ostatnio kilka dobrych miejscówek, które chciałem zlecić ręcznie, ale jak zakładam profil i zostawiam link, to potem bardzo cieżko znaleźć adres url tej miejscówki z linkiem. Kojarzysz jakiś soft lub sposób, którym to można zrobić?

dzięki :)

Cytat

1. Próbowałeś kiedyś szkolić pracownika w obsłudze xneo? Jeśli tak, to czy warte to było zaangażowania i wysiłku?

Szkoliłem pracowników dla parę firm  z obsługi Xneolinka ( nie robię tego zawodowo poprosili mnie właściciele których dobrze znam,).. Powiem tak, wszytko zależy od człowieka. Nauczyć można każdego,  różnica tylko taka, że jednemu wystarczy 8 godzin innemu 20. Czy warto? Odpowiem klasyczną fraza ze świata SEO "to zależy". U mnie dziesiątki kopii Xneolinks, Xrumerów, inne. Wszystko na dedykach. Ogarniam to sam w ok 1,5 h z rana i ok 1 h  wieczorem. Robię to sam, bo nie chce pusząc do swojej kuchni obce ręce (jedna pomyłka literówka i może to drogo kosztować). Zennopostery, inne softy działające na szablonach, softy do FB, Instagrama, YT obsługuje pracownik. Wszytko zależy jak Ty pracujesz jak organizujesz swój czas. Oczywiście czy masz jakieś swoje napracowania, sposoby które chcesz lub nie chcesz pokazywać innym. Nie chodzi o jakieś czarne tematy ( ja w takich nie siedzę więc nie powiem), a o legalne, zdobyte ciężka pracą sposoby, triky, inne. Nawet zapłeczówki, doory, schematy linkowania...

Cytat

Znalazłem ostatnio kilka dobrych miejscówek,

Jeśli to nie popularny CMS lub mocno zmodyfikowany, trzeba pisać szablony (makrosy). Softy : Xneolinks, Zennoposter, BaS, HummanEmulator, inne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności