Skocz do zawartości

Szczegóły jak zostać Google Advertising Professional

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odtyczace tego okresu 90 dni.

Czy w ciągu 90 dni musze przerobić 1000$, czy tylko wpłacić ? Czy jak minie 90 dni to trace szanse, google liczy z innego rpzedziału 90 ostatnich dni, czy liczy od nowa?

Na konice mam tylko info:

Wymagania konta: Nie spełnione

• Dni od czau utworzenia pierwszego konta AdWords: 301

• Całkowite zarządzane wydatki: US$xx.xx

z góry dzięki za informacje.

Ale jak codziennie wydaje po 10usd i to trwa tak 200 dni i nagle mysle, a cotam, chce byc lordem adrowds, wydam 100$ (bo dam po 5zł za słowo ;P) to wtedy sie załapie? :)

Zrob sobie tabelke w xls i zobacz, czy potrafisz znalezc kolejnych 90 dni, w ktorych suma wydatkow przekroczy 1000 USD

Nie pamiętam kiedy zniknął mi ten warunek, ale wydaje mi się że chodzi dokładnie o tę liczbę, którą masz na głównej stronie My Client Center. Czyli Last 90 days Amount Spend. Pieniądze muszą być wydane. Wydaje mi się, ale nie jestem pewien, że jeżeli zlinkowałbyś jakieś konto z wydatkami - to by Ci je zaliczyli. Pamiętaj, że ten pułap trzeba utrzymywać, więc jednorazowa "akcja" nic nie da.

Samo przystąpienie do programu, daje dostęp do My Client Center, które ułatwia pracę z kontami.

Natomiast sam certyfikat jest dowodem na to, że poza spełnieniem oficjalnych warunków, spełniłeś też tajne, bez których nie przejdzie żaden polski fachura:

1. Masz kartę kredytową

2. Masz szybki Internet

3. Masz od tygodnia język interfejsu przełączony na angielski

4. Miałeś wolny dzień, na wysłuchanie lektorów rodem z westernów klasy B

5. Miałeś wolny dzień na zrobienie testów i rozpracowanie egzaminu.

I na koniec mały trick. Jeżeli przyśniecie w trakcie wykładów (a przyśnienie na bank), przelecicie testy na czas, bo za długo trwały, lub z jakiegoś innego względu nie znacie odpowiedzi, to pamiętajcie:

Prawidłowa jest ta odpowiedź, która stawia Google w korzystnym świetle.

Natomiast sam certyfikat jest dowodem na to, że poza spełnieniem oficjalnych warunków, spełniłeś też tajne, bez których nie przejdzie żaden polski fachura:

1. Masz kartę kredytową

2. Masz szybki Internet

3. Masz od tygodnia język interfejsu przełączony na angielski

4. Miałeś wolny dzień, na wysłuchanie lektorów rodem z westernów klasy B

5. Miałeś wolny dzień na zrobienie testów i rozpracowanie egzaminu.

Gdyby faktycznie tak było to dział PiO pt "Google AdWords" nie miałby tylu bzdurnych pytań i równie bzdurnych odpowiedzi.

Leczycie sobie kompleksy takim postowaniem. Gdyby faktycznie tak było to każdy byle "pokemon" (o, jakże ulubione tu określenie) miałby zdanego GAPa. A tu pech, żeby zdać egzamin nie wystarczy być cwanym jedynie w takim stopniu, żeby opłacić konto na AdWords voucherkiem.

Arin.

Więc bardzo Cię proszę zdaj ten egzamin i powiedz mi, co Ci on dał. Chętnie się dowiem. I nie chodzi mi o późniejsze "sprzedawanie" certyfikatu klientom jako Mount Everestu SEM, lecz o wiedzę jaką zdobyłeś. Zakładam, że jak ktoś próbuje zdać ten egzamin, to jakąś wiedzę już ma, więc nie pisz, że dowiedziałeś się czym jest konwersja :blush:

Albo napisz, które pytanie sprawiło Co problem. Napiszę, którą lekcję przespałeś :)

Więc bardzo Cię proszę zdaj ten egzamin i powiedz mi, co Ci on dał. Chętnie się dowiem. I nie chodzi mi o późniejsze "sprzedawanie" certyfikatu klientom jako Mount Everestu SEM, lecz o wiedzę jaką zdobyłeś. Zakładam, że jak ktoś próbuje zdać ten egzamin, to jakąś wiedzę już ma, więc nie pisz, że dowiedziałeś się czym jest konwersja :D

Misiu, skoro zabieram głos w temacie to logiczne jest, że jestem już po egzaminie. Logiczne przynajmniej dla mnie. Skoro go kwestionujesz to najpierw Ty sam go zdaj, a potem napisz, że to taka bajeczka.

Jeszcze raz napiszę - zabijacie się o voucherki po 3 złote, a tu na egzamin trzeba wydać złotych 150, plus jeszcze dysponować odpowiednią ilością klientów żeby dobić i utrzymać 3000 pln. No i umieć po angielsku powiedzieć coś więcej niż fak.

Każdy z Was kto ma firmę z branży i świadczy usługi w zakresie linków pisze na swojej witrynie jakie to zalety linki dają, i jak profesjonalnie to zrobi. W tym samym czasie negujecie jednak istotę egzaminu, bądź nabijacie się że "sprzedaje" się certyfikat klientom. Dla mnie to czysta sprzeczność - skoro tacy dobrzy z Was marketerzy to powinniście wiedzieć co się liczy. No, ale jak już powiedziałem - egzamin na GAPa stoi na o wiele wyższym poziomie niż voucherkowe konto czy postawienie qlweba :>.

Arin.

Każdy z Was kto ma firmę z branży i świadczy usługi w zakresie linków pisze na swojej witrynie jakie to zalety linki dają, i jak profesjonalnie to zrobi. W tym samym czasie negujecie jednak istotę egzaminu, bądź nabijacie się że "sprzedaje" się certyfikat klientom. Dla mnie to czysta sprzeczność - skoro tacy dobrzy z Was marketerzy to powinniście wiedzieć co się liczy.

Wiesz, ja to bym się wstydził klientowi chwalić, że potrafię odpowiadzieć na 70% ze 114 pytań typu:

Google ads can be targeted to ______.

any language or location available worldwide

all locations except for Antarctica

English speakers in the US only

Billing preferences are located in the 'My Account' tab of your campaign management tool.

True

False

If you want to track the number of users who purchase a book selling for US$12 on your site, what would you enter into the 'Variable' field?

$TC12

<%12=totalValue%>

A variable

12

;) Bo to nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. I nie każdy tu korzysta z voucherków. ;)

Wiesz, ja to bym się wstydził klientowi chwalić, że potrafię odpowiadzieć na 70% ze 114 pytań typu:

(...)

:D Bo to nie ma nic wspólnego z profesjonalizmem. I nie każdy tu korzysta z voucherków. :D

Wiesz, ja się naprawdę cieszę z Twojego zdania. Im więcej ludzi z konkurencji myśli tak jak Ty, tym lepiej dla mnie.

Arin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności