Skocz do zawartości

301, a jakość linków domeny

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem kupić tematyczną stronę, która ma sporo ciekawych artykułów i przenieść je na swoją wraz z porobieniem odpowiednich przekierowań 301.

Problem jest w tym, że większość linków prowadzących do tamtej strony jest z ruskich i chińskich stron (linki w większości z for z profili) i dlatego w mojej ocenie strona przez to nie rankuje ona tak jak powinna.

Nie mniej jednak na niektóre interesujące mnie frazy jakieś tam pozycje ma. Czy warto się w to bawić?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

43 minuty temu, bredek napisał:

Nie mniej jednak na niektóre interesujące mnie frazy jakieś tam pozycje ma.

zestawiając z

43 minuty temu, bredek napisał:

i dlatego w mojej ocenie strona przez to nie rankuje ona tak jak powinna

To koniec końców rankuje na sensowne frazy czy nie?:)

Bo to czy są to ruskie, chińskie lub też arabskie, koreańskie linki nie ma żadnego znaczenia. Pytanie jakie to miejscówki, w jaki sposób profil anchorów skonstruowany itd.

Właśnie podejrzewam jakiegoś filtra, bo ma masę unikalnych i rozbudowanych artykułów, jest od dłuższego czasu w sieci, sporo linków, a gorsze pozycje i mniej słów kluczowych niż moja, która jest o wiele krócej w sieci, ma mniej artykułów itd. dlatego zacząłem się zastanawiać czy może coś z nią jest nie tak i padło na linki... 

Druga sprawa, czy warto robić wiele 301, zakładając że z poprzednimi domenami wszystko OK i są one tematyczne? Czy taki nadmiar też może zaszkodzić? 

Jesteś pewien, że nie ma znaczenia? Według mnie, jeżeli strona jest polska, a 90% linków chińskich to coś podobnego jakby była linkowana w 90% na jeden anchor (na pewno nienaturalnie to wygląda) - ale mogę się mylić. ;) 

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

3 minuty temu, bredek napisał:

Według mnie, jeżeli strona jest polska, a 90% linków chińskich to coś podobnego jakby była linkowana w 90% na jeden anchor (na pewno nienaturalnie to wygląda) - ale mogę się mylić. ;) 

Opierasz na testach, czy na wrażeniu?:)

4 minuty temu, bredek napisał:

Druga sprawa, czy warto robić wiele 301, zakładając że z poprzednimi domenami wszystko OK i są one tematyczne? Czy taki nadmiar też może zaszkodzić? 

Zrób 301, a przekonasz się. Jakby zaszkodziło, to zawsze te 301 możesz odpiąć i wróci wszystko :)

5 minut temu, bredek napisał:

Właśnie podejrzewam jakiegoś filtra, bo ma masę unikalnych i rozbudowanych artykułów, jest od dłuższego czasu w sieci, sporo linków, a gorsze pozycje i mniej słów kluczowych niż moja

Pytanie jak mocno to analizowałeś, może Ty masz konkretne artykuły lepiej wypozycjonowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności