Skocz do zawartości

Kilka pytań

Sylar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W ostatnim czasie nasunęło mi się kilka kwestii, o które chciałbym Was zapytać:

1. Pisząc dany artykuł kieruje się zasadą podawaną na blogu seo yoast, w której o ile dobrze zrozumiałem, autor linkuje z jednego artykułu do drugiego (wewnątrz bloga), używając tylko słów kluczowych, nie wstawia pełnego linku do strony, nie robi dywersyfikacji np. 1 słowo kluczowe, jeden link. Pytanie brzmi, czy linkowanie wewnętrzne tylko przy użyciu słów kluczowych nie ma negatywnego wpływu na pozycję strony?

2. Dodałem swoją stronę do serwisu zblogowani, nie widzę żadnego ruchu z tego serwisu. Zastanawiam się czy linki z ich serwisu mają "moc"? Czy raczej jako dywersyfikacja linków nofollow. Korzystacie z tego rozwiązania?

Dziękuje za odpowiedzi! 

Policyjny blog - https://niebiescy997.pl/. Informacje, ciekawostki, rekrutacja do służby w Policji.

4 godziny temu, Sylar napisał:

1. Pisząc dany artykuł kieruje się zasadą podawaną na blogu seo yoast, w której o ile dobrze zrozumiałem, autor linkuje z jednego artykułu do drugiego (wewnątrz bloga), używając tylko słów kluczowych, nie wstawia pełnego linku do strony, nie robi dywersyfikacji np. 1 słowo kluczowe, jeden link. Pytanie brzmi, czy linkowanie wewnętrzne tylko przy użyciu słów kluczowych nie ma negatywnego wpływu na pozycję strony?

Nie spotkałem się z sytuacją, żeby umiejętnie wprowadzone linkowanie wewnętrzne miało negatywny wpływ na widoczność. Zakładając, że Twoje pytanie jest częścią artykułu podlinkowałbym następujące podstrony (czysto teoretycznie):

Pisząc dany artykuł kieruje się zasadą podawaną na blogu seo(1) yoast, w której o ile dobrze zrozumiałem, autor linkuje z jednego artykułu do drugiego (wewnątrz bloga), używając tylko słów kluczowych(2), nie wstawia pełnego linku do strony, nie robi dywersyfikacji np. 1 słowo kluczowe, jeden link. Pytanie brzmi, czy linkowanie wewnętrzne(2) tylko przy użyciu słów kluczowych nie ma negatywnego wpływu na pozycję strony?

1. anchorem blogu seo podlinkowałbym blog

2. anchorem słów kluczowych podlinkowałbym artykuł o doborze słów kluczowych

3. anchorem linkowanie wewnętrzne podlinkowałbym artykuł o zaletach linkowania wewnętrznego

4 godziny temu, Sylar napisał:

2. Dodałem swoją stronę do serwisu zblogowani, nie widzę żadnego ruchu z tego serwisu. Zastanawiam się czy linki z ich serwisu mają "moc"? Czy raczej jako dywersyfikacja linków nofollow. Korzystacie z tego rozwiązania?

Nie korzystam, ale dywersyfikacja profilu linków nie powinna zaszkodzić.

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Zainstaluj sobie wtyczkę SEOquake. Na przykładzie strony z Twojej stopki:

spacer.png

Masz ilość linków wychodzących, rodzaje i parametry.

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności