Skocz do zawartości

"Nazwa brandu" w title na każdej podstronie

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Macie z tym doświadczenie? Jak to odbiera google, jeżeli wstawimy nazwę brandu na końcu w każdej podstronie?

Niektórzy robią to po to, żeby strona była bardziej rozpoznawalna - jeżeli jest to jakaś nazwa własna ze znikomym wyszukaniem typu: "-Wyjadacz Gier". 

Spotkałem się z wieloma takimi stronami - wszystkie miały bardzo dobre pozycje.

Sytuacja się robi bardziej skomplikowana, gdy np. adres to "darmowegry.pl", de facto nic się nie zmienia, a jednak.

Czy nie będzie zbyt "nachalne", jeżeli wrzucimy w nazwę brandu w każdej podstronie na końcu "- Darmowe Gry"?

Podobna sytuacja może być w takich przypadkach z anchorami, ale to już osobny temat.

Jakie macie zdanie na ten temat?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

Ale jak grzmi pytanie ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie ma sensu. Google samemu dodaje nazwe brandową. Szkoda miejsca ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

2 godziny temu, Mion napisał:

Ale jak grzmi pytanie ?

Chodzi mi o to, czy w przypadku konkurencyjnych fraz takie coś nie zaszkodzi?

2 godziny temu, zgred napisał:

Fakt, tylko w moim przypadku akurat jest to fraza, która z większością głównych podstron - raz, że dobrze wygląda, a dwa również powinno korzystnie wpływać na pozycjonowanie, bo się łączy z pozostałymi. 

Tę frazę mam też w altcie w logo, stąd też mam obawy czy strona nie jest delikatnie przeoptymalizowana. 

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

41 minut temu, bredek napisał:

Chodzi mi o to, czy w przypadku konkurencyjnych fraz takie coś nie zaszkodzi?

Nie prowadzę badań, ale IMHO co jest w TITLE ma znaczenie, więc jeśli nazwa brandowa nie jest wpisywana w wyszukiwaniu nie ma sensu nią tego title "rozcieńczać".

Czyli:

Kalosze Poznań < TAK

kalosze Poznań "Gumilejzony s.c." < NIE

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 miesiące temu...
W dniu 16.01.2020 o 10:13, zgred napisał:

Czy nazwa brandu, którą google nadaje, to nazwa strony, czy nazwa z opisu wizytówki w google?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności