Skocz do zawartości

Firma z uslugami w wielu miastach, jak najlepiej pozycjonować?

jarzynowski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, przeszukałem forum i przeczytałem kilka tematów jednak wszystkie są przynajmniej z przed 2 lat, więc postanowiłem odświeżyć pytanie. 

Prowadzę catering dietetyczny nazwijmy go X
Tworzymy właśnie nowa stronę www dla naszej firmy Siedziba firmy znajduje się w Łodzi i tu zaczynaliśmy działalność. Obecnie jesteśmy też w Warszawie i rozszerzamy dostawy o kolejne kilkanaście/dziesiat miast w Polsce.

Tutaj pojawia się moje pytanie. W jaki sposób pozycjonować się na poszczególne miasta? 

Czy tworzenie podstron cateringx.pl/rzeszow 
Na których umieścimy unikalny tekst ok 250/400 słów związany z cateringiem dostawami itd. Jest obecnie dobrym rozwiązaniem? 

U największych z branży jest kilka opcji.
  1. Podstrona tekstem o mieście z tekstem i mapa na której dalej są produkty ze sklepu
  2. Podstrona z tekstem miasta zdjęciem i artykułami z bloga
  3. Podstrona z samym tekstem miasta i kontakt (największy gracz) 

Wiem, że dla google liczy się cały czas jakość, dlatego teksty nie będą napisane przez pierwszego lepszego copywritera.

Czy oprócz planowanego jakościowego linkbuildingu do strony cateringx.pl warto zainwestować w kilka/kilkanaście linków do stron cateringx.pl/miasto

Temat był już na pewno przerabiany jeśli jednak są gdzieś tematy o tej tematyce proszę o linki na forum przed zamknięciem tematu.

Jak najbardziej, podstrona czy cały landing na danego miasta jest dobrym rozwiązaniem.
Jeśli masz zróżnicowaną ofertę dla poszczególnych lokalizacji to dodatkowy materiał na teksty zdjęcia i linki.
Linki zewnętrzne prowadzone do poszczególnych lokalizacji są jak najbardziej pożądane.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

POzwole sobie na krytpo: https://www.zgred.pl/blog/pozycjonowanie-lokalne-inaczej-czyli-jak-oszukiwac-w-mapach-google/

Plus pare innych tipów na innych stronach :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Podpisuję się pod tym co napisali: @jimmi ,@zgred 

Godzinę temu, jarzynowski napisał:

Wiem, że dla google liczy się cały czas jakość, dlatego teksty nie będą napisane przez pierwszego lepszego copywritera.

To zdecydowanie trzeba zrobić z głową, możliwe, że Google zacznie coś mieszać https://www.seroundtable.com/google-city-landing-pages-doorway-pages-28670.html

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Google do zawsze uważa takie strony za przejsciowe ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

24 minuty temu, zgred napisał:

Google do zawsze uważa takie strony za przejsciowe ;)

Wiem, wiem Paweł :) Informacja od Muellera (10.12.2019) zbiegła się z komunikatem Google SearchLiaison (09.12.2019) dot. wdrożenia BERTa w ponad 70 językach. To oczywiście nie musi mieć związku. Po prostu zachowałbym czujność i "dopieścił" podstrony danych miast :)

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

Godzinę temu, zgred napisał:

strony za przejsciowe

Co pokazuje potwierdza jedno: nie ma czegoś takiego jak White Hat SEO - Google zabrania wszystkiego w SEO ;)

7 minut temu, s_matysik napisał:

Co pokazuje potwierdza jedno: nie ma czegoś takiego jak White Hat SEO - Google zabrania wszystkiego w SEO ;)

Pokaż mi gdzie Google zabrania czegokolwiek?

@zgred Skrót myślowy. Sugeruje unikać wszystkiego co skuteczne w SEO we wskazówkach dla webmasterów, żeby mieć duże pole manewru przy update;)

Sugeruje unikać skrótu myślowego bo Google niczego nie zabrania a tylko daje wytyczne. Takie skróty powoduja potem problemy na rozprawach sądowych bo trzeba udowadniać (szczególnie agencjom SEO), że Google niczego nei zabrania ;)

6 minut temu, Danek napisał:

Google traktuje swoje wskazówki na równi z kodeksem karnym - strach się nie zastosować.

Ogólnie nie stosuję się do wskazówek google. Robię to co uważam za słuszne w danym momencie i to co działa.  Algorytmy google wymyślają i stosują ludzie a jak wiadomo ludzie są bardzo często omylni. Także tego, spokój. Proponuję spokój, rozwagę i myślenie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności