Skocz do zawartości

Nie wyszukuje treści w google

bredek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zauważyłem, że na jednej stronie nie wyszukuje mi większości urywków tekstu ze strony głównej w google. Z tych lepszych wyłapuję każdą treść - czy może to oznaczać jakiegoś filtra?

Strona była jakiś czas temu zainfekowana, ma dużo podstron (teraz już 404) z opisem strony głównej, a tytuły są chińskie.

Pozycje jednak są w miarę dobre, zastanawiam się czy warto zainwestować w artykuły i linki i próbować wbić się w top na główną frazę (w tej chwilii 10-20 pozycja).

Zmienić treść strony głównej i opisy, czy nic nie robić i spróbować zadziałać?

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

2 godziny temu, bredek napisał:

Nic nie robić i spróbować zadziałać?

Strona po infekcji, pełno 404-ek a Ty się jeszcze pytasz czy jest sens coś z nią robić. Jak chcesz pozycjonować jeden wielki śmietnik, to zostaw jak jest. Twoja piaskownica i Twoje zabawki. Ja bym zaczął od przywrócenia jakiegoś backup przed infekcją, ale podejrzewam że takowego nie posiadasz. Nie napisałeś kiedy to się stało, więc można tylko gdybać. Jeżeli stosunkowo niedawno, zapytaj czy na hostingu nie masz jakiejś kopii. Jak było dalej jak 2 tygodnie temu to podejrzewam że masz co robić w najbliższym czasie.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Przecież napisałem, że strona BYŁA zainfekowana. Nie potrzebuję kopii, strona jest już czysta ale niby jak mam kilka tysięcy podstron wyindeksować  zostawiłem na nich 404, bo co jest lepszego?

To raczej nie powinno być dużym problemem. Co według Ciebie zrobić z takimi 404-kami? 

Nic nie robienie miałem na myśli zostawienie treści takie jakie są (tu właśnie nie wiem czemu ich nie wyłapuję, stąd myśl żeby przerobić tekst, dodatkowo na tych 404 jest description strony głównej, ale G nie powinno brać tego pod uwagę)

i od razu wrzucić nowe artykuły i podlinkować.

Nie wiesz kto do Ciebie dzwonił? Sprawdź w największej bazie numerów telefonów: https://czyj-numerek.pl

38 minut temu, MaxPan napisał:

301 na główna z 404

Myślałem nad tym, jednak wcześniej te podstrony były zainfekowane - są tego typu: : "/tlmccnnjqfx-egfwxzn-1594877" z takimi tytułami: "9cmポット苗5ポットセット 山菜苗:ツリガネニンジン - nazwa strony"

Wyczyściłem stronę, zostawiłem na nich 404 i jakoś negatywnie się to nie odbiło, nie wiem jakie rozwiązanie będzie najlepsze.

Robiąć 301 na główną podstrony mogą szybciej zniknąć, ale nie wiem czy to się może dla niej dobrze skończyć... 

W dniu 22.01.2020 o 15:21, bredek napisał:

Myślałem nad tym, jednak wcześniej te podstrony były zainfekowane - są tego typu: : "/tlmccnnjqfx-egfwxzn-1594877" z takimi tytułami: "9cmポット苗5ポットセット 山菜苗:ツリガネニンジン - nazwa strony"

Wyczyściłem stronę, zostawiłem na nich 404 i jakoś negatywnie się to nie odbiło, nie wiem jakie rozwiązanie będzie najlepsze.

Robiąć 301 na główną podstrony mogą szybciej zniknąć, ale nie wiem czy to się może dla niej dobrze skończyć... 

Ja ostatnio na jednej stronie z drupalem miałem taką sytuację, że strony wyglądały w site tak jak twoja, zwracały 404, title chiński,  ale w cache google się okazało, że google widzi treści chińskie na stronie dalej :( .  Łatwo to przeoczyć. A ja się zastanawiałem czemu tak długo te 404 siedzą w indeksie... 

2 godziny temu, mikee napisał:

A ja się zastanawiałem czemu tak długo te 404 siedzą w indeksie... 

Można pousuwać przez GSC, ręcznie lub szablonem do zenka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności