Skocz do zawartości

Ramka - przekierowanie

Stranek

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, blake napisał:

chodzi o ahrefsa itp.

Tak wlasnie chodzi o tego typu strony , do ktorych kazdy moze miec dostep , zeby wlasnie tego typu serwisy nie czytaly mojej domeny.
Ja na domene x.pl wrzucam od siebie 1 link do ramki.
Moge to zrobic przez kilka linkow np. jakies bit.ly itd. , ale to chyuba nie jest skuteczne bo i tak czyta backlinka nie z bit.ly tylko z moijej domeny.

no to ich boty blokujesz w htaccess na domenie y. Czego nie rozumiesz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Musi zablokować ahrefsy, majestiki i inne gówna, nie zaszkodzi mu to w niczym.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Teraz, blake napisał:

nie zaszkodzi mu to w niczym

Może nie, ale może się też okazać, że z miliona "odwiedzin" po wycięciu botów zostanie 100 i reklamodawcy odejdą ;)

@StranekMożesz we własnym zakresie próbować zrobić podstawowe filtrowanie ruchu, ale jak chcesz to zrobić solidnie w większym zakresie to tak jak napisał @MaxPan.

2 godziny temu, piotr.k napisał:

Może nie, ale....

I co da ten cloacking widziałem na internecie sporo tego typu skryptów i stron ?
Bo nie za bardzo rozumiem jego działanie .

Bede mial ramke na x.pl tam umieszcze kod z tego serwisu co cloaking robi i on przepusci dalej tylko realnych uzytkownikow a bota wysle gdzie indziej zeby nie szczytał mojej domeny jako backlink ?

USER = kod html z ramka iframe
BOOT = kod html bez ramki

cała filozofia

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Godzinę temu, Mion napisał:

USER = kod html z ramka iframe
BOOT = kod html bez ramki

cała filozofia

I tylko tak drogie serwisy udostepniaja tego typu rzeczy ?

A jakbym uzyl kilku przekierowan najpierw z innych i dopiero wtedy link wlasciwy to tez zlapie backlinki i referring domain z domeny , na ktorej jest ramka ?

Naprawde nie ma innej opcji oprócz odciecia tych botow , zeby strona x.pl nie zbierala linkow z y.pl , na ktorej jest jedynie iframe?

3 godziny temu, piotr.k napisał:

Może nie, ale może się też okazać, że z miliona "odwiedzin" po wycięciu botów zostanie 100 i reklamodawcy odejdą

Wy chyba nie kumacie o co chodzi...

Jemu chodzi o to żeby nikt w ahrefsie nie znalazł z jakiej domeny ma linki do domeny x. Wystarczy je wyciąć tak jak napisałem wcześniej.

3 minuty temu, blake napisał:

Wy chyba nie kumacie o co chodzi...

Jemu chodzi o to żeby nikt w ahrefsie nie znalazł z jakiej domeny ma linki do domeny x. Wystarczy je wyciąć tak jak napisałem wcześniej.

W ahrefsie i innym podobnym dziadostwie.
Chodzi mi tylko o to , że ktoś wejdzie w moje baclinki lub referring domains i zobaczy , że jest tam nawalone linków z domeny y.pl.

Wchodzi na y.pl i tam jest moja ramka.
Tych stron z backlinkami jest troche roznego rodzaju.
Chce uniknac , zeby ktos to zobaczyl bo tylko na tego typu stronach jeszcze te go**o widac.
Szukam jakiegoś sposobu , ale nie za 300 usd miesiecznie :)

Chodzi Ci o wyciecie w .htacces na domenie y.pl w pliku robots.txt linku do strony x.pl czy o wyciecie robotow , ktore to szczytują bo jesli tak to watpie , ze gosc , ktory mi sprzedaje reklame zgodzi sie na takie zabiegi :D

Tak, trzeba wyciąć roboty, które skanują domeny i szukają linków wychodzących, które później właśnie pokazują tam gdzie nie chcesz, czyli jak ktoś sprawdzi w ahrefsie domenę x to będzie widział, że masz linki z domeny y a jak domena y będzie miała zablokowane te boty to jak ktoś sprawdzi domenę x to nie będzie widział, że ma linki z domeny y, bo bot nie znajdzie ich na domenie y, bo domena y będzie miała zablokowane boty :D Jaśniej chyba się nie da.

Jesli piszesz do mnie to chyba moge.

Czy jak poblokuje na wlasna reke te glowne boty typu ahrefs majestic semsrush google itd. to w tych glownych statystykach chyba nie powinno byc baclinkow na glownych serwisach jest ich chyba ze 300 to nie jest duzo ?

16 godzin temu, blake napisał:

Jaśniej chyba się nie da.

A w momencie kiedy uzyje najpierw trck.me/324234/ i ten link dopiero kieruje na mojadomena.pl/ramka.html :)

W źrodle strony znajduje sie tylko trck.me strony , na ktorej umieszczona jest ramka.
Wtedy bot google czy inny tez szczyta , ze jest tutaj mojadomena.pl/ramka.html skoro w zrodle strony go nie ma ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności