Skocz do zawartości

Linki ze śmieciowych stron

katarzynawasilewska

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłam że do mojej strony idą linki dofollow ze stron typu , avon.xlx. pl , allegro-xxl.opx. pl , salzgrotte.freevar. com itp. anchor to jakieś telefony komórkowe itp. jak to zablokować ? czy zaprzątać sobie tym głowę i z kąd się to bierze ?

jakieś pół roku temu dodawałam strony do wykluczeń w google ale teraz znowu się pojawiły. Nigdy nie używałam automatów do linkowania itp. 

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Sprawdź czy nie było włamu na stronę - wtedy mógł pójść za tym blast na frazy które wylądowały na stronie.

Sprawdź cache podstron do których kierują linki, czy w ogóle są to Twoje podstrony a nie sztucznie utworzone.

Wgraj wtyczkę do zmiany user-agent, ustaw na googlebot i sprawdź jak wygląda strona.

Zablokować nie zablokujesz ale możesz ich się zrzec (disavow).

dymna.jpg

4 godziny temu, wedrowiec napisał:

Sprawdź czy nie było włamu na stronę - wtedy mógł pójść za tym blast na frazy które wylądowały na stronie.

a jak mogę to sprawdzić ? 

Sprawdź cache podstron do których kierują linki, czy w ogóle są to Twoje podstrony a nie sztucznie utworzone.

linki kierują do strony głównej ale http nie https

Wgraj wtyczkę do zmiany user-agent, ustaw na googlebot i sprawdź jak wygląda strona.

Zablokować nie zablokujesz ale możesz ich się zrzec (disavow).

już kiedyś dodawałam ale mogę jeszcze raz 

zależy mi na tym aby nie miało to wpływu na pozycjonowanie strony

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Włam widać zazwyczaj właśnie w cache strony - wygląda zupełnie inaczej niż właściwa strona. Na tym bazuje włamywacz - na pierwszy rzut oka nic się nie zmieniło ale google widzi śmietnik z linkami wychodzącymi włamywacza. 

Ewentualnie podeślij mi adres strony to sprawdzę czy nie ma niczego podejrzanego.  

dymna.jpg

Dziękuję za odpowiedź, strona to 

https://nakazdaokazje.com/   

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności