Skocz do zawartości

Darnowe "miejscówki" - więcej szkody czy pożytku?

antaba

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Danek napisał:

Niewielki procent linków z darmowych miejscówek zawsze warto mieć, nie można tylko przesadzić. 

a gdzie jest granica?

Proponuje samemu potestować :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

22 godziny temu, MaxPan napisał:

Paweł kwintesencją tego co pisał Kasper i Kas jest koniec trzeciego artykułu " Ponadto, przy wyborze doradców SEO warto się upewnić, czy używają oni metod "white hat", które zapewnią zgodność z wytycznymi Google dla webmasterów."

Nie wszystkie a konkretne jak dobrze pamietam 4 CMSy ( w standardowej konfiguracji), łatwo to testem pokazać. Dla tego wiele pisze, ze wszystkie katalogi oflagowane a to w mojej ocenie nie prawda.

a możesz powiedzieć które to cmsy?

19 godzin temu, Danek napisał:

nie można tylko przesadzić

Nie ma znaczenia czy darmowa czy płatna. Miejscówki należy wybierać stosując inne kryteria. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przyznaje się do tego, że mam braki w wiedzy, nie wielką praktykę,  dlatego, m.in. odwiedzam Twój blog, czy Lexy, zresztą to widzisz, ale nie jest to chyba wstyd. Wybacz, ale tu same alfy i omegi nie zasięgają porad, zresztą, dziękuję wszystkim za podpowiedzi. To obopólna korzyść, uczycie nie tylko mnie, inni też Was czytają. Wiemy już, że te darmowe miejscówki są potrzebne ze względów choćby na naturalne linkowanie, dywersyfikację. Oprócz wzrokowego badania tych stron, posługiwałem się Majestic- stwierdziliście, że nie ma co sztywno trzymać się tych wskaźników. Korzystałem także z wtyczki seoquke-, też ichni soft, określa mi, m.in. ilość wizyt, współczynnik odrzuceń. Konkurencja ukrywa gdzie linkują, swoje zaplecze.również  Senuto ma nieraz kłopot przeanalizować główne frazy, pytania zależne, gdzie nas nie ma , a oni są, itd, przeanalizować w ogóle. Pisałem już, Majestic nie wykrywa, gdzie linkują, bo go blokują, SEO SpyGlass także - User-agent: * Disallow: /Content/Css/ Disallow: /Content/Js/ Disallow: /Purchase/ Disallow: /PDF/ Disallow: /CouponPDFDownload/ Disallow: /*.aspx Allow: / Sitemap:

ja tu jednak nie widzę blokady robota Majestic, tyko, żeby Google nie indeksował im, np. katalogu z pdfami. Jednym słowem- zasieki.

https://naforum.zapodaj.net/ba47bea5193b.png.html 

Sama dopiero zaczynam rozkminiac to seo, na poczet biznesu, z ktorym startuje. Produkt niszowy ale chcialabym na poczatku nie spalic mostow w wyszukiwarce Google. Przeszukiwałam internet pod kątem linkbuildingu i jest wiele tez na ten temat, ogladam filmy na yt zarowno te polskie jak i zagraniczne , kupilam kurs  w sumie jest caly rozdzial tam poswiecony o link buildingu, generalnie duzo wiem ale z tego co mi wiadomo 15 stycznia znow zmienil sie algorytm google i srednio jak pisalo senuto około 8 zmian dziennie jest wprowadzanych w ich algorytmach także powodzenia, żeby nad tym nadazyc. W kazdym razie wystartowalam z blogiem, na ktorym bede opisywac profity z korzystania z mojego produktu i mam nadzieje, ze pozycje wpadna

8 godzin temu, agis napisał:

ale z tego co mi wiadomo 15 stycznia znow zmienil sie algorytm google i srednio jak pisalo senuto około 8 zmian dziennie jest wprowadzanych w ich algorytmach także powodzenia, żeby nad tym nadazyc

Update są dość często. Ale taka jest specyfika tej branży, trzeba się dostosowywać do algorytmu i na bieżąco testować. Nie warto opierać wiedzy tylko na kursach.

9 godzin temu, agis napisał:

Przeszukiwałam internet pod kątem linkbuildingu

15 stycznia znow zmienil sie algorytm google

W kazdym razie wystartowalam z blogiem, na ktorym bede opisywac profity z korzystania z mojego produktu i mam nadzieje, ze pozycje wpadna

Nie zajmuj się linkbuildingiem a optymalizacją treści i optymalizacją techniczną serwisu. To są kluczowe parametry algorytmów google. Zmiany algorytmów google też nie powinny cię interesować o ile twoje seo nie wychodzi poza skalę ryzyka określoną przez Google. Nie sądzę aby tak było w twoim przypadku. 

Skoncentruj się na dobrym i unikalnym tekście na twoim blogu i optymalizacji technicznej a pozycje wpadną. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności