Skocz do zawartości

Jaka roznica pozcyja 1 a pozycja 10

sportcoupe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do was pytanie poniewaz zastanawiam sie czy inwestowac jeszcze w pozycjonowanie.

Czy ktos posiada jakies statystyki/doswiadczenie jaka jest ilosc wejsc na strone jesli domena znajduje w google np na miejscu 1,2,3... a na przyklad na pozycji 8,9,10 ?

Czy warto jeszcze inwestowac?

Pozdrawiam,

Dzieki za informacje, wlasnie o to mi chodzilo. ;)

Mam pytanie czy jest jakies dokladniejsze narzedzie do sprawdzania ilosci zapytan dla slow kluczowych w google niz google trends, linki sponsorowane?

Mam pytanie czy jest jakies dokladniejsze narzedzie do sprawdzania ilosci zapytan dla slow kluczowych w google niz google trends, linki sponsorowane?

na polskę nie ma jest cos na frazy zagraniczne ale obciążone tak ok 10% marginestem błedu (overture)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja bym w ogółe nie inwestowął w onet... no chyba, że już zainwestowałeś w google.

Dla przykładu:

mam domenke na 1 miejscu w google i onecie na hasło : ******* (w privie na życzenie)

Ponieważ miesiąc ma się ku schyłkowi oto stat z tego miesiąca jeżeli chodzi o wejścia użtkowników:

Google 4864

Onet 60

Tak jest co miesiąc od pół roku, mam nadzieje, że to dobrze pokazuję pozycję onetu

Było o wszystkich tematach już wiele razy więc podsumuje i można zamykać.

Sprawdzenie ilości zapytań poszczególnych słów w Google.

Najlepszym narzędziem jest Google AdWords - odpalasz kampanię i widzisz dokładną ilość zapytań.

Onet vs Google.

Są branże gdzie Onet zupełnie się nie sprawdza i są branże gdzie Onet czy WP przyniesie więcej wejść niż Google. Nie można generalizować, że tylko Google i nic więcej. Koszt odpalenia linków na jednym i na drugim nie jest wysoki, a sprawdzenie dokładnych statystyk pozwoli zaoszczędzić znacznie więcej pieniędzy i czasu.

Pozdrawiam

Paweł

Czy ktos posiada jakies statystyki/doswiadczenie jaka jest ilosc wejsc na strone jesli domena znajduje w google np na miejscu 1,2,3... a na przyklad na pozycji 8,9,10 ?

A ty jak googlujesz to w które wyniki najpierw klikasz te z pozycji 10 czy w pierwsze?? A jak w pierwszych znajdziesz to co Cie interesujesz to szukasz dalej??

Czachapl, zrozumiałeś pytanie?
Czacha dobrze zrozumiał twoje banalne pytanie i bardzo dobrze na nie odpowiedział.

Potencjalny szukający w wyszukiwarkach raczej myśli, że na pierwszych miejscach są najlepsze i najbardziej wartościowe serwisu, zapewne nie jest świadom tego, że wcale nie musi wynikać to z ich faktycznej wartości :)... Tak czy inaczej nikt nie klika od końca, ale klika na pierwszy link, i jak nie znajdzie tego czego szukał klika na następne. No chyba, że się kieruje jeszcze opisami w wynikach wyszukiwania... Wiec odpowiedź jest raczej oczywista -> warto być na pierwszych pozycjach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności