Skocz do zawartości

Ogólne KEYWORDS - jak to działa?

SEOShocked

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jestem amatorem który zaczyna z SEO. Chciałbym się dowiedzieć wydaje mi się bardzo podstawowej rzeczy na temat OGÓLNYCH KEYWORDS.

Zastanawia mnie, czy strona która dopiero powstaje powinna używać do pozycjonowanie "OGÓLNYCH KEYWORDS", na które inne strony są mocno wypozycjonowane? 

Dla przykładu wezmę branżę ubezpieczeń i poniższe keywordsy związane z tą branżą:

- ubezpieczenie samochodu

- ubezpieczenie oc

- ubezpieczenie na życie

wg. planera słów kluczowych te keywordsy mają dużą konkurencyjność.

Wpisując w google słowo "ubezpieczenie samochodu" w pierwszej kolejności w wynikach organicznych pojawiają się takie serwisy jak "rankompat.pl", "axa.pl", "proama.pl"

Czy w takim razie strona agencji/biura ubezpieczeniowego powinna wstawiać na swoją stronę główną tego rodzaju keywordsy? 

Będę wdzięczny za wytłumaczenie jak to działa i jak na to patrzeć?

3 godziny temu, SEOShocked napisał:

Czy w takim razie strona agencji/biura ubezpieczeniowego powinna wstawiać na swoją stronę główną tego rodzaju keywordsy?

Jak ma budżet wyglądający jak 1 M $$$ to może.

Jak ma budżet biegunowo odmienny od tej kwoty to NIE możne i zostaje jedynie "długi ogon" i kombinacja z dodatkowymi słowami kluczowymi jak miasto itd... 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tworzenie jądra somatycznego ( w skrócie jakie frazy należy umieścić na stronie, na jakie linkować, jakie używać tworząc kontent) to jedna z najgłówniejszych czynności w całym procesie SEO. Nie da się odpowiedzieć na tak rozlegle pytanie. A szkolenia nikt Tobie z tego robić za darmo nie ma zamiaru, dla tego będą odpowiedzi  typu " to zależy". Jeśli krótko zaznaczając, że to mała agencja dajesz do zrozumienia, że budżety również male. Najłatwiej dla Ciebie było by użyć tego narzędzia (link niżej). W sieci pełno poranków. Wyszukuj frazy lokalne, tańsze ale z ruchem. Schemat prosty znajdź 50 fraz z ruchem 10 użytkowników, zoptymalizuj stronę pod te frazy, dodaj nie co linków a dostaniesz 500 użytkowników i tak dalej.

https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/

40 minut temu, SEOShocked napisał:

W jaki sposób można pozycjonować stronę należącą do małej, lokalnej agencji ubezpieczeniowej?

Jeśli działanie danej firmy jest stricte lokalne, czyli w tradycyjny sposób klienci przychodzą do siedziby firmy, a nie online, to sugeruje w połączeniu z nawą miasta. Przy czym im większe miasto, tym konkurencja będzie większa, co za tym idzie i trudność w walce o SERP'y. 

IMHO Sama branża też jest trudna, więc może zamiast pozycjonowania warto rozważyć Google AdWords.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki za odpowiedzi! Ponieważ jestem totalnym amatorem i dopiero zaczynam się rozeznawać w temacie, każda odpowiedź odkrywam przede mną coś nowego. 

Na chwilę obecną wiem, że konkurowanie z ogromnymi graczami jest bezcelowe. Generują oni wejścia na swoją stronę nie tylko dzięki SEO - a dzięki innym działaniom marketingowym na które wykładane są ogromne pieniądze. Ruch organiczny z SEO jest wypadkową i bonusem za marketing ogólny który prowadzą od lat. Samymi frazami kluczowymi nie da się przeskoczyć firmy która reklamuje się w telewizji do milionów osób i z tego tytułu generuje wejścia na swoją stronę podnosząc również jej ranking. 

Wydaje mi się, że pozycjonowanie na słowa kluczowe związane z nazwą miejscowości może być dobry rozwiązaniem - pytanie czy nadal używać fraz ogólnych czy pominąć je i skupić się tylko na longailach?

@MaxPan Bardzo mnie zaciekawiło to co napisałeś o darmowej edukacji. Dawno nie korzystałem z żadnego forum, ale pamiętam jak forum to były miejsca gdzie ludzie wymieniali swoje spostrzeżenia i się edukowali  wspólnie. Czy dzisiejsze forum wygląda tak, że nawet tutaj za darmo nikt nie dzieli się wiedzą, tylko szuka możliwości do zarobienia? Czy to specyfika branży, a może tak teraz to funkcjonuje w każdej z nich? ? 

Cytat

. Czy dzisiejsze forum wygląda tak, że nawet tutaj za darmo nikt nie dzieli się wiedzą, tylko szuka możliwości do zarobienia?

Ale ja napisałem i powtórzę jeszcze raz prawidłowe tworzenie jądra somatycznego to jedna głównych umiejętności którą prowadzi do sukcesu w pozycjonowaniu. Nie da się to opisać bez dogłębnej analizy konkretnej strony, branży, firmy. Oczywiście, że nikt Tobie za darmo tego robić nie będzie tym bardzie uczyć Ciebie. Żeby nie było nie mam zamiaru Tobie co kol wiek sprzedawać, uczyć Ciebie, świadczyć płatne usługi więc" możliwość zarobienia" możesz obie odpuścić  w moim przypadku. 

4 godziny temu, SEOShocked napisał:

. Czy dzisiejsze forum wygląda tak, że nawet tutaj za darmo nikt nie dzieli się wiedzą, tylko szuka możliwości do zarobienia?

Hmmmm zobacz to forum ile ma aktywnych wątków i Pamiętnej, że "jakość" odpowiedzi zależy od typu pytania.  Do tego w SEO nie ma aptekarskich wskazówkę typu recepty na 100% sukces. Liczba czynników do tego zmieniających się jest ogromna. Ja z tematyką SEO jestem związany od 12 lat i na dzień dzisiejszy nie podjął bym się pozycjonowania <skutecznego> w ramach zlecenia, bo się tym nie zajmuje, więc  tak do końca nie wiem co robi,  a co nie robi robotę. Jak pisze Kolega @Sebastian "RANKUJE"  :)

Wiec chyba Musisz spojrzeć prawdzie w oczy i dać wiarę, że to  ze czasy amatorskiego  "zrób to sam" już dawno minęły  :hello:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności