Skocz do zawartości

Mail od adsense

litex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Możecie poradzić . strona np. https://www.wspolnie.info/teledyski/rammstein-amerika.php

google przyslalo ze jest naruszenie polityki programu i ze za bardzo wyroznione sa reklamy zreszta pobnizej mail:

Witamy,

Zauważyliśmy, że wyświetlasz reklamy Google w sposób, który narusza zasady polityki programowej. Na przykład, odkryliśmy naruszenie zasad programu AdSense na stronach takich jak:

www.wspolnie.info/teledyski/rammstein-amerika.php.

Wydawcy nie mogą zachecać użytkowników do klikania w reklamy Google, jak również zwracać zbytniej uwagi na jednostki reklam. Na przykład, strona nie może zawierać takich zdań jak: “kliknij na reklamy”, “wspomóż naszych sponsorów”, “odwiedź te rekomendowane linki”, lub inne pisane podobnym językiem, który mógłby pasować do reklamy Google na Twojej stronie. Wydawcy nie mogą używać strzałek lub innych symboli, aby zwracać uwagę na reklamy na ich stronie, jak również nie mogą etykietować reklam innym tekstem niż ”Linki sponsorowane” lub ” Reklamy”.

Prosimy dokonać stosownych zmian na stronach witryny w ciągu następnych 72 godzin. Sugerujemy również ponowne zapoznanie się z zasadami polityki programowej (https://www.google.com/adsense/policies) , aby zapewnić, że wszystkie z Twoich stron są zgodne z regulaminem programowym.

Jak tylko wprowadzisz zmiany na Swojej stronie, wykryjemy je automatycznie i dostarczenie reklam nie będzie zakłócone. Jeśli zdecydujesz się nie wprowadzać zmian na Swoim koncie w ciągu następnych trzech dni, konto Twoje pozostanie aktywne, ale wyświetlanie reklam na Twojej stronie zostanie wstrzymane. Prosimy jednak miej na uwadze, że możemy wyłączyć Twoje konto, jeśli naruszenia zasad polityki programowej zostaną odkryte w przyszłości.

Dziękujemy za współpracę.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

co jest NIE TAK w tym umieszczeniu reklam

userbar3.gif

userbar2.gif

Napisałem do googla ze nie wiem o choc chodzi i ze wg mnie jest dobrze..

Oni odpisali:

Pragniemy poinformować, iż jeśli chcą Państwo eksperymentować z umieszczaniem obrazów w bezpośrednim sąsiedztwie reklam, zalecamy stosowanie widocznego obramowania wokół jednostek reklamy, zmniejszającego możliwość wprowadzenia użytkowników w błąd.

Gdy przeprowadzą Państwo odpowiednich zmian na stronie, prosimy odpisać na tę wiadomość, a my przejrzymy Państwa stronę jeszcze raz. W ten sposób będziemy mogli zaznaczyć, iż Państwa strona jest zgodna z naszym regulaminem programu. Dziękujemy za współpracę.

a zeby all bylo jasne - NIE MIAŁEM OBRAMOWANIA WOKOL REKLAMY.

teraz juz jest. czekam na odpowiedz i napewno napisze. moze akurat komus sie to przyda w przyslosci.

Jesli chodzi o obrazki. Jest to dopuszczalna dla googla.

Nawet w tamtym roku jak dobrze pamietam pisałem do nich maila z pytanie i powiedzieli ze oni to popieraja ale z kilkoma uwagami. ze musze byc oddzielone linia. i takie tam pioerdoly, ale nikt nie napisal mi ze musi byc obramowanie :)

hmmm, obrazki obok reklamy?

niektorych ponoc za to banuja, wiec masz szczescie, ze tylko mail.

userbar3.gif

userbar2.gif

You Supid Boy :)!

Każa zaprzestac to sie przestaje - a ty im piszesz jeszcze ze nie wiesz o co chodzi .

Z nimi sie nie dyskutuje

Juz kiedys był temat o tych obrazkach ze wprowadzaja wbłąd odbiorce wiec to jasne ze sie przyczepili

Boszz niektórzy co stracili konto za nic by oddali wszystko by ktos im dal drugą szanse

hehe musieli sie zdziwic ze tym im jeszcze odpisujesz hehe - ze nie wiesz o co chodzi heheh

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

hmm.. ja mam obrazki obok reklam związane

z ich tematyką od jakiegoś pół roku, a przed reklamami napis że to są ogłoszenia ;) -- nic narazie nie chcieli.

CTR średnie na poziomie 50%.... wydaje mi się że przy takim CTR często przeglądają stronke,

mimo wszystko jeszcze nic nie napisali. :)

You Supid Boy !

Każa zaprzestac to sie przestaje - a ty im piszesz jeszcze ze nie wiesz o co chodzi .

Z nimi sie nie dyskutuje

Juz kiedys był temat o tych obrazkach ze wprowadzaja wbłąd odbiorce wiec to jasne ze sie przyczepili

Boszz niektórzy co stracili konto za nic by oddali wszystko by ktos im dal drugą szanse

hehe musieli sie zdziwic ze tym im jeszcze odpisujesz hehe - ze nie wiesz o co chodzi heheh

no widzisz a mi jednak odpisali i wyjasnili co zmienic. kazdy jest czlowiekiem i kazdy ma czasem sumienie. i nie robia jazd... i nie uwazaja kazdego za stupid boy

userbar3.gif

userbar2.gif

Witam.

Jak zauwyzylem ostanio bardzo sie zmienil stosunke firmy Google wobec Polakow.

Mysle ze to baaaardzo duza zasluga polskiego oddzialu.

Takie podejscie - jak napisanie miala ze cos jest zle - jest bardzo dobre - tak powinni robic od dawna a nie blokowac ludziom konta - przeciez to dzieki ludziom wyswietlajacym reklamy firma zarabia.

Ostanio mi nawet w ciagu kilku dni od napisanie prosby o reindaksacje strony przywrocili strone do indexu (bo zostala zbanowana).

Bardzo cieszy ze firma zmienila podejscie do nas :)

@ironman chyba nie masz aż takiej racji :D. Wczoraj wieczorem odebrałem maila, informujacego o zbanowaniu mnie na Google Adsense :/, za niby "niewazne klikniecia", lecz sam sobie nie klikałem (taki glupi nie jestem), przejrzałem też logi witryny, i nie ma nic nigdzie o tym, żeby w ostatnich 7 dniach ktokolwiek klikał w reklamy na mojej stronie. Napisałem odwołanie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdro dla niesłusznie zbanowanych userów Google Adsense.

a moze mialem tresci ero. pliki mp3 do sciagania ? nie sadzisz... bo domyslam sie ze to ta strona co w stopce masz.

@ironman chyba nie masz aż takiej racji :D. Wczoraj wieczorem odebrałem maila, informujacego o zbanowaniu mnie na Google Adsense :/, za niby "niewazne klikniecia", lecz sam sobie nie klikałem (taki glupi nie jestem), przejrzałem też logi witryny, i nie ma nic nigdzie o tym, żeby w ostatnich 7 dniach ktokolwiek klikał w reklamy na mojej stronie. Napisałem odwołanie, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdro dla niesłusznie zbanowanych userów Google Adsense.

userbar3.gif

userbar2.gif

a moze mialem tresci ero. pliki mp3 do sciagania ? nie sadzisz... bo domyslam sie ze to ta strona co w stopce masz.

Tak to ta strona, i rzeczywiście sa na niej mp3-ójki, lecz gdyby to było problemem, napisaliby juz miesiac temu :), a poza tym jako powód zbanowania nie podaliby nieważnych kliknięć :D

Pozdro 4 all

no bo to jest ich najlepsze wytlumaczenie..

nikt im nie udowodni ze tak nie bylo. :) proste i logiczne.

jak bys mial na stronie filmiki z youtube czy videogoogle napewno inaczej by juz patrzyli na to. bo to z ich stajni jest

Masz rację. Straszną ale racje :). Adkontekst wogóle nie rozpatrzył mojego podania (kazali mi wrócić kiedy moja strona będzie generowała 1500 unikalnych wejść dziennie). Znacie jakieś inne systemy?

PS. Przepraszam za offtopic.

Pozdrawiam! Sławek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności