Skocz do zawartości

Linkowanie do stron około hazardowych

Latarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dostałem prośbę o umieszczenie artykułu sponsorowanego na swojej stronie. Artykuł merytorycznie ma być dostosowany do tematyki portalu.

Jednakże link jaki ma zostać umieszczony w treści - prowadzi do strony związanej mniej lub bardziej z hazardem (nie znam na tę chwilę docelowego adresu).

Ponoć firma działa legalnie i takie tam.

Moje pytanie - czy umieszczenie takiego linka w artykule sponsorowanym może mi zaszkodzić? Będzie odwołanie do strony związanej z hazardem, pomijając nawet fakt napisania artykułu zgodnie z tematem...

Możecie coś poradzić?

dzięki

Mogę poradzić napisać do urzędu celnego, oni bez problemu odpiszą i napiszą czy ten buk jest "legalny" ale pamiętaj bardzo często kupując link niby na "legalnego" buka, a później robią 301. Będziesz co dienie sprawdzać czy pod tym linkiem jest to co poprzednio? Można również zadzwonić. Ogólnie kary są duże, w mojej ocenie bawić się w takie arty można tylko z zaufanymi ludźmi. Oczywiście w Polsce można linkować legalnie działające na terenie Polski buki, tylko czy kupujący zagwarantuje ze pod tym linkiem i dalej będzie legalny buk? 

miałem kilka lat temu "zabawę" z UC, bo w starych niemoderowanych qlwebach ludzie pododawali linki do stron z pp i myśleli, że trafili na "grubą rybę" :D Poszło do umorzenia, ale ile oni tam makulatury na to naprodukowali a ile miałem przez to dodatkowych rzeczy na głowie, szkoda gadać a oczywiście oni tam w ogóle tego nie kumali...

Teraz już kumają.. Przynajmniej te osoby z którymi rozmawiałem.Wiedza co to publiczne miejscówki, wiedza, że linki dodawane zazwyczaj automatami i tak dalej. Ale jeśli masz linka do nielegalnego buka na swojej stronie już wątpię, że teraz umorzą. Kara pieniężna będzie. 

Przynajmniej tyle, że kumają. Ja ich też dość mocno w temacie informowałem, ci z którymi miałem do czynienia byli bardzo mili i w pewnym momencie zrozumieli absurd całej sytuacji, ale...też musieli jakoś tą sprawę poprowadzić. U mnie były linki do stron z afiliacji i tak naprawdę to one powinny być przedmiotem ich działań. Po pewnym czasie przyznali tu rację. Choć...Na tej zasadzie mogę wrzuć link do buka w komentarzu dowolnej strony (nawet dużej) czy takiego FB, TT, itp.  i powinni im sprawę zrobić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności