Skocz do zawartości

Sklep na podstronie, a SEO

W4SL

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pytanie. Odrazu powiem, że na SEO się kompletnie nie znam, dopiero się ucze :D 

Niedawno tworzyłem strone dla firmy która świadczy pewne usługi, strona typu one page taka "wizytówka". I teraz ta firma chce dodatkowo otworzyć sklep. I moje pytanie brzmi:

Czy mogę do tej strony głównej dodać opcje w menu "sklep", a sam sklep umieścic na podstronie - domena.pl/sklep , czy moze jednak warto wykupić oddzielną domene dla sklepu? Jak to wygląda pod kątem seo?

Zastanawiam się czy jak sie wpisze w google nazwe firmy to czy nie wyskoczą jedynie informacje o usługach jakie ta firma swiadczy, a informacje o sklepie będą zupełnie niewidoczne? 

W dniu 14.02.2020 o 16:44, W4SL napisał:

Czy mogę do tej strony głównej dodać opcje w menu "sklep", a sam sklep umieścic na podstronie - domena.pl/sklep , czy moze jednak warto wykupić oddzielną domene dla sklepu? Jak to wygląda pod kątem seo?

Tutaj z pewnością zdania będą podzielone. Dwa rozwiązania są IMHO prawidłowe.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@W4SL Są dwie ważne kwestie:

1. Czy ta domena na której jest strona wizytówka ma jakąś historię, prowadzą do niej mocne linki?

2. Czy konkurencja (z którą ma ten nowy sklep ma konkurować) ma top10 na główne frazy kluczowe strony główne czy podstrony?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności