Skocz do zawartości

Spadek zarobków pod koniec miesiąca

Mastiff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A mnie się wydaje, że zbyt wąsko na to patrzycie. Przecież internet i adsense nie są oderwane od rzeczywistości.

Szczególnie w Polsce. Ludzie pod koniec miesiąca nie mają już kasy, zakupów dokonują zawsze mniej więcej w pierwszej połowie miesiąca, krótko po wypłacie. Widzę to na moich sklepach internetowych.

Co za tym idzie, to właśnie w tym czasie szukają najwięcej informacji w necie, na temat tego, co chcą kupić (lub inaczej: za co chcą zapłacić). W tym momencie wzrastają ceny za kliki, bo budzą się reklamodawcy.

Pod koniec miesiąca wszystko zamiera, bo konsumenci nie mają już czym płacić. Ja np. w adwords zawsze wstrzymywałem reklamy na koniec miesiąca, bo z tych kliknięć nie było konwersji na zakupy.

Taka jest moja teoria.

Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.

a spadek typu o 40% mniej w listopadzie niz pazdzierniku przy tym samym ctr, zblizonej liczbie wyswietlen, itd? ma to jakies wytlumaczenie?

mam to samo. ale tak już od 4 miesięcy. stabilna ilość wyświetleń/klików, nie zmieniałem położenia reklam, a w listopadze było znaczny spadek $, to samo we wrzesniu po sierpniu. to wygląda mniej więcej tak:

sierpień - x $

wrzesień - 2/3x $

październik x $ (prawie identycznie jak w sierpniu)

listopad - 2/3x $ (prawie identycznie jak we wrześniu)

wcześniej (przed sierpniem) zmieniałem rozłożenie i format reklam, wiec nie mogę powiedzieć czy tak było wcześniej...

niby wynika że grudzień bedzie "lepszym" miesiacem, takim jak sierpień i październik, ale od czego to zalezy!? :)

co do spadków na koniec miesiąca - tez mam ale minimalne, można powiedzieć że spadek rzędu 10% to nie spadek. mniej wiecej tak od 22-23 każdego miesiąca...

Szczególnie w Polsce. Ludzie pod koniec miesiąca nie mają już kasy, zakupów dokonują zawsze mniej więcej w pierwszej połowie miesiąca, krótko po wypłacie. Widzę to na moich sklepach internetowych.

Wszystko pięknie - ładnie ale data mi nie pasuje, za kilka dni mikołaj, za 3 tygodnie święta, jak wiemy bardzo gorący okres. Kiedy jak nie teraz powinni sr**ć reklamami na lewo i prawo?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Wszystko pięknie - ładnie ale data mi nie pasuje, za kilka dni mikołaj, za 3 tygodnie święta, jak wiemy bardzo gorący okres. Kiedy jak nie teraz powinni sr**ć reklamami na lewo i prawo?

Nie daj się zwieść choinkom w marketach - normalni ludzie zaczną się tym interesować najwyżej dwa tygodnie przed świętami.

I wtedy zaczną sr**ć (przepraszam, nie mogłem się powstrzymać).

Program partnerski na Twoje katalogi i precle! Nawet 20% prowizji!

u mnie od 3 dni spadek zarobkow o 70%, klikalnosc ciut wieksza.. :/

wyswietlaja sie tylko polskie reklamy a nie jak wczesniej angielskie

U mnie podobnie, tylko że klików również o ok 50% mniej :) Nic na stronie nie było zmieniane, zauważyłem tylko, że są same polskie reklamy i w dodatku mało zachęcające do klikania, wcześniej były prawie same angielskie. Mam nadzieję że wrócą dawne czasy :)

u mnie spadek od początku grudnia $ za klika o jakieś 50%, wcześniej od sierpnia do listopada miałem co miesiąc 30 procentowy przyrost.

Średnio od 30 listopada dzienne zarobki spadły o 50%.

Nie dość że dolar tani to i stawki musiały spaść.

Dziwne ale chyba w grudni będzie mała recesja w styczniu powinno wrócić to do normy. No ale może się mylę i grudzień jeszcze wyjdzie na prostą.

moj ogromny spadek tlumaczylem sobie glownie tym iz reklamy sie powarzaja. wiadomo iz nikt glupi nie jest, uzytkownicy wchodza na strone ponownie i wiedzac iz poprzednio klikneli w reklame, drugi raz tego nie zrobia... niemniej z reklam mam dokladnie 1/4 tego co miesiac temu... a niby mikolaj, gwiazdka, itd. zobaczymy jak bedzie dalej...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności