Skocz do zawartości

[Szukam]Linux Administrator - kilka godzin miesięcznie

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.
Poszukuję dodatkowej pracy zdalnej jako Junior Linux Administrator, interesuje mnie nawet kilka godzin miesięcznie, gdzie będę miał okazję zderzyć się z rzeczywistością i pracować z bardziej doświadczonymi osobami od siebie, bo konfiguracja na pustym serwerze, a praca na serwerze gdzie jest ruch, to zupełnie inna bajka.

Na serwerach instalowałem oraz konfigurowałem Apache, PHP-FPM, Nginx, MariaDB/MySQL, PostgreSQL, Postfix, Dovecot, Bind/DNS, Elasticsearch, Redis, phpMyAdmin, proste reguły iptables, konfiguracja RAID oraz LVM, SSH, proste skrypty bash. Do monitorowania pracy serwerów używam Nagios Core.

Wszystkie wymienione usługi konfigurowałem w podstawowym stopniu, tzn takim aby działały zgodnie z przeznaczeniem.

Obecnie przygotowuję się do egzaminu Linux Foundation Certified System Administrator (LFCS). Na co dzień administruję serwerami dedykowanymi czeskiej firmy, na których stoi ok 500 wordpressów, które lubią co jakiś czas sobie paść, więc czasami jest co robić.

Jestem programistą PHP z ponad 6 letnim stażem, ale chciałbym zmienić dziedzinę. Co do formy rozliczenia interesuje mnie B2B.

Zainteresowanym podeślę CV na mail lub priv.

Kontakt:

mail: pawel.cyrklaf[@t]gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności