Skocz do zawartości

Problem z wyświetlaniem z serpach -

kminu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

mam problem z wyświetlaniem się na konkretną frazę. Chodzi o frazę "sesja ślubna w kinie". 

moja strona co prawda wyświetla się na pierwszej stronie :) , ale  zamiast konkretny wpis odnoszący się do tego hasła: 

https://allmyloving.pl/sesja-slubna/sesja-slubna-w-kinie-lodz/

wyświetla się cała kategoria "sesje ślubne" gdzie są wszystkie wpisy z sesji. 

https://allmyloving.pl/category/sesja-slubna/

Chciałbym,żeby wyświatlał się ten pierwszy link, ponieważ tam jest ta konkretna sesja, a po drugie tam jest wszystko ładnie opisane w tytule i meta description :) 

Co zrobić w tej sytuacji ? Czy usunąć w ogóle te kategorie, czy coś po protu jest źle ustawione na stronie. 

Pls o pomoc :) 

Szukasz fotografa ślubnego z łodzi ?  a może potrzebujesz kogoś, kto wykona dla Ciebie sesję rodzinną ?  Zobacz nasze najpiękniejsze zdjęcia ślubne 

Ok. 

Stworzyłem zajawkę, ale wygląda to tak, że po wejściu w kategorie 

pojawia się odpowiednio: 

-zajawka

-zdjęcia

- cały tekst 

Czy tak powinno być, czy ten tekst powinien być ukryty i gdzies powinien być odnośnik np. read more ?

22 minuty temu, okazwłoka napisał:

Wpis nie koniecznie będzie wyżej niż kategoria, to też weź pod uwagę.

Ok, to w takim razie co zrobić, żeby było lepiej ? wyrzucić stronę z kategoriami z indeksowania ? Czy może lepiej pousuwać te kategorie. Bo w gruncie rzeczy to mi jest kompletnie nie potrzebne. 

Szukasz fotografa ślubnego z łodzi ?  a może potrzebujesz kogoś, kto wykona dla Ciebie sesję rodzinną ?  Zobacz nasze najpiękniejsze zdjęcia ślubne 

Widocznie templatka nie bierze pod uwagę zajawek. Nie musisz tworzyć zajawek, użyj po prostu przycisku w edytorze (wstaw czytaj więcej):

image.thumb.png.9996ca4ff38a6546de616363eadd62d8.png

Kategoria i jej indeksowanie - tego nie ruszaj, ma to wpływ na przepływ mocy. Po prostu stosuj zajawki tak, żeby był widoczny wstęp i żeby tytuł był aktywnym linkiem.

Dopóki wyświetla się cały artykuł w kategorii, to nie jest zajawka.

Ok, mam nadzieje że to pomoże ;) 

Po ilu dniach mogę to sprawdzić, żeby to było miarodajne ? 

I jeszcze jedno, czy da się zrobić żeby w każdym przypadku "read more" było w tym samym miejscu czy każdy wpis osobno ?

Wszystkie teksty pochowane :( 

a w wyszukiwarce nadal pojawiają się dwa wyniki 

jeden z całej kategorii 

drugi z bloga 

https://allmyloving.pl/blog/

Czy trzeba poczkać jakiś czas i sprawdzić to ponowne ? 

I druga sprawa to co zrobić, żeby wpis na bloga był ważniejszy niż kategoria czy blog :(

Moja sugestia: w stopce na frazę "sesja ślubna w kinie" wstaw podstronę z sesją ślubną w kinie. Ale w stopce tak aby była wzmacniana przez cały serwis.

Jednocześnie uwaga: te podstrony kategorii musza byc takie długie? 

Dodatkowo: masz źle skonstruowane menu - nie tworzy linkowania wewnętrznego.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ok dzięki wielkie :) 

A jeszcze mam pytanie apropo's menu. Jak to zrobić ? 

Bo teraz menu jest tak zrobione, że są to odnośniki do strony. 

Czy dobrze myślę, że trzeba to zamienić w "dodaj element menu" ze strony na własne odnośniki ?

• 2 miesiące temu...
W dniu 28.02.2020 o 06:40, zgred napisał:

Dodatkowo: masz źle skonstruowane menu - nie tworzy linkowania wewnętrznego.

Czy jesteś w stanie powiedzieć dlaczego ? Jak powinno być, żeby występowało linkowanie wewnętrzne ?

W dniu 4.05.2020 o 15:35, kminu napisał:

Czy jesteś w stanie powiedzieć dlaczego ? Jak powinno być, żeby występowało linkowanie wewnętrzne ?

?Oferta - ta zakładka. Powinna się rozwijać pokazują poszczególne podstrony a u Ciebie jest jedna wielka podstrona i nieczytelna.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W dniu 5.05.2020 o 16:22, zgred napisał:

?Oferta - ta zakładka. Powinna się rozwijać pokazują poszczególne podstrony a u Ciebie jest jedna wielka podstrona i nieczytelna.

Ok, super :) Dzięki za informacje, teraz już wszystko jasne. A ja kminiłem, że może całe menu jest technicznie źle zbudowane. 

Dzięki jeszcze raz za wyjaśnienie ! 

Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności