Skocz do zawartości

Wyróżnienie tytułem "strona dobra i wiarygodna"

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podyskutuj o stronach na poziomie

Traci troszkę wydźwięk jaki chciałem osiągnąć że omawiamy strony na poziomie (m.in. jakość wykonania), utrzymując poziom dyskusji (konkrety, sugestie, rady + odwołania do fachowych lektur i przykładów)

Może lepiej "dyskutuj o stronach na poziomie!" choć skłaniałbym się jednak do pierwszego "dyskusja o stronach na poziomie" uzupełnionego o lekką nutkę przymusu "przyłącz się!"... ale nigdzie się nie śpieszy i napewno dopracujemy szczegóły :lol:

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zrobiłem bannerek - już jest na stronach, w raportach dla Użytkowników katalogu też jest już stosowne info.

Jak na mój początkujący katalog zrobiłem u siebie taką akcję promocyjną jaką tylko potrafiłem. Ciekawe jaki wogóle będzie oddźwięk i czy nadejdzie choć jeden projekt logo

Zrobiłem bannerek - już jest na stronach, w raportach dla Użytkowników katalogu też jest już stosowne info.

Jak na mój początkujący katalog zrobiłem u siebie taką akcję promocyjną jaką tylko potrafiłem. Ciekawe jaki wogóle będzie oddźwięk i czy nadejdzie choć jeden projekt logo

Super, ja w nastepnym mailingu do subskrybentow mojego newslettera napisze o tym forum oraz o katalogu i konkursie.

Po akcji "strona dobra i wiarygodna" pomyślcie o stronach przyjaznych przeglądarkom, i o stronach przyjaznych osobom niepełnosprawnym.

Nie wszyscy może wiedzą, ale z internetu korzystają również osoby niewidome. W tym wypadku najlepszym rozwiązanie byłoby nawiązanie współpracy z organizacjami osób niepełnosprawnych.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

przyjaznych przeglądarkom

Myślimy, myślimy, Bartosz korzysta z Firefoxa o ile dobrze pamiętam a ja IE, Netscape i Opera... poza tym wydaje mi się, że pojawiajacy sie tu Użytkownicy forum i Goście nie pozostawią suchej nitki także pod kątem wyświetlania w różnych przeglądarkach na zgłoszonej do wyróżnienia stronie :)

Nie wszyscy może wiedzą, ale z internetu korzystają również osoby niewidome. W tym wypadku najlepszym rozwiązanie byłoby nawiązanie współpracy z organizacjami osób niepełnosprawnych.

Moim zdaniem, najlepszym rozwiązaniem będzie kiedy taka organizacja zwróci się o przeprowadzenie wspólnej akcji.

Wspólnie z Teatrem Profilaktycznym w Krakowie planowaliśmy kilka charytatywnych akcji (przemoc rówieśnicza, przemoc w rodzinie, narkomania, alkoholizm, nikotynizm) ale brakło chwilowo czasu. Wrócimy do tematu albo pod koniec roku albo dopiero w przyszłym.

Super, ja w nastepnym mailingu do subskrybentow mojego newslettera napisze o tym forum oraz o katalogu i konkursie.

Rewelacja! Naprawdę bardzo się cieszę! :) jest też mały znaczek do pobrania w razie potrzeby https://www.webwweb.pl/img/dyskusja_140x40.jpg

dyskusja_140x40.jpg

Dyskusje o stronach na poziomie - owszem.

Nagrody? Odradzam. Na tym etapie trzeba brutalnie sobie powiedziec, ze obecny serwis nie zyskal jeszcze takiego prestizu aby mozna bylo urzadzac gale, rozdawac trofea.

Nie pisze tego jakos bezpodstawnie czy zlosliwie.

W Polsce byl czas wielu konkursow i wyroznien, wiele z nich konczylo sie tym, ze przyznawano nagrody wg. najdziwiniejszych kryteriow (onet, wp - bo chyba zalozeniem bylo aby co miesiac rozdano 10 nagrod - a dobrych stron brakowalo i ... wrzucano byleco).

Inna beczka to festiwale organizowane przez najwieksze agencje w PL gdzie owe agencje same zasiadaja w jury i same sobie rozdaja owe nagrody ;) i uwierzcie mi sa to najwieksi polskiego webu.

Tylko, ze te nagrody same w sobie maja znikoma wartosc - prawie zadna.

Wiele projektow powstaje na "hurra" nie majac ani odpowiedniego potencjału (widowni), ani odpowiedniej popularnosci (bo ciezko jest ja miec dla serwisu, ktory istnieje od niedawna).

Bardzo latwo "spalic" i zdewaluowac taki pomysl juz na starcie.

Wszystkie wyroznienia jakie maja znaczenie i sens sa budowane na podstawie prestizu serwisow jakie te wyroznienia przyznaja.

Sadze, ze ultrashock.com nei ufundowal w pierwszych miesiacach istnienia tzw. bomb shock... Podobnie sporo trzeba bylo sie napracowac zeby uzyskac miedzynarodowy prestiz i znaczenie dla nagrod FlashForward

Czy https://www.favouritewebsiteawards.com

Latwo jest zrobic baner jak kiedys wp "my lubimy ich, oni lubia nas"... czy cos w podobnym stylu - tylko pytanie po co.

O FFA bija sie najlepsi z calego swiata... warto pomyslec dlaczego i jakie rzadza tym mechanizmy - zanim samemy ufunduje sie "zlota" statuetke.

BTW. Nagroda FFA to gumowa strzala, ktora podobno smierdzi jak stary trampek... a jest to obiekt porzadania wiekszosci designerow na swiecie ;))

Na tym etapie trzeba brutalnie sobie powiedziec, ze obecny serwis nie zyskal jeszcze takiego prestizu aby mozna bylo urzadzac gale, rozdawac trofea.

Nie słyszałem żeby został już ustalony termin rozpoczęcia akcji przyznawania wyróżnień. Natomiast czym więcej czasu będzie poświęcone na przygotownie takiej akcji, tym jej szansę na powodzenie są większe. Do czego właśnie ma doprowadzić wymiana doświadczeń, pomysłów i rozwiązań na tym forum.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Dyskusje o stronach na poziomie - owszem

Mam nadzieję że wobec tego będziesz tu często ;) bo chodzi przede wszystkim o dyskusję otwartą i utrzymaną dobrym na poziomie, a nie o znaczki, plakietki czy nagrody.

Nie słyszałem żeby został już ustalony termin

A rzeczywiście, nawet o tym nie myślałem... ;)

Cel, z nagrodami czy bez i tak jest jeden - przyczynić się do poprawy jakości polskich stron internetowych.

Jak organizowane są konkursy chyba wszyscy widzą, nie trzeba żadnego komentarza ;) Jeśli chdzi o prestiż to o ile webwweb.pl prestiżu nie może mieć żadnego po 2,5 miesiąca obecności to istotne są Wasze argumenty jakie będą padać na tym forum wobec zgłaszanych stron. Otwarty Katalog Internetowy, obecnie służy tylko temu aby wypromować naszą dyskusję. W przyszłości owszem będzie wyróżniał takie strony.

Nie planujemy też rozdawać wyróżnień na "łapu capu" wręcz przeciwnie, skłaniam się do tego aby zrobić na tyle szeroki zasięg akcji aby po przejściu przez weryfikację na forum, poddać ją jeszcze opini Internautów, kto wie, może w przypadku jakiegoś sklepu internetowego znajdą się zadowoleni Użytkownicy, którzy wystawią referencje, będzie to napewno duży plus.

ok.

Jak Piotr prosił, wiec sie dopisuje. Na wstpie konkurs:

1. Przemyslana nawigacje

2. Przemyslany dobor grafiki, flasha (estetka!)

3. Typografie strony

+

4. Zgodnosc kodu ze standartami

rozumiem ze to maja byc podstawy do oceniania serwisów? Jesli tak, to tak jak wspomniałem w @. DVA chetnie obejmie jakis patronat nad nazwijmy to "inicjatywa" Ze swojej strony moglbym porozmawiac z firmami z ktorymi wpsolpracujemy apropo nagrod. A ze strony DVA mysle ze udało by mi sie wymusic na miszu grafike dla strony konkursu, a takze zmianki na serwisach DVA o zwyciezccach - zykła propozycja, nic zobowiazujacego na chwile obecna.

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Ze swojej strony moglbym porozmawiac z firmami z ktorymi wpsolpracujemy

To znowu, więcej niż oczekiwałem. Póki co mamy mały konkurs na logo naszej akcji jednak wydaje mi się że w tym przypadku jakiekolwiek nagrody rzeczowe są zupełnie zbędne.

Dziękuję ksy! ;)

myslałem raczej o nagrodach na poł rocze i np dla strony roku, czy jakos tak.

puki co bede obeserowac co i jak. ale jesli cos pomoze moge wrzocic newsa na DVA o konkursie na logo na serwis grafik czy foto.

"jak bylem mały, to byłem mały..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności