Skocz do zawartości

Usunięcia administratora z konta Google Ads

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam utworzone konto na swojego głownego emaila. Kampanie prowadziła mi firma która jest administratorem ze wszystkimi uprawnieniami. 

Chcę to konto odzyskać i mieć dostęp do wszystkich funkcji a obecnie nie mam. Np nie mogę ustawić nowych płatności.

Wyskakuje komunikat a kontakt do administratora. (zewnetrzna firma)

Czy jest opcja coś z tym zrobić bo nie chcę się kontaktować już z tą firmą.

Rozchodzi się głownie o tego emaila że mam zablokowanego na koncie na którym nie mam pełnych uprawnień

Czy jest opcja usunięcia tego administratora bez jego wiedzy lub podłączenie mojego emaila do innego konta Google Ads?

Czy pozostaje mi poprostu zamknięcie tego konta i czy mogę to zrobić sam bez ingerencji tej firmy?

Chcę odciąć swojego emaila od tego konta Ads żeby sobie założyć nowe konto lub wywalić tego administratora. Czy jedyna opcja to kontakt z tą firmą?

Wszystko zależy jaką mieliście umowę. Z tego co czytam, to dana agencja prowadziła Ci kampanie, ale na Swoim utworzonym dla Ciebie koncie, czyli dane rozliczeniowe są ich - nie dziwie się, że nie dadzą Ci dostępu administratora, bo mógłbyś np. korzystać z ich karty. Musisz się z nimi porozumieć odnośnie przejęcia konta.

Jeśli to nie wchodzi w grę, to tylko nowe konto. Powinieneś móc założyć Swoje konto Google Ads na tego maila. Jeśli nie, to nie unikniesz kontaktu z tamtą firmą, bo musieliby Cię odpiąć z niego, bądź Ty sprawdź, czy w Narzędzia i ustawienia >> Dostęp do konta możesz się odpiąć sam.

Jeśli możesz się odpiąć sam to po problemie.

Pamiętaj, że tworząc konto Google Ads, domyślnie możesz stworzyć konto Google Express - system będzie za ciebie prowadził kampanie, co nie jest zalecane.

Jeśli masz chociaż minimum wiedzy o Google Ads, to przejdź na tryb ekspercki i sam prowadź kampanię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności