Skocz do zawartości

Dobieranie słów kluczowych - automat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś opcja wystawienia reklam bez słów kluczowych i żeby Google Ads sam mi dobrał te słowa do każdej z reklam oddzielnie i uzupełnił te reklamy o te słowa. Wiem że jest tam jakaś diagnostyka rynku przeprowadzana pod kątem tych słów i czasem dostaję jakieś nowe propozycje do dodania nowych słów kluczowych. Czy Google Ads sam mi uzupełni te reklamy o słowa kluczowe czy muszę sam ręcznie powymyślać? Jeśli jest jakaś automatyczna opcja to która to funkcja. 

Chcę na przykład wystawiać reklamy tylko z jednym słowem kluczowym tym głównym i żeby reszta odmian sama się dobrała i uzupełniła. Czy jest taka opcja czy nie i jak to ustawić?

Chodzi mi o rozszerzoną reklamę tekstową w której się na początku uzupełnia takie białe pole ze słowami kluczowymi. 

Jedyną możliwością jest funkcja wstawiania fraz https://support.google.com/google-ads/answer/2454041?hl=pl ale musisz sam dodawać frazy kluczowe do tej grupy reklam.

Kampania Google Ads nie polega na tym...  ważne jest aby optymalizować Swoje działania i działanie kampanii. Po to grupujemy frazy i po to dostosowujemy teksty reklamowe, aby koszt kliknięcia był niższy, a same teksty "przyjemniejsze" dla Użytkownika, co przyczyni się do lepszego Wyniku Jakości i zmniejszy koszty.

NIe rozumiem tego do konca. Jest napisane żeby zastąpić nagłówek kodem np Nagłówek: Kup {keyword:czekoladki}

Czyli Google będzie sam dobierał słowa kluczowe do tej reklamy w czasie rzeczywistym pod klientów?

Piszecie że i tak sam muszę dobierać frazy kluczowe do tej grupy reklam. Chodzi o jedną frazę "czekaladki"?

Czyli że muszę podać jedną główna frazę a Google na podstawie tej głównej będzie dobierał kolejne?

W tym przypadku to  pole ze sowami kluczowymi co mi wyskakuje na początku tworzenia reklamy mam pozostawić puste czy wpisać tylko jedną frazę "czekoladki"? 

No to i tak muszę stworzyć pulę słów kluczowych i je wymyślać samemu najpierw. To po co to jest i jaki to ma sens?

W normalnej reklamie tworze zwykły nagłówek, nazwa produktu i dobieram do niego sobie pulę słów kluczowych po których reklama jest wyświetlana

Wiec czemu ma służyć ten kod w nagłówku i dobieraniu słów kluczowych z puli przez googla ze słów wcześniej utworzynych przeze mnie?  

Wygląda mi to na to samo.....

aha chyba zatrybiłem, słowo kluczowe pojawia się w reklamie w nagłówku  zamiast nazwy produktu? Czy takie reklamy mają lepszą konwersję ze słowami kluczowymi w nagłówku? 

• 1 miesiąc temu...

Trzeba zastosować dynamiczne reklamy w wyszukiwarce,

podajesz w kampanii adresy url stron, które mają być wyszukiwane, a Google sam dobiera do nich pasujące słowa kluczowe wpisywane przez użytkowników.

Nagłówki dynamicznych reklam tekstowych będą automatycznie zawierać słowa kluczowe, dodajesz tylko tekst reklamy.

heh... wpadłam na chwilę a tu tak błahy problem... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności