Skocz do zawartości

Dział Ogłoszenia -uwagi cz1/Dla Firm

Kil Bill

Rekomendowane odpowiedzi

Minoł juz jakiś czas funkcjonowania forum optymalizacja.

Dział Ogłoszenia działa prężnie ale czy na pewno :?: :?:

Dział stworzył Michał mjąc na celu pomoc forumowiczom i klientom w nawiązaniu kontaktów peer to peer. Idea była szczytna ale..... rzeczywistość troszkę przekroczyła wyobrażenia

Niestety dochodzą mnie sygnały smutne . :D :evil:

No ale niby dlaczego smutne.......... co nam do tego co dzieję się w ogłoszeniach.

Otóz forum traci w jakimś małym stopniu opinie bowiem nadchodzą "skargi" od Klientów a w najlepszym przypadku "uwagi"

Moj post nie ma na celu wymieniania osób których skargi dotyczą

Biorę bowiem pod uwagę że każdy medal ma dwie strony i klienci nie są bez winy :!:

Miałem okazję wysłuchać już 3 takich uwag ,że niestety przytoczone przez potecjalnych klientów skargi brzmiały dośc logicznie!!!-z wiadomych przyczyn anonimowości nie będe ich opisywał.

Co może powodować niestety smutny humor moj osobisty.

Nierzetelność -uciekanie od tematu ,obiecywanie klientowi złotych gór,

Niefachowość

-wprowadzanie klienta w bład (prawdopodobnie z własnej niewiedzy) z zasady jak usłyszałem i potrafię ocenić nie celowe.

Pomijam brak warsztatu pracy klient prosi o fakturę a dowiaduje się w ostatniej chwili że ktoś to robi na czarno.

Próby wyłudzeń małych kwot i nie okreslanie zakresu prac za nie wykonanych.Opowiadanie wręcz bzdur klientom -których nigdzie niema tu na forum opisanych (swoją droga to się usmiałem) a potem ucieczka od tematu.

Branię zlecenia ponad siły byle "przytulić jakikolwiek grosz" :?

Efekt jest tragiczny klienci mówią że już do żadnego Pozycjonera się nie odezwą że to wszystko jakaś forma oszustwa.

Jak człowiek się sparzy to cięzko mi jest go przekonać żeby spróbował jeszcze raz.

Stracili wiarę i czują się oszukiwani.

Traci na tym Seo

W szczególy nie będe wchodził :!: :!: :!: -bo anonimowośc forum jest podstawą

Przykry jest brak profesjonalizmu nie informowanie klienta o wielu sprawach ale cóz to jest sprawa moralności i sumienia .każdego z Nas z osobna.

No i niby co dalej z tego wywodu Panowie.

Otóz smutno.......

Można napisać że forum nie bierze żadnej odpowiedzialności za nawiązywane kontakty pomiędzy klient -pozycjoner i związane z tym skutki i straty

Można zrobić regulamin ogłoszeń ale sam nie wiem jak by to miało wyglądać.

Faktem jest że wygląda to krucho

A zrażeni klienci odchodzą z forum

Jesli zjawisko przybierze większy obrót to nieciekawie wygląda Polskie Seo

Czuję się smutny ponieważ namawiam wielu biznesmenów na zajrzenie na Nasze forum (ciągle podaje przez telefon adres internetowy róznym ludziom z róznych branż) aby dowiedzieć się co to jest pozycjonowanie.

Chciałbym aby ta branża była bardziej rozpropagowana.

Ale sami widzicie opinie jak jest.

Czy macie jakieś opinie jak można by było nieco zdyscyplinowac ogłoszenia

A może wogóle zostawić sprawę tak jak jest może nie da się nic z tym zrobić

Zapraszam do dyskusji

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

• 4 miesiące temu...

wszystko ok, ale klient nie ma zielonego pojęcia co to jest pozycjonowanie, z moich doświadczeń najczęściej odbywa się to tak, słyszał że konkurencja albo ktoś inny ma stronę i on też chce, strona wstawiona jest do internetu i najczęściej wcale nie pozycjonowana, a bywa i tak że nie zgłoszona - nigdzie. Niedawno zdiagnozowaliśmy wszystkie strony firm w naszym mieście (6500 firm), z tego prawie 1000 ma strony www - dobrze zrobionych i pozycjonowanych 15!!!!!!!!!!!!

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności