Skocz do zawartości

RODO w Koronie

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem  w przychodni po receptę ... i sceny rodem z "Misia" ...Kolejka do wejścia na dworze. ...Ludzie w odstępie 3 metry... Wchodzenie po jednej osobie....
Zapisy do Lekarza o ile będzie przyjmował tylko telefonicznie ale najlepszy jest Koszyk na pełne dane personalne osób, które chcą receptę.

https://i.imgur.com/7NvaOcQl.jpg

https://i.imgur.com/mqEZxTf.jpg

------------

Oczywiscie nie zamieszczam tego złośliwie, ale jako taki "czarny humor"  :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale zamieszanie jest niezłe  :) 

Do tego jechałem przez Poznań, to takie pustki jak w niedzielę. W Leroy Merlin gdzie też byłem ludzie mijając się odwracali głowy lub plecami.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hmmm Leroy  to przeważnie osobny "integralny" sklep. Nie wiem jak tam Twój, ale ten  pod Poznaniem był otwarty

Ale koszyk zdał egzamin i dziś rano dostałem SMS e-receptę :yahoo:

Cytat

dostałem SMS e-receptę

Teściowej tez teraz zamawialiśmy receptę przez telefon. Odebraliśmy kod. W aptece zonk -kod nie działa. Dzwonimy dostajemy nowy : zonk nie działa. Za trzecim razem zadziałał ale nie ten preparaty wypisany ( Pani złe usłyszała i wypisała podobnie brzmiący, zamiast powiedzieć, że dobrze nie usłyszała) . Wiec czekamy na kolejny "kod". Wcześniej to zajmowano 10 min bez kontaktowo (na karteczce nazwisko i preparaty, za chwile odebrania recepty na recepcji przychodni). Teraz ułatwienie niby, tylko osoby obsługujące ten "sposób" zupełnie nieprzeszkolone. Popełniają błąd za błędem. 

Recepty dają telefonicznie.Dzwoniłem ostatnio, opisałem objawy i dostałem od ręki e-receptę.

EDIT: Z tymi błędami też racja.Kupowałem jakiś czas temu dla kogoś na e-receptę leki i stałem przy okienku z 30 minut bo coś nie zadziałało jak trzeba.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

13 minut temu, MaxPan napisał:

Teraz ułatwienie niby, tylko osoby obsługujące ten "sposób" zupełnie nieprzeszkolone. Popełniają błąd za błędem. 

To samo mówiła jakiś czas temu lekarka w przychodni, która podczas wizyty wypisywała mi e-receptę. Przykładowo do niej zawsze była kolejka 2/3 osób. Po wprowadzeniu e-recepty kolejki po 10 i więcej osób.

@MaxPan to są ludzkie błędy, będą się zdarzać... szczególnie jak lekarze są zestresowani i przemęczeni.
Jak to pójdzie dalej i będą wideo porady,  to będzie mniej błędów. a jeszcze podczas takiej sesji jak się da zweryfikować recepty i zalecenia będzie super

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Cytat

to są ludzkie błędy, będą się zdarzać..

Dla tego napisałem to z uśmiechem, nie myli się ten kto nic nie robi. Chodzi bardziej o to, że zamiast 10 min bez kontaktu bliższego z lekarzem, recepcjonistką jak wcześniej. Teraz 2 razy w aptece w kolejce, bardziej narażeni na zakażenie, ale leków dalej nie ma :D Dzisiaj mają dać kolejny "kod" chyba już zadziała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności