Skocz do zawartości

Hosting i Domena w różnych miejscach

Marlowe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, trochę lamerkie zapewne, ale wolę zapytać niż potem bić głową w mur.

Czy mając hosting wykupiony w jednym miejscu, domene wykupić w innym?

hosting: webd.pl

domena (planuje): home.pl

Czy to dobry pomysł? Nie będe miał kłopotów z zarządzaniem? Głównie chodzi o wysokie koszty domen w webd.pl

Dodatkowo mając więcej domen jest nimi łatwiej zarządzać, kiedy są w jednym, dwóch lub trzech miejscach najlepiej w sprawdzonych firmach - hostingi to już często sporo ludzi patrzy na cenę, a te "firmy" często znikają z rynku – mając domenę w sprawdzonym miejscu jesteś w stanie szybko ją przepiąć na inny hosting. Docenisz to w przyszłości podczas kolejnych stron i budowy zaplecza.

• 4 tygodnie później...

Mam kolejną sprawę/problem. mam już domene w home.pl i wszytko gra cacy, tylko:

Strona jest na serwerze webd, ale forum jest na innym serwerze i nie wiem jak założyć subdomene w home.pl [forum.nazwakonta.com] by wsakzywało właśnie na to forum, nie widze możliwości przekierowania subdomeny.

Strona jest na serwerze webd, ale forum jest na innym serwerze i nie wiem jak założyć subdomene w home.pl [forum.nazwakonta.com] by wsakzywało właśnie na to forum, nie widze możliwości przekierowania subdomeny.

Napisz do home.pl ze prosisz o skierowanie dns subdomeny na konretny adres IP, a pozniej dodaj te sobdomene jako domene na tym serwerze gdzie masz forum.

Prawdze piszac mam obawy ze taki gigant moze taka prosbe potraktowac powaznie. Moga powiedziec "nie ma takiej mozliwosci", ale obym sie mylil.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności