Skocz do zawartości

Jaki seo hosting z 100 ip?

ReTop

Rekomendowane odpowiedzi

Seohosting to zło ;) Lepiej kupić 10 sharedów za 100 rocznie i po 10 blogów na nich postawić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nie tylko o to chodzi. Seohostingi to jest jedna wielka "padaczka" - jak wrzuciłbyś tam 100 WP to po prostu nie będzie to działało, po drugie z doświadczenia wiem, że zaplecze na nich nie daje żadnych efektów, nie wiem czy przez to, że częściej nie działają czy po prostu bot analizuje co stoi na danym IP.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

3 godziny temu, blake napisał:

zaplecze na nich nie daje żadnych efektów, nie wiem czy przez to, że częściej nie działają czy po prostu bot analizuje co stoi na danym IP

Dokładnie tak jest, zaplecze na seo hostingach nie daję żadnego kopa. Nie wiadomo co jest przyczyną. Lepiej kupić sharedy albo vps z dedykowanymi ip.

Dobry seo hosting nie jest zły.

Dla wybrednych VPS  + dodatkowe IP.

Jeśli wszyscy będą mieli taką taktykę omijania seo hostingów, to ip hostingów będą zaspamowane, a IP seo hostingów nie :D  (o ile są rozdzielane).

• 1 miesiąc temu...
W dniu 19.03.2020 o 18:42, s_matysik napisał:

Dokładnie tak jest, zaplecze na seo hostingach nie daję żadnego kopa. Nie wiadomo co jest przyczyną. Lepiej kupić sharedy albo vps z dedykowanymi ip.

W jaki sposób zaobserwowałeś różnicę w mocy zaplecza pomiędzy seo hostingami a resztą?

Czy to było przeniesienie domen z seo hostingu na sharedy czy vps, czy osobne partie zaplecza działające na seo hostingu oraz na innym rozwiązaniu?
Ja takiej zależności nie widzę kompletnie, mówię o sytuacji kiedy hosting działa bez awarii. 

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

3 godziny temu, Red napisał:

Ja takiej zależności nie widzę kompletnie, mówię o sytuacji kiedy hosting działa bez awarii. 

Tu chyba bardziej chodzi o adresy ip, może Google oflagował niektóre adresy ip.

3 godziny temu, Red napisał:

W jaki sposób zaobserwowałeś różnicę w mocy zaplecza pomiędzy seo hostingami a resztą?

Zaplecze na seohostingu nie klepało, po przeniesieniu na CF lub dedykowane ip zaczęło klepać. Czysto praktyczna obserwacja.

W dniu 19.03.2020 o 14:28, okazwłoka napisał:

Dobry seo hosting nie jest zły.

Z definicji wszystko co dobre nie jest złe  :dirol:

IMHO nie pakował bym się na SEO hostingi ze względu nie tylko na IP i "złe sąsiedztwo" o ile coś takiego istnieje,  ale też potencjalne przeciążenie serwerów matek. Przeciążone maszyny walą  to 500-tki = błędy z dostępem do treści.

CF - to tylko jeden z możliwych opcji dla bardziej wymagających może być

https://aws.amazon.com/cloudfront/

AWS Free Tier includes 50GB data transfer out, 2,000,000 HTTP and HTTPS Requests with Amazon CloudFront.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

14 godzin temu, s_matysik napisał:

Tu chyba bardziej chodzi o adresy ip, może Google oflagował niektóre adresy ip.

Zaplecze na seohostingu nie klepało, po przeniesieniu na CF lub dedykowane ip zaczęło klepać. Czysto praktyczna obserwacja.

Tak, napisałem: "w sytuacji gdy Seo hosting działa bez awarii", żeby wykluczyć to jako potencjalną przyczynę. 

• Po jakim czasie od momentu przejścia na CF lub dedykowane IP zaobserwowałeś różnicę w mocy?
  • czy w CF zmieniłeś tylko dnsy czy aktywowałeś też zmianę IP?
  • Zaplecze jest nastawione na Polskie strony? 

Piszę ze swojego doświadczenia - nie widzę żadnej różnicy. 

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności