Skocz do zawartości

Wersja językowa angielska

Mastiff

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem w końcu wersje angielską jednej swojej strony, jednak reklamy google (ten sam kod co na polskiej wersji) wyśwteitlają się po polsku. Strona leży na subdomenie england.domena.be zaznaczm że na tej stronie niema nawet słówka po polsku. Czemu zatem wyświetlają sie polskie reklamy?

Wymienię się linkiem tekstowym

Np dlatego że wchodzisz z polskiego ip a to ma znaczenie. Czasem na youtubie (który jest całkowicie po angielsku i z angielskim kodowaniem znaków) wyświetlają mi się polskie reklamy.

Wniosek: nie tylko język strony się liczy przy serwowaniu reklam przez adsense, ale również od języka ojczystego gościa. (ip internet providera)

każda porażka jest nawozem sukcesu

Było setki razy o tym i nie doszło do żadnych sensowwnych i jednoznacznych odpowiedzi. Wnioski były dwa:

1) Nie ma znaczenia IP a treść strony

2) Są czasem przypadki takie, że na angielskiej stronie mamy polskie reklamy (wyjątki).

Wniosek Bonus:

Angielskie reklamy + polskie IP = takie same stawki jak na polskich stronach

Reklamy dodatkowo bywają personalizowane względem tego co się odwiedzało wcześniej lub wpisywało w wyszukiwarce, a także tego skąd prowadzą linki do naszej angielskiej strony.

well... tym samym na jednej z moich stronek in english mam reklamy po koreańsku ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności