Skocz do zawartości

Duplicate content w cytacie - strona z książkami

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w trakcie robienia strony o książkach. Strona robiona jest na WordPress.

Pomysł był taki, że robię krótki własny opis książki, później w cytacie umieszczam streszczenie książki ze strony księgarni (z tego co słyszałem to jeżeli jest kopią tekstu w cytacie to nie wpływa negatywnie na stronę) następnie link do księgarni.

Po sprawdzeniu na

https://copywritely.com mam 100% unikalny tekst (dziwne bo np tytuł książki i autora powinno wykrywać jako kopie.

Na siteliner.com mam już 46% kopii.

Jak to jest z tym cytatem i co zrobić aby skopiowany tekst omijało (wyłącznie dla użytkownika, nie dla robotów) .

rel="caconical" do stron na księgarni??

Profesjonalny hosting

spacer.png

Z własnego doświadczenia powiem, że u mnie na jednej ze stron cytaty w artykułach stanowią około 20% treści i strona pozycjonuje się bardzo dobrze.

Jeśli dobrze kojarzę to siteliner wykrywa również duplikaty wewnętrzne.

Ja sprawdzam duplikaty zewnętrzne narzędziem copyscape.com.

2 godziny temu, mike1232 napisał:

później w cytacie umieszczam streszczenie książki

Streszczenie książki nie jest cytatem. Mozesz napisać własną recenzję

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności