Skocz do zawartości

Domena imieinazwisko.pl

fizjotatablog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie mogłem znaleźć na ten temat ciekawych informacji, więc zakładam nowy wątek.

Od kilku miesięcy prowadząc swoją stronę internetową, która obecnie ogranicza się w zasadzie do landing page przyszłej firmy i bloga w podkatalogu. O ile sam brand stanowiący nazwę domeny jest unikatowy jest na pierwszym miejscu w G, o tyle pozycjonowanie na moje imię i nazwisko jest problematyczne. Funkcjonuję w sektorze usług branży medycznej, więc jest to dla mnie dość istotny aspekt.

Nasuwa się pytanie – skoro umieszczanie imienia i nazwiska w tytułach, nagłówkach itp nie daje wymiernych efektów, czy skuteczne będzie stworzenie oddzielne domeny "imięnazwisko.pl" przekierowanie na moją stronę? jak najlepiej zrobić to technicznie żeby miało to ręce i nogi i było skuteczne?

Z góry dziękuję wszystkim za podpowiedzi

Paweł

5 minut temu, fizjotatablog napisał:

czy skuteczne będzie stworzenie oddzielne domeny "imięnazwisko.pl" przekierowanie na moją stronę?

Nie

5 minut temu, fizjotatablog napisał:

jak najlepiej zrobić to technicznie żeby miało to ręce i nogi i było skuteczne?

Nie znając ciebie w kilka chwil znalazłem twoją stronę i wiem czym się zajmujesz. Zatem nie jest najgorzej, ale proponuję podejść do zagadnienia bardziej profesjonalnie i budować markę firmy w oparciu o swoją osobę. Bo to Ty jesteś najważniejszy. 

W chwili obecnej strona jest gorzej niż zła. Przypomina mi precel. Nie tedy droga.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nasuwa się pytanie – skoro umieszczanie imienia i nazwiska w tytułach, nagłówkach itp nie daje wymiernych efektów, czy skuteczne będzie stworzenie oddzielne domeny "imięnazwisko.pl" przekierowanie na moją stronę?

Nie ma sensu kupować nowej domeny w tej sytuacji. Ona nic nie da, ponieważ nie ma wartości ogólnie mówiąc SEO.

Opcjonalnie możesz postawić na niej jakąś stronkę (zapleczówkę/satelitę), zoptymalizujesz ją i będziesz linkować. Niestety, aby były jakieś efekty potrzebny jest czas.

*** online mobilnie... ;-)

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

16 minut temu, SzlafRock napisał:

Nie

Nie znając ciebie w kilka chwil znalazłem twoją stronę i wiem czym się zajmujesz. Zatem nie jest najgorzej, ale proponuję podejść do zagadnienia bardziej profesjonalnie i budować markę firmy w oparciu o swoją osobę. Bo to Ty jesteś najważniejszy. 

W chwili obecnej strona jest gorzej niż zła. Przypomina mi precel. Nie tedy droga.

15 minut temu, SzlafRock napisał:

Mam świadomość, że strona w obecnej formie nie ma na dłuższą metę racji bytu. Czy uważasz jednak, że tworzenie bloga na zapleczu jeszcze nieistniejącej strony jest bez sensu?

14 minut temu, fizjotatablog napisał:

Czy uważasz jednak, że tworzenie bloga na zapleczu jeszcze nieistniejącej strony jest bez sensu?

Popraw najpierw stronę firmową, w niej dołóż bloga poradnikowego.

(ma to sens). Jak będziesz mieć czas i chęci, zawsze możesz stworzyć sobie bloga zapleczowego. Możesz jego pozycjonowac na długi ogon, jak i również bloga na domenie firmowej.

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

10 minut temu, novum napisał:

Popraw najpierw stronę firmową, w niej dołóż bloga poradnikowego.

(ma to sens). Jak będziesz mieć czas i chęci, zawsze możesz stworzyć sobie bloga zapleczowego. Możesz jego pozycjonowac na długi ogon, jak i również bloga na domenie firmowej.

Cały problem w tym, że obecnie nie mam zarejestrowanej oficjalnie żadnej działalności, więc z tą stroną filmową to trochę partyzantka i zaczynam mieć wątpliwości czy rozpoczęcie od tworzenia bloga to był dobry pomysł

Teraz, fizjotatablog napisał:

nie mam zarejestrowanej oficjalnie żadnej działalności, więc z tą stroną filmową to trochę partyzantka i zaczynam mieć wątpliwości czy rozpoczęcie od tworzenia bloga to był dobry pomysł

Poniekąd działalność w twoim wypadku nie jest potrzebna aby budować markę a własną osobę, o własne nazwisko. Działalność jest potrzebna do świadczenia usług. 

Tylko, ze blog firmowy powinien byc profesjonalny a nie "trochę partyzantka".

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a ja dodam, że budowanie marki na imię i nazwisko nie ma sensu bo z chwilą śmierci przepada wszystko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

32 minuty temu, fizjotatablog napisał:

Trudno nazwać tworzenie specjalistycznych artykułów na kilka tysięcy słów prowizorka i w tej sytuacji nie bardzo wiem co mógłbym tutaj poprawić

Mylisz sie, ale to dlatego ze jeszcze malo precli i stron zapleczowych w swoim zyciu widziales. Wiele z nich wyglada duzo profesjonalniej niz twoja strona. I poziom merytoryczny i profesjonalizm tresci nie ma tutaj nic do rzeczy. Jest cos takiego jak poziom wiarygodnosci strony www i sklada sie na to w duzej czesci oprawa graficzna.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

5 minut temu, zgred napisał:

budowanie marki na imię i nazwisko nie ma sensu bo z chwilą śmierci przepada wszystko.

Nie do końca tak jest. Np. gdy posiadasz ciekawa domenę  z ciekawymi linkami prowadzącymi, to ktoś może przejąc domenę. Ba, może nawet wyciągnąć artykuły z Wayback Machine i zastąpić twoje nazwisko i imię swoim.

40 minut temu, fizjotatablog napisał:

Trudno nazwać tworzenie specjalistycznych artykułów na kilka tysięcy słów prowizorka

Zobacz jak inne blogi wyglądają z twojej branży

@SzlafRock ale mówisz jako seowiec :P Zboczony na dodatek ;) Rzeczywistość troszke inaczej reaguje na to ... niby 301 na nową ale brand umiera.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności