Skocz do zawartości

Dedykowany hosting SEO a dywersyfikacja IP

CzarnyKon

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, zmagam się z wyszukaniem jakiegoś hostingu SEO, który zapewni mi dywerysfikacje adresów IP na poziomie klas. Mam około 300 zaplecz, które chciałbym przenieść na jakiś sensowny hosting, który zagwarantuje mi zróżnicowanie adresów IP na poziomie 3-6 domen na jedno IP + inne klasy IP. Przeglądam oferty popularnych hostingodawców jak ovh, home, nazwa, webd, az, dhosting, mydevil, hekko czy seohost ale nie mogę znaleźc rozwiązania mi odpowiadającego. Nabliżej jest seohost lecz oni posiadają IP, które jest dzielone z innymi stronami co może mnie narazić na bana jeśli, któraś z tych stron naruszy politykę Google. 

Ktoś coś może doradzić w kwestii hostingu czy też dedyka, który spełni funkcje i zdywersyfikuje mi odpowiednio IP ? 

PS 

Myślałem jeszcze nad opcja wykupienia kilkunastu mini pakietów tyle, że gdzie się nie odezwe to wszędzie dostaje odpowiedź że nie gwarantują, że wykupione dedykowane adresy IP dla tych małych pakietów będą w innej klasie a na tym mi bardzo zależy. 

Jest na forum jakiś specjalista, który zmagał się z takim problemem i szukał sprawdzonego hostingu ?

Pozdrawiam. 

Cytat

jest dzielone z innymi stronami co może mnie narazić na bana jeśli, któraś z tych stron naruszy politykę Google. 

skąd taka informacja? 

Cytat

, który zmagał się z takim problemem

Twój problem można rozwiązać na wiele sposobów niektóre z nich: CloudFlare, ReverseProxy, inne

W ogóle nie rozumiem po co dedykowane IP na zplecza, w razy lepsze mini szaredhostingi lub to co napisałem wyżej.

Godzinę temu, CzarnyKon napisał:

hostingu SEO

Nie polecam takiego rozwiązania. Obecnie seo hostingi ucinają moc zaplecza.

Dywersyfikacja ip - faktycznie warto, masz kilka opcji: vps z dedykowanymi ip lub dedyk, tanie sharedy, CloudFlare.

Przypuszczałem, że seo hostingi utną moc zaplecz. Jeśli jakaś maszyna vps to gdzie takie usługi dostanę z dywersyfikacją IP i możliwością kupienia ich w innej klasie?  Zaplecz mam koło 300 sztuk. 

Opcje z ReverseProxy słyszę po raz pierwszy, możesz przybliżyć temat? zakładam sobie szaredhostingi i do tego reverseproxy ?

Uważam, ze brniesz w absolutnie niepotrzebne wydatki mam PBNy po 1000+ domen w grupie stojące na jednym dedyku ukryte za CF i całkiem dobrze rankują. Zamiast wydawać kasę niepotrzebne na dedykowane IP, klasy i tak dalej. Dobrze to zaplecze podlinkuj, poblokuj niepotrzebne, szpiegujące boty oprócz Google dobrym skryptem a nie htacces. Inwestuj w kontent.

@CzarnyKon Tak, ale musisz kupić te ip w różnych lokalizacjach i nie na raz (rozbić kupowanie na kilka lub więcej dni), wtedy klasy będą różne.

Ale tak jak napisał MaxPan - CloudFlare to też dobra opcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności