Skocz do zawartości

Ile można wycisnąćz takiej strony?

migajek

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączam się pod temat.

Do programu Adsense przystąpiłem wczoraj ze stroną www.radiotp.pl

Umieszczenie reklam jest takie, jak widać. Dodatkowo jest jeszcze jeden kwadrat w podstronie "pozdrowienia", defakto, tam CTR jest najwieksze.

Dziennie na stronie mam 1500 unikalnych odwiedzi i okolo 2700 odslon (dane z wczoraj i dzisiaj)

W efekcie wczoraj zarobilem na dwa tanie piwa, dzisiaj zarobek bedzie podobny.

Jak mysliscie, co zmienic? Uklad reklam, moze kolor? Moze to normalna stawka? Z gory dziekuje za wszystkie pomocne opinie.

Dodatkowo wczoraj nakierowalem adsense na pare fraz na stronie, ile czasu moze minac zanim reklamy sie zmienia i dopasuja do tych fraz?

sqall: wrzucił bym blok 234 lub duży kwadrat w miejsce tego dużego słuchaj. Pobaw się kanałami. Zobacz w którym miejscu reklamy są najlepiej klikane. Podobnie z kolorami reklamy. Na częsci stron lepiej klikalne są kontrastowe reklamy na innych podobne do tresci.

Niestety co do zamiany przycisku sluchaj na reklame, to nie moge przesadzac, w koncu to radio i na strone wchodza w 95% sluchacze. Jak mowilem najlepiej sprawuje sie reklama w dziale pozdrowien. Mysle o wstawieniu jej rowniez do downloadu, jednak pytalem juz w innym miejscu i nie dostalem odpowiedzi. Czy mowiac o 3 mozliwych jednostkach reklam na stronie chodzi o 3 skrypyt, 3 reklamy wyswietlane jednoczesnie czy moze wogole o 3 jednostki reklam na calej stronie?

Ilość wyświetlonych reklam nie może przekroczyć 3 graficznych/tekstowych oraz 1 jednostki linku na jednej podstronie. --> tzn. 3 skrypty graficzno-tekstowe i 1 skrypt jednostki linków...

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

sqall, przede wszystkim trzeba zacząć od tego, że na podstronie pozdrowienia sprytnie użyłeś obrazków koło reklam. Podejrzewam, że ikonka Winampa, czy WMP oraz "NOWE MP3" przyczyniają się do wysokiego CTR.

Podejrzewam, że CTR zaniża też forum ale (chwilowo) nie działa ;)

The requested URL /forum/ was not found on this server.

A jeżeli nawet nie forum, to to, że jak sam twierdzisz 95% gości to słuchacze, którzy szukają zazwyczaj tylko owego "SŁUCHAJ".

Nie podoba mi się to, że na każdej podstronie w środkowej części ZAWSZE pojawiają się najpierw te (z mojego punktu widzenia - z punktu widzenia usera) beznadziejne i przeszkadzające bannery... Zamiast tego w to miejsce wstawiłbym właśnie tą jednostkę, którą masz na podstronie "Pozdrowienia" a bannery ewentualnie przeniósł niżej.

/edit:

I jeszcze jedno, postaraj się aby obrazki koło tej jednostki nie były statyczne. Google lubi się przyczepić do statycznych obrazków, więc niech się one zmieniają co odświerzenie strony, bądź przewijają.

/edit2:

Moje CTR łączne dla wszystkich stron to ponad [wyedytowane - tak w razie czego ;)].

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

sqall

Ja na twoim miejscu zrezygnowałbym z poziomego bannera google adsense na rzecz kwadratu w miejscu, w którym wyświetlasz bannery graficzne, lub pod nimi. Tło -kolor biały, linki kolor bordo (tła). Na wszystkich podstronach.

Przy tej ilości wejść spokojnie powinieneś wyciągać 5 - 25 $/ dobę (polska strona), nawet bez obrazków obok reklam. Pogimnastykuj się trochę i na pewno będziesz zadowolony.

Oczywiście może się okazać, że najskuteczniejsze rozwiązanie będzie zupełnie inne. Musisz eksperymentować.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Dzięki za propozycje, oczywiście będę eksperymentował, jak mówiłem w adsense bawię się dopiero dwa dni, jak na razie testuje obecne ustawienie.

Obawiam się tylko innej rzeczy, a właściwie zastanawiam się nad konsekwencjami. Otóż dzisiaj ( na szczęśćcie już w nocy) jeden z prezenterów, który wiedział o adsense, wypalił do słuchaczy aby kliknęli i "pomogli radiu". W efekcie w kilka minut 25 klików... Oczywiście zabroniłem mówić o reklamach, osobom które zadają sobie sprawę z ich istnienia ;), mam nadzieję że to się więcej nie powtórzy. Zastanawiam się jednak jaka byłaby reakcja, jeżeli ktoś prowadzący właśnie radio internetowe, używał próśb na antenie do polepszenia CTR... i nie chodzi mi tutaj o ciągłe naleganie, jednak zabieg typu - 80 słuchających, jedna prośba, nagle jakieś 40 klików w ciągu kilku minut i taki zabieg powiedzmy 4 razy w ciągu dnia... to wyglądałoby co najmniej dziwnie, orientuje się ktoś może jakie i czy w ogóle miałoby to konsekwencje?

Przy tej ilości wejść spokojnie powinieneś wyciągać 5 - 25 $/ dobę (polska strona), nawet bez obrazków obok reklam.

Jeżeli zarabiałbym choćby te 5$ dziennie to byłbym na prawdę bardzo zadowolony, jak na razie udało mi się przez dwa dni zarobić na czteropak piwa... Myślę, że to chyba wina słabszych płatnościowo reklam, "skorzystało" z nich jakieś 100 osób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności