Skocz do zawartości

Najnowsza wersja mini.otwarty.pl - modyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nadpisałem search.php i działa doskonale - dzięki za informację.

Już piszę, kiedy opcje o których pisałem są przydatne:

- gdy chcę wypełnić nowy katalog swoją bazą danych, dostaję aktywne wszystkie wpisy. Mam ponad 6K wpisów, z czego z pewnością ponad 500 do natychmiastowego banowania, a drugie tyle do uważnego przeglądnięcia.

Zrobienie tego wszystkiego w qlwebie zajmuje pół godziny góra, a przedzierać się przez kategorię z 800 wpisami w panelu, po 10 stron, jest delikatnie mówiąc, upierdliwe.

A szkoda, bo sam katalog chodzi szybko i sprawnie.

--

Nie ma oceniania stron w tej wersji.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Kilka rzeczy mozna by usprawnic jeszcze m.in. link o niedzialajacej stronie, mapa katalogu (nie mowie o xml), slowa kluczowe w szczegolach. Wiem ze mozna to sobie samemu zrobic ale mi sie strasznie nie chce :pisze:

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Nadpisałem search.php i działa doskonale - dzięki za informację.

Już piszę, kiedy opcje o których pisałem są przydatne:

- gdy chcę wypełnić nowy katalog swoją bazą danych, dostaję aktywne wszystkie wpisy. Mam ponad 6K wpisów, z czego z pewnością ponad 500 do natychmiastowego banowania, a drugie tyle do uważnego przeglądnięcia.

Zrobienie tego wszystkiego w qlwebie zajmuje pół godziny góra, a przedzierać się przez kategorię z 800 wpisami w panelu, po 10 stron, jest delikatnie mówiąc, upierdliwe.

A szkoda, bo sam katalog chodzi szybko i sprawnie.

--

Nie ma oceniania stron w tej wersji.

Zaraz ktos napisze ze ma autorkski katalog i ma w nim 1000 wpisow i chialby sie przerzucic. Ludzie bez przesady. Bielack postaw nowy katalog bedziesz mial dwa :pisze:

Niestety takich rzeczy nie przewidzialem i raczej nie przewidze bo wg mnie jest to odsetek bardzo malych przypadkow.

holee

Mozna by dorobic sporo rzeczy jeszcze ale takie gadzety beda w naszym autorskim katalogu ktory jest w fazie pisania. Bedzie tam duzo duzo wiecej i na to teraz chce przelozyc swoje moce przerobowe. Byc moze udostepnimy skrypt na forum za free ale to jeszcze niepodjeta decyzja.

Keywords w szczegolach to 5 sekund pracy wiec bez przesady - sa w nowej paczce. Trzeba podmienic plik szcz.php

pozdrawiam

Pawel

Ja swój zauktualizowałem, kto się jeszcze u mnie nie wpisywał - zapraszam!

Katalog K1000

Jeszcze muszę nad nim popracować, ale wszystko działa.

:pisze:

Niezle, czyli nie bylo tragedii? Czy informacje o recznej modyfikacji wystarczyly ci do tego, czy warto cos wg Ciebie tam dodac?

pozdrawiam

Pawel

Zainstalowałem tą modyfikację tutaj no i cos nie gra?

Po kliknięciu na kategorię wyświetla sie blad taki czy może ktoś wie dlaczego? :pisze:

Cos masz z mod_rewrite - dopisuje Ci jakas sesje.

Zmieniales cos w ustawieniach? Nie podobno, zeby na nazwa.pl nie obslugiwali mod_rewrite.

To jest wg mnie bardziej sprawa serwera wiec moze sie wypowie ktos kto sie na tym zna.

Pierwsze co to proponuje napisac do nazwa.pl i zapytac czy ich serwer na ktorym masz konto obsluguje mod_rewrite.

Moze trzeba cos innego ustawic w .htaccess

W panelu zarzadzania masz cos takiego jak Konfiguracja i na samym dole masz opcje przepisywania linkow.

Jest tam tez link "Zobacz przyklad" dla Twoich danych. Porownaj pierwsze szesc linii lub wrecz skopiuje je do swojego pliku .htaccess ktory masz w folderze glownym swojego katalogu.

Nie kasuj 6 linijki! Ona jest od czegos innego.

Nic wiecej nie poradze.

Właściwie aktualizacja powinienem napisać w cudzysłowiu.

Postawiłem nowy "równolegle", zimportowałem wpisy, porobiłem wszystkie ustawienia, póżniej przetestowałem czy wszystko chodzi jak trzeba i jak się upewniłem że jest OK - to je podmieniłem.

Myślę, że modyfikacja też nie byłaby trudna, to tylko małe zmiany w bazie i podmiana paru plików (niektóre mody miałem już wcześniej zrobione), ale nie chciałem ryzykować - a tak przed odpaleniem mogłem wszystko sprawdzić.

Witajcie,

mam prośbę o napisanie mi wprost co zmienić aby nie wyświetlało mi przy wszystkich stronach: Page Rank: -9

lub co usunąć aby wogóle się pozbyć tej "klasyfikacji"

Pozdrawiam

Nie wiem dlaczego nie wyswietla Ci Pr. Byc moze katalog masz na darmowym koncie gdzie cos jest poblokowane (jakies funkcje php).

Zeby wywalic PR musisz wejsc w 4 pliki z katalogu otwarty_disp

home.php

kat.php

pod.php

szcz.php

i we wszystkich wyszukac kod

include 'pr.php';

i go usunac

oraz

if ($item[pr]< 0) 
{
 $pr = trim(getrank($item[url2]));
 if (is_numeric($pr)) 
 {
	 mysql_query("update ".$prefix."wpisy set pr='$pr' where id='$item[id]'");
	 $item[pr] = $pr;
 } 
 else 
 {
	 $item[pr] = -9;					
 } 
}

i to tez usunac.

Nie podaje konkretnych linii gdyz w tych 4 plikach jest to w roznych liniach - skorzystaj z opcji "szukaj" w edytorze.

pozdrawiam

Pawel

Dzięki Paweł, ale musi być coś więcej usunąłem z home, pod i szcz te dwa kody oraz include z kat tyle że kod drugi ma w kat taką postać:

foreach($links as $item) {

if (is_numeric($pr)) 
 {
	 $item[pr] = $pr;
 } 
 else 
 {
	 $item[pr] = -9;					
 }

jak to się modyfikuje żeby pozbyć się niepotrzebnego pr który cały czas mi pokazuje -9, nie znam się na tym języku więc sam nie dojdę.

Ps. to musi być coś z php, bo na innym serwerze po podpięciu innej domenki pr jest wyświetlany tak jak powinien być wyświetlany

Pozdrawiam

Ps. to musi być coś z php, bo na innym serwerze po podpięciu innej domenki pr jest wyświetlany tak jak powinien być wyświetlany

Pozdrawiam

if (is_numeric($pr))
 {
	 $item[pr] = $pr;
 }
 else
 {
	 $item[pr] = -9;					
 }

Wyrzucasz dokladnie to.

No to dziwne wlasnie bo na platnym serwerze z php najnowszym powinno smigac :D

A nie wywala Ci zadnych bledow?

pozdrawiam

Paweł

Witam znowu,

po skasowaniu kodu w kat już wogóle strona się nie otwiera pisze tylko komunikat:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/xxx/public_html/moja_strona/otwarty_disp/home.php on line 145

linia 145:

} else { echo "wejscie bezposrednie nie jest dozwolone..."; }

Dzieki za podpowiedzi,

Pozdrowienia

Witam znowu,

po skasowaniu kodu w kat już wogóle strona się nie otwiera pisze tylko komunikat:

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/xxx/public_html/moja_strona/otwarty_disp/home.php on line 145

linia 145:

} else { echo "wejscie bezposrednie nie jest dozwolone..."; }

Dzieki za podpowiedzi,

Pozdrowienia

To musiales skasowac jeden nawias } za duzo.

W pliku home.php w ktorym wyswietla Ci sie ten blad musisz skasowac dokladnie tyle ile napisalem, czyli

Obecnie w zmodyfikowanej wersji mini w plikach home.php, pod.php i szcz.php

linia: 104 - home.php; 116 - pod.php; 51 - szcz.php

include 'pr.php';

linia: 112 - home.php; 122 - pod.php; 58 - szcz.php

if ($item[pr]< 0) 
{
 if (is_numeric($pr)) 
 {
	 $item[pr] = $pr;
 } 
 else 
 {
	 $item[pr] = -9;					
 } 
}

ani jednego nawiasu wiecej ani mniej.

w pliku kat.php

linia 114

include 'pr.php';

i linia 122

if (is_numeric($pr)) 
 {
	 $item[pr] = $pr;
 } 
 else 
 {
	 $item[pr] = -9;					
 } 

Prosciej juz sie nie da :(

pozdrawiam

Pawel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności