Skocz do zawartości

Hosting pod witrynę

renegat

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, renegat napisał:

Szukam czegoś lepszego - szybszego, dobry suport, nieco droższego, dyski SSD, albo jeszcze szybsze, cloudflair. Możecie coś polecić? Cena też ma znaczenie. 

Moze jako jedna z opcji przemysl poprawienie strony, zeby sie szybciej ladowala.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

7 godzin temu, renegat napisał:

Linuxpl oferuje hosting dedykowany pod wordpressa. Niby mają jakieś udogodnienia, w tym dodatkowo jest CF, co w efekcie ma poprawić szybkość witryny.

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiales. O szybkosci dzialania strony nie przesadza tylko i wylacznie szybkosc hostingu.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Miałem kiedyś host na lh. nie wiem jak to u nich teraz wygląda?

Szybkość hostingu to tylko opcja. Nie kluczowa kwestia. Skoro oferują szybkie dyski, to może mieć to dodatkowy atut. Ale pies leży w szczegółach.

Gdybym miał więcej kasy, to bym się w to nie bawił w ogóle. Z drugiej strony ciekawią mnie poszczególne zależności.

@renegat Jak będziesz miał zaśmieconego WP to owe SSD też Ci nic nie dadzą. 

Miałem 3 strony na Kei SSD i przeniosłem do testu na LH, wzrost szybkości na każdej jest odczuwalny. Jak widzisz, SSD to nie do końca najważniejszy parametr.

W razie co, masz okres próby. Przerzuć kopię aktualnej strony, podepnij pod domenę, chociażby w nocy, i testuj. Będziesz widział czy opłaca Ci się migracja tam czy nie.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

to prawda, zawodowo zajmuje zupełnie czymś innym. znam wiele serwisów ociężałych, a topowych. tematem jest hosting, który zamierzam zmienić na coś dobrego, dlatego prosiłem o sugestie.

Teraz, Maksiulek napisał:

W razie co, masz okres próby. Przerzuć kopię aktualnej strony, podepnij pod domenę, chociażby w nocy, i testuj. Będziesz widział czy opłaca Ci się migracja tam czy nie.

linuxpl dali do przetestowania  opcję dedykowaną pod wp. ma dodatkowe opcje.

15 godzin temu, renegat napisał:

CF, co w efekcie ma poprawić szybkość witryny.

Darmowe Cloud Flare może akurat pogorszyć ładowanie strony,  a nie przyśpieszyć  :gafa:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ja ze swojej strony polecam mydevil, refa mi się nie chce szukać w google wpiszesz i też znajdziesz ;) aktualnie przerzuciłem tam wszystkie strony, które są dla mnie ważne i jest bardzo dobrze pod kątem szybkości - ale tutaj jest też kwestia tego, że ich kod również jest zoptymalizowany pod tym kątem. Jak już pisało Ci kilka osób, niezależnie od hostingu, jeśli masz źle napisaną i zoptymalizowaną stronę to zawsze będzie mulić. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności