Skocz do zawartości

Pozycjonowanie według onetu

sbvc

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądam sobie centrum pomocy na onecie (https://szukaj.onet.pl/pomoc). Zauważyłem link "pozycjonowanie", więc w niego kliknąłem. Na początku myślałem, że chcą zdradzić tajne techniki jak być wysoko w wynikach.

Zdziwiłem się jak zobaczyłem co to według nich oznacza pojęcie "pozycjonowanie" (https://szukaj.onet.pl/pomoc/5718,index.html):

Jeżeli masz stronę WWW i nikt o niej nie wie, to najprawdopodobniej nie zadbałeś o właściwą promocję swojego serwisu. W tym celu musisz dodać ją do wyszukiwarek tak, by była ona dostępna innym internautom.

1. Jeżeli chcesz, aby twoja strona znalazła się wśród milionów innych serwisów dodaj ją do wyszukiwarki polskiego Internetu.

Możesz to zrobić tutaj.

2. Jeżeli chcesz, aby twoja strona była widoczna jako pierwsza spośród wszystkich wyników wyszukiwarki,

sprawdź co należy zrobić.

3. Jeżeli chcesz, aby reklama twojej strony była bardziej widoczna dla użytkownika,

skorzystaj z usługi OnetBoksy. Sprawdź jak to działa.

Oczywiście wszystkie linki(tekst pogrubiony) oprócz pierwszego prowadzą do stron, na których można wykupić linki/boksy sponsorowane.

Czy nie ma naprawdę innej metody pozycjonowania w onecie? :)

Ja osobiście mam mało wejść z tej wyszukiwarki i chciałem poprawić pozycję. Jednak słyszałem, że często strony są "ręcznie" wywalane na dalsze strony, więc się waham. Co o tym sądzicie?

Zasadniczo pozycjonowanie to przecież sposób na bycie wysoko w wyszukiwarkach.

Nam się kojarzy głównie z pozycjonowaniem 'googlowskim', ale jednocześnie pozycjonowaniem jest wykupienie boksów w onecie przy czym strona podskoczy w wynikach 'nieboksowych'.

Uważam, że to gó**o nie pozycjonowanie, ale jestem konserwatywny strasznie :)

• 6 miesięcy temu...
ale jednocześnie pozycjonowaniem jest wykupienie boksów w onecie
Nic bardziej błędnego, to już jest marketing w wyszukiwarkach a nie optymalizowanie stron zwane pozycjonowaniem. Pozycjonowanie to działania zmierzające do osiągniecia wysokiej pozycji w wynikach "organicznych".
dobre pozycjonowanie wg. onetu = daj nam jak najwiecej kasy a twoja strona wyswietli sie wysoko w rankingu wyszukiwarki

A to niestety jeż chyba gorzka prawda.

To przykre, że ludzie z tak popularnego portalu nie potrafią wymyśleć nic sensownego.

No tak, ja niczego nowego nie wniosłem. Za to wszyscy inni odkrywali amerykę :D

No raczej nie czuję się upokorzony.

Dla tych co mają kłopoty z czytaniem ze zrozumiem przypomnę co było powodem, że zmąciłem wasz niedzielny spokój:

ale jednocześnie pozycjonowaniem jest wykupienie boksów w onecie

Nic bardziej błędnego, to już jest marketing w wyszukiwarkach a nie optymalizowanie stron zwane pozycjonowaniem. Pozycjonowanie to działania zmierzające do osiągniecia wysokiej pozycji w wynikach "organicznych".

Jeżeli na prawdę nie rozumiesz tej wypowiedzi, to nie komentuj z łaski swojej.

Pozycjonowanie w onecie to kupienie domeny z frazą, dodanie do katalogu; zauważ kiedy był pisany ten post - wtedy, z tego co pamiętam na ircu, ktoś robił testy wpływania boksów na wyniki organiczne i testy wypadły pozytywnie - strona po dodaniu do boksów wskakiwała na czołowe miejsca w wynikach organicznych.

Mam nadzieję, że ukazałem sytuację w miarę jasno - teraz możesz poszukać topicu o update pr z 2005 roku i napisać że u Ciebie bez zmian :>

Jeżeli na prawdę nie rozumiesz tej wypowiedzi, to nie komentuj z łaski swojej.

Niby czego mam nie komentować. Czy na forum nie wolno komentować?

A właściwe to o co tym wszystkim co tagle na mnie usiedli chodzi!

Niby odpowiadanie na stare posty to przestępstwo czy co?

Panowie wyluzujcie, napisałem raptem dwie linijki a robicie z tego taką awanturę, w dodatku niczego merytorycznego nie wnosząc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności