Skocz do zawartości

Pozycjonowanie według onetu

sbvc

Rekomendowane odpowiedzi

comzit napisał(a):
Niby czego mam nie komentować. Czy na forum nie wolno komentować?

Wolno, ale z reguły nie powinno się pisać czegoś, co było już napisane, albo pisać czegoś, co powszechnie jest uważane za pierdoły.

comzit napisał(a):
A właściwe to o co tym wszystkim co tagle na mnie usiedli chodzi!

https://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_ludzie :)

comzit napisał(a):
Niby odpowiadanie na stare posty to przestępstwo czy co?

Vide odpowiedź na pierwszą quotę

comzit napisał(a):
Panowie wyluzujcie, napisałem raptem dwie linijki a robicie z tego taką awanturę, w dodatku niczego merytorycznego nie wnosząc.

awanturę? :D

co do nie wnoszenia niczego merytorycznego, to po kilku Twoich postach w topicach z czasów dinozaurów, które jednocześnie są powtórzeniem pozostałych postów, mogę śmiało stwierdzić, że nie dorastamy Ci w tym do pięt... masta ;)

Comzit musze jednak nie zgodzić się z tym co piszesz.

Napisałeś że boksy reklamowe to marketing w wyszukiwarkach a dokładnie SEM.

Wnioskuje że uważasz iż Pozycjonowanie nie można zaliczyć do SEM ?. Bo ja jednak uważam że pozycjonowanie jak i boksy reklamowe to SEM i mają jeden cel a nie tylko umieszczenie strony na top1 by się tym później podniecać.

Wiec jak dla mnie pozycjonowanie to taki sam marketing - reklama internetowa w wyszukiwarkach jak i boksy różnica jest taka że jedno jest za pomocą linków boksów a drugie za pomocą wyników naturalnych.

Pozycjonowanie to także optymalizacja, linkbaiting, zwiększanie link popularity i wiele wiele innych czynności co nie zmieni nigdy faktu celu jaki mamy osiągać - czyli cel reklamowy który zwiększy zyski z dodatkowego kanału jakim jest internet.

Pozdrawiam

Mariusz

ps. ide dalej spać :).

• 3 tygodnie później...

szook:

Większość słysząc SEO, myśli pozycjonowanie. Większosć słysząc SEM, myśli boksy. Mimo, że na zdrowy rozsądek jest jak piszesz, to do pozycjonowania przyklejiła się etykietka SEO, a do boksów SEM. Na zdrowy rzsądek jest to złe, jednak wszyscy wiedzą o co chodzi.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

szczepan zgadzam się z Tobą w zupełności. Sam tak to określam myśląc o pozycjonowaniu. Dalej jednak pozostając świadomy że pozycjonowanie to sem, masa osób z którymi rozmawiam podchodzi do seo jak do zdobycia 1 dziesiątki dla frajdy nie myśląc o tym jak o Sem.

Ciekawe ile osób pozycjonuje swoje witryny nie posiadając statystyk, bądź jeżeli je posiada to nie analizuje bądź nie wie co w nich analizować.

Myśle że jest dość spora grupa która nigdy nie zastanawiała się co dzieje się z ruchem na ich stronach.

Pozdrawiam

Mariusz

Cytat
Comzit musze jednak nie zgodzić się z tym co piszesz.

Napisałeś że boksy reklamowe to marketing w wyszukiwarkach a dokładnie SEM.

Wnioskuje że uważasz iż Pozycjonowanie nie można zaliczyć do SEM ?.

Niestety źle wnioskujesz. Myślę dokładnie jak Ty. Ja tylko odniosłem się do jednej kwesti.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności